zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

In welke gevallen moet je aan de slag met een BAV

5 juli 2022 - Beroepsaansprakelijkheid is de aansprakelijkheid die tot stand komt na het maken van fouten. Deze fouten zijn bijvoorbeeld vergissingen, onjuistheden, verkeerde handelingen of nalatigheden. Een onderneming loopt snel risico’s en dan is het fijn dat ze daartegen worden beschermd. Een BAV bestaat uit zuivere vermogensschade en ook uit personen- en zaakschade. Het is dus slim om voor jouw onderneming een BAV aan te schaffen. Ben je benieuwd waar je met een BAV allemaal tegen bent beschermd? Wij leggen je het hier uit. 

Nalatigheid en privacy


Het geven van verkeerde adviezen tijdens jouw werkzaamheden zorgt voor nalatigheid. De schade is het vervolg van een tekortkoming. In bepaalde situaties is het direct strafbaar, maar het kan ook zijn dat het ingewikkelder is. Het niet nakomen van een bepaalde verplichting valt hier namelijk onder. Ga met iemand in gesprek en vraag advies zodat je weet wat je het beste kunt doen. Schending van privacy of inbreuk op geheimhoudingsplicht zorgt voor problemen. Sinds 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywet, het is daarom extra belangrijk dat hier aandacht aan wordt besteed. Zorg ervoor dat je bewust bezig bent met de privacywet. Maak je hier een fout in, dan kun je het beste advies vragen aan een expert. 

Smaad en laster 
Beschuldig je iemand ergens van en zijn dat beweerde feiten die niet waar zijn? Het gaat dan over laster, iemands goede naam wordt aangetast. Het zijn vormen van belediging en het kan leiden tot strafvervolging. Smaad is het zwartmaken van een ander en daar bewust iemand van beschuldigen. Het is mogelijk om mondeling of via schrift smaad te veroorzaken. Heb je een dagvaarding ontvangen? Dan is het slim om te kijken naar verzekeringen om de schade te beperken. Smaad en laster kunnen alleen worden veroordeeld met voldoende bewijs dat wordt aangetoond. 

Verdedigingskosten
Met een BAV kun je als zzp’er volledig richten op je eigen ondernemingsactiviteiten. Zij pakken eventuele proceskosten en juridische bijstand kosten op. Het is fijn dat je hier geen zorgen over hoeft te maken. De experts zijn gespecialiseerd in het vakgebied en geven gerichte aandacht voor de continuïteit. De reputatie van je onderneming is belangrijk en zij geven hier advies over. Voorkom hoge kosten bij schadeclaims en ga aan de slag met een BAV. Het kiezen van een BAV zorgt ervoor dat de risico’s die je krijgt geen grote gevolgen hebben. 

 Kortom, het is slim om een BAV aan te schaffen zodat je bent beschermd tegen risico’s. Het zorgt ervoor dat de kosten van schadeclaims worden beperkt.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10