zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Tips om je workforce te managen

9 mei 2022 - Workforce, ook wel personeelsplanning genoemd, is een planning waarin je de benodigde capaciteit en je personeel met elkaar afstemt. Door het gebruik van workforce krijg je meer inzicht in je huidige en benodigde bezetting. Je benut de vaardigheden van je personeel en zet deze in waar zij het best tot hun recht komen. Hierdoor creëer je een efficiëntere werkomgeving en bespaar je kosten. Benieuwd hoe jij jouw workforce moet managen? Gebruik bijvoorbeeld een planningstool. Lees hier de vijf tips om het beste uit je workforce en je personeel te halen. 

De juiste hoeveelheid werknemers


Door het gebruik van een workforce management tool krijg je meer inzicht in je loonkosten en de productiviteit. Hierdoor kan je ervoor zorgen dat je personeel de juiste opdracht uitvoert, op de juiste tijd en tegen de juiste kosten.

Creëer overzicht
Zorg dat je een overzicht maakt. Neem in je overzicht de volgende punten op. Welke resultaten wil je behalen? Daarnaast is het goed om kaders op te stellen. Neem hier in mee welke werkafspraken er gemaakt zijn. Ook is het belangrijk om de regels van de arbeidstijdenwet op een rijtje te zetten. Zo kan je sneller en makkelijker je workforce plannen.

Plan vooruit
Maak een forecast. Kijk terug naar gelijke data en gebeurtenissen en probeer hiermee een forecast op te stellen. Hierdoor kan je budget inschatten en aan de hand hiervan kan je personeel inplannen. Mocht je hier personeel te kort komen kan je altijd extra hulp van zzp’ers inschakelen.

Houd het persoonlijk
Steek tijd en geld in je werknemers. Door een fijne en transparante werkomgeving te creëren zorg je er voor dat je personeel betrokken blijft. Stel individuele ontwikkelplannen op, zodat je het beste uit je werknemers halen.

Analyseer prestaties
Bespreek prestaties en recensies met je personeel. Door dit te doen kan je mensen die goed presteren een complimentje geven of de mensen die onder de maat presenteren bijsturen en helpen. Daarnaast geeft dit je meer inzicht in hun vaardigheden en kan jij een betere workforce maken.

 Om je workforce te plannen is het goed om de volgende punten mee te nemen. Gebruik een workforcemanagementtool, hierdoor krijg je meer overzicht in je personeelskosten en productiviteit. Creëer een overzicht en een forecast. Gebruik deze om vooruit te plannen. Steek daarnaast voldoende tijd en geld in je werknemers, creëer individuele ontwikkeldoelen en haal meer uit je personeel. Analyseer samen met je personeel de prestaties. Zo kan jij nog beter je workforce managen en haal je meel uit je personeel.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?
reacties
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (3) 
Timemanagement is eigenlijk grote onzin! (1) 
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (3) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
top10
Werknemers gestrest, maar welzijnsprogramma’s blijven onderbelicht
Kennis HR-professionals over actuele wet- en regelgeving zwaar onvoldoende
CIO heeft moeite om explosieve datagroei van alle cloudservices te managen
Ruim helft Gen Z ervaring met uitbuiting of mishandeling op werk
Video-Leren: het hoe en waarom
Hoe reis je zakelijk zorgeloos en met plezier door Nederland?
Databeheer kritieke uitdaging voor succesvolle inzet AI
Kwart werkend Nederland vindt werkgevers verantwoordelijk voor vitaliteit medewerkers
IT-leider vindt zichtbaarheid voorwaarde voor netwerkveiligheid
Pakt de werknemer meer macht in 2023 ?
meer top 10