zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Dit zijn de beste apps om te videobellen

7 februari 2022 - Sinds de start van de corona pandemie zijn veel mensen genoodzaakt om thuis te werken. Soms een dag in de week, soms de hele werkweek. Om het communiceren met collega’s in stand te houden, zijn we massaal aan het videobellen geslagen. Het is niet exact hetzelfde als een face to face gesprek met iemand op je werkplek, maar wel een goed alternatief. Zo blijf je alsnog in contact met je collega’s, ook al zit je de hele dag in je thuiskantoor.
 

Om te videobellen met elkaar heb je een aantal dingen nodig. Een apparaat om op te videobellen, een programma om de gesprekken te voeren en een goede internetverbinding. Bel je via je laptop of computer, dan gebruik je je eigen vaste internetlijn. Steeds meer thuiswerkers gebruiken echter hun mobiele telefoon om te videobellen. Als je doet videobellen via je mobiele telefoon, dan kan een Sim Only met veel data een aanrader zijn. Videobellen kan namelijk veel data verbruiken. Wij zetten de beste apps om te videobellen voor je op een rij.


 
Microsoft Teams
Een van de meest bekende programma’s om te videobellen is Microsoft Teams. Met dit programma kun je je hele organisatie, of een deel ervan, samenvoegen in een groep. In deze groep kun je onbeperkt gesprekken starten met je collega’s. Voer een één op één gesprek met een collega, of spreek met meerdere mensen tegelijk. Deel je scherm zodat je andere mensen kunt laten zien wat jij aan het doen bent, of gebruik de chatfunctie om simpel een bericht te sturen naar een collega. De app van Microsoft teams is erg gebruiksvriendelijk, maar het instellen van je hele groep is vaak makkelijker via de software op je computer. 

Google Meet
Als een van de grootste internetbedrijven ter wereld, kan Google natuurlijk niet achterblijven met een programma om te videobellen. Google Meet is een heel laagdrempelig programma. Geen accounts aanmaken, geen groepen toevoegen of connecties maken, maar gewoon snel verbinding maken. Start een vergadering, deel de link met iedereen met wie je wil bellen en start de meeting. De app van Google Meet is heel makkelijk te bedienen. De beeld- en geluidskwaliteit via de app zijn daarnaast bovengemiddeld goed. 

Zoom
De app van Zoom is vooral in het buitenland erg populair, maar ook in Nederland wordt deze app steeds meer gebruikt. Met de app van Zoom kun je heel eenvoudig met grote groepen mensen tegelijkertijd bellen. Zo geeft de app de mogelijkheid om een gesprek met wel 100 mensen te voeren. Heb je een grote bijeenkomst, dan is Zoom dus erg geschikt. 

Of je nu lange of korte gesprekken voert, let er op dat je je dataverbruik goed in de gaten houdt. Of je nu een sim only abonnement of een abonnement met toestel hebt afgesloten, de kans bestaat dat je een maximaal aantal MB’s hebt dat je kunt gebruiken. Een Prepaid onbeperkt internet is in dat geval geen overbodige luxe. Een lang videogesprek kan namelijk veel data verbruiken. Door dit in de gaten te houden, voorkom je onnodig hoge kosten. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10