zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Trend van eigen thuisbioscoop zet ook in 2022 door

27 januari 2022 - Je woonkamer inrichten met een cinewall wordt steeds populairder. In veel interieurs zagen we het afgelopen jaar al een tv boven gashaard aan de wand verschijnen. De combinatie van sfeer en functionaliteit maakt dat deze trend zich doorzet.

Een cinewall of televisiewand is een uitbouw van de muur waarin een tv-wordt opgehangen in combinatie met een haard. Hierbij is het mogelijk om de wand naar smaak uit te breiden tot een meubel met planken, nissen en decoraties. Een bijkomend voordeel is dat snoeren en kabels van de televisie en haard onzichtbaar worden weggewerkt. 


 
Centraal gelegen
Veel mensen kiezen voor een cinewall vanwege de sfeer en functionaliteit. Een brandend haardvuur haalt bij velen een gezellig gevoel naar boven. Bovendien kan op deze manier zowel de tv als haard als middelpunt van de woning fungeren. 
 
Dagelijks 200 minuten tv-schermtijd
Hoewel uit onderzoek blijkt dat het aantal minuten tv-schermtijd licht gedaald is, blijft tv-kijken onverminderd populair. Het afgelopen jaar, 2021, zaten Nederlanders gemiddeld 200 minuten per dag voor hun televisiescherm. Dit is een kleine daling ten opzichte van 2020. Toen was dit 6 minuten meer. De opkomende coronacrisis in 2020 was mede de oorzaak van de stijging in tv-schermtijd. Veel nieuws- en actualiteitenprogramma’s hielden de huishoudens aan de beeld gekluisterd met nieuws over coronacijfers en coronabeleid. 
 
Bij het gemiddeld van 200 minuten tv-schermtijd is door de onderzoekers ook het kijken van video on demand (zoals Netflix en Videoland) meegerekend. 
 
Goed advies
De combinatie van tv en haard vraagt wel om goed advies, vanwege de warmteafgifte door het vuur. In het bijzonder bij een gas- of houtvuur. Dankzij de nieuwste technieken en materialen is een tv boven de haard mogelijk. 
 
Corona
Naast functioneel en sfeervol is de populariteit van deze woontrend mogelijk ook te verklaren door het vele thuiszitten vanwege de coronacrisis. Door de harde lockdowns zit Nederland aan huis gekluisterd. Nu mensen niet meer buiten de deur een film kunnen kijken is een thuisbioscoop creëren een goed alternatief. 
 
Vroeger vs. nu
Vroeger was een vuur in huis noodzakelijk voor zowel verwarming van het lichaam als het huis zelf. Ook voor huishoudelijke taken zoals koken en wassen, was een vuur nodig. In onze moderne huishoudens van vandaag de dag heeft een vuur deze functie verloren. Niet zozeer de warmte, maar veelal sfeer en gezelligheid creëren is een reden om een haard in de woning te plaatsen. Met een cinewall is dit mogelijk. Daarom zult u ook in 2022 deze trend nog veel vaker gaan zien.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10