zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Kies als MT voor duurzame oplossingen; juist in de bouw

13 januari 2022 - Duurzame oplossingen zijn inmiddels veel meer dan goede voornemens. Het is een top of mind gedachtegoed. Ook in de bouwsector. Zo wordt er bij de bouw van nieuwbouwwijken, kantoorpanden en bedrijfshallen al volop aan gedacht. Gasloos leven willen we vanaf 2030 allemaal. Maar hoe zit dat met de bouw zelf? Worden daar wel duurzame oplossingen ingezet om te kunnen bouwen? Ongetwijfeld niet overal, maar als MT kun je er zeker wél voor kiezen om met zoveel mogelijk ‘duurzame bedrijven’ in zee te gaan. Denk aan Ferex, leverancier van rijplaten.
 

Wat zijn duurzame rijplaten?


Rijplaten hebben meerdere toepassingsmogelijkheden. Ze worden gebruikt als ondergrond bij evenementen, als kraanopstelplaatsen en als tijdelijke wegen. Wellicht herken je ze wel, die traditionele houten schotten die je vaak ziet bij bouwlocaties of op (tent)feesten. Het grote nadeel van die houten rijplaten, is dat ze niet erg milieuvriendelijk zijn. Het gewicht is zwaar, waardoor het gras of andere type ondergrond, snel beschadigd raakt. Daarom ontwikkelde Ferex meer duurzame rijplaten. Ze zijn van composiet gemaakt, een lichtgewicht materiaal. Je kunt deze glasvezelversterkte kunststof rijplaten huren bij het bedrijf.

Toepassing van een composiet rijplaat
Onlangs werden deze composiet rijplaten ingezet bij een project in Zunderdorp, Noord-Holland. Vanwege bouwwerkzaamheden was er een veilige toegangsweg nodig. 1,5 jaar lang gaat deze tijdelijke weg gebruikt worden om het dorp en de bouwlocatie te bereiken. De keuze voor een composiet rijplaat was snel gemaakt. Er was namelijk een tijdelijke weg nodig die genoeg draagkracht had om (zwaar) verkeer over landbouwgrond én water te laten rijden. Dat is met het toepassen van die rijplaten gelukt.

Milieuvriendelijke toegangsweg
Composiet is een zeer lichtgewicht materiaal met een groot drijvend vermogen. Dat betekent dat de rijplaten ook blijven drijven op water. Om een tijdelijke weg over landbouwgrond aan te leggen, is het zeer belangrijk om de grond zo goed mogelijk in tact te houden. Door de Ferex rijplaten en het toepassen van Romfix funderingsbewapening, kan de belasting van het zwaar verkeer goed gespreid worden. De liplaskoppeling tussen de rijplaten zorgt er daarnaast voor dat het een vlakke toegangsweg wordt. Kortom, veilig om overheen te rijden én de impact op het milieu is gering.
Uiteraard is het gebruik van duurzame rijplaten in de bouw niet de enige milieuvriendelijke oplossing. Maar het is goed om als MT bewust met het milieu bezig te zijn en te bedenken dat tegenwoordig voor heel veel zaken wel een milieubewuste oplossing bestaat.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Trend van eigen thuisbioscoop zet ook in 2022 door
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
De zes belangrijkste trends voor intelligente documentverwerking in 2022
Van Digital Twins tot afstandscontrole: dít zijn de visualisatietrends van 2022
Brede kijk op netwerksecurity dé uitdaging voor 2022
'Het nieuwe normaal is nu gewoon normaal'
Jongeren zijn extra kwetsbaar voor phishing
Drie manieren om betrokkenheid te creëren bij medewerkers op afstand
Bedrijven willen klantervaring verbeteren in huidige 'digital-first' wereld
Vijf tips voor veiligheidsbewustzijn
Twee op de vijf werkenden laat zich niet verleiden door tekenbonus bij zoektocht nieuwe baan
Deze acht innovatieve features brengt Zoom uit in 2022
meer top 10