zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Kies als MT voor duurzame oplossingen; juist in de bouw

13 januari 2022 - Duurzame oplossingen zijn inmiddels veel meer dan goede voornemens. Het is een top of mind gedachtegoed. Ook in de bouwsector. Zo wordt er bij de bouw van nieuwbouwwijken, kantoorpanden en bedrijfshallen al volop aan gedacht. Gasloos leven willen we vanaf 2030 allemaal. Maar hoe zit dat met de bouw zelf? Worden daar wel duurzame oplossingen ingezet om te kunnen bouwen? Ongetwijfeld niet overal, maar als MT kun je er zeker wél voor kiezen om met zoveel mogelijk ‘duurzame bedrijven’ in zee te gaan. Denk aan Ferex, leverancier van rijplaten.
 

Wat zijn duurzame rijplaten?


Rijplaten hebben meerdere toepassingsmogelijkheden. Ze worden gebruikt als ondergrond bij evenementen, als kraanopstelplaatsen en als tijdelijke wegen. Wellicht herken je ze wel, die traditionele houten schotten die je vaak ziet bij bouwlocaties of op (tent)feesten. Het grote nadeel van die houten rijplaten, is dat ze niet erg milieuvriendelijk zijn. Het gewicht is zwaar, waardoor het gras of andere type ondergrond, snel beschadigd raakt. Daarom ontwikkelde Ferex meer duurzame rijplaten. Ze zijn van composiet gemaakt, een lichtgewicht materiaal. Je kunt deze glasvezelversterkte kunststof rijplaten huren bij het bedrijf.

Toepassing van een composiet rijplaat
Onlangs werden deze composiet rijplaten ingezet bij een project in Zunderdorp, Noord-Holland. Vanwege bouwwerkzaamheden was er een veilige toegangsweg nodig. 1,5 jaar lang gaat deze tijdelijke weg gebruikt worden om het dorp en de bouwlocatie te bereiken. De keuze voor een composiet rijplaat was snel gemaakt. Er was namelijk een tijdelijke weg nodig die genoeg draagkracht had om (zwaar) verkeer over landbouwgrond én water te laten rijden. Dat is met het toepassen van die rijplaten gelukt.

Milieuvriendelijke toegangsweg
Composiet is een zeer lichtgewicht materiaal met een groot drijvend vermogen. Dat betekent dat de rijplaten ook blijven drijven op water. Om een tijdelijke weg over landbouwgrond aan te leggen, is het zeer belangrijk om de grond zo goed mogelijk in tact te houden. Door de Ferex rijplaten en het toepassen van Romfix funderingsbewapening, kan de belasting van het zwaar verkeer goed gespreid worden. De liplaskoppeling tussen de rijplaten zorgt er daarnaast voor dat het een vlakke toegangsweg wordt. Kortom, veilig om overheen te rijden én de impact op het milieu is gering.
Uiteraard is het gebruik van duurzame rijplaten in de bouw niet de enige milieuvriendelijke oplossing. Maar het is goed om als MT bewust met het milieu bezig te zijn en te bedenken dat tegenwoordig voor heel veel zaken wel een milieubewuste oplossing bestaat.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10