zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Een gezonde cashflow: zo regel je dat!

20 december 2021 - Een gezonde cashflow vormt de basis voor succesvol ondernemen, waarbij inzicht in de bedrijfsfinanciën van groot belang is. Het beheren van ingaande en uitgaande geldstromen is in de praktijk nogal eens lastig voor veel bedrijven. Grip op je geld krijgen als bedrijf zijnde is dan ook van belangrijk voor het optimaliseren van de kapitaalstroom. Maak daarbij gebruik van onderstaande praktische tips om tot een gezonde cashflow te komen.

Inzicht houden in de bedrijfsfinanciën


Het streven naar een gezonde cashflow begint bij eigen inzicht krijgen en houden in de bedrijfsfinanciën. Kijk daarbij niet alleen naar de actuele financiële situatie, maar houd daarbij eveneens de lange termijn in de gaten. Weet jij bijvoorbeeld wat op dit moment de status is van je verlies- en winstrekening? Zo is het eveneens van belang om je debiteurenbeheer op orde te hebben, waarbij je inzicht hebt in de openstaande facturen.

Snel factureren
Naast inzicht krijgen in de financiële situatie van je bedrijf is het van belang om in de praktijk te zorgen voor een gezonde cashflow. Een van de simpele manieren om daaraan bij te dragen, is door snel te factureren en het beheer daarvan onder controle te krijgen. Dat betekent na het verrichten van werkzaamheden direct de factuur versturen. Is er niet betaald als de betaaltermijn is verstreken dan moet je er strak op zitten en een herinnering versturen. Als je het versturen van facturen en eventueel herinneringen uitstelt dan krijg je als bedrijf je geld pas op een veel later moment binnen. Dat is negatief voor de cashflow.

Plan investeringen
Het is om een gezonde cashflow te behouden met grip op geld ook van belang om investeringen vooruit te plannen. Dan kom je niet voor financiële verrassingen te staan. Het is in het kader van het doen van investeringen uiteraard mogelijk om deze te financieren, zoals met een zakelijke lening van Floryn.

Betaal facturen niet direct
Als er een factuur binnenkomt met een betaaltermijn van 30 dagen dan is het niet nodig om deze direct te betalen. Het komt de cashflow ten goede als je even wacht met betalen en pas op de uiterste betaaldatum het openstaande bedrag overmaakt. Het geld kan beter op je eigen rekening staan dan op die van een ander zolang het niet nodig is om de betaling te verrichten. Zolang je op tijd betaalt, houd je bovendien de crediteuren  van je bedrijf tevreden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: E-mail Marketing Automation Trends 2022
Wat kun je in 2022 verwachten op het gebied van e‑mail marketing automation? Welke trends en ontwikkelingen ziet Spotler? En welke thema’s moet je dit jaar in de gaten houden om zoveel mogelijk succes te behalen met je organisatie?
Download het white paper
Lees verder
Kies als MT voor duurzame oplossingen; juist in de bouw
De kracht van buitenreclame blijft bestaan
reacties
Traditioneel kerstpakket populairste extra beloning  (1) 
Thuiswerkers klagen het meest over hoofdpijn, stijve nek en vermoeide ogen  (1) 
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (2) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (2) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
top10
De top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
Hybride werken: werknemers vragen om andere leiderschapsstijl in het nieuwe normaal
Drie redenen waarom sporten met collega's een goed idee is
Cardano kan een interessante keuze zijn voor assetmanagers
Wat verandert er straks door de ‘Wet betaald ouderschapsverlof’?
De cryptosector smacht naar managers, accountants en engineers
Parkeren in de toekomst: behoefte aan meer laadpalen en sneller vinden parkeerplek
Bedrijven gaan cyberslag aan in 2022
Vijf strategieën om de leertijd van je medewerkers te maximaliseren
Duurzaamheidsmanagers hebben een boeiende baan met toekomstperspectief
meer top 10