zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Nanocoating als nieuwe technologie voor het onderhouden van gepoedercoat materiaal

24 november 2021 - Producten als kozijnen, fietsen of velgen dienen beschermd te worden tegen de invloed van het weer en mogelijke beschadigingen. Daarvoor wordt steeds vaker poedercoating gebruikt. Niet alleen op metalen, maar ook op kunststof en hout. De poedercoating zorgt ervoor dat de materialen langer meegaan. Maar ook deze materialen hebben af en toe een reiniging nodig. Helaas leidt een zelf uitgevoerde reiniging van gepoedercoat materiaal vaak tot beschadigingen. Dat stelt Gevelreiniging Prova. Hoe een gepoedercoat materiaal dan wél gereinigd moet worden? Een expert van Prova legt het uit.
 

Wat is poedercoating?


Om materialen te beschermen tegen water, corrosie, het weer en zelfs krassen, worden materialen gepoedercoat. Denk aan de velgen van een auto of aan panelen op bedrijfspanden. Poedercoating is een elektrostatisch proces. Met behulp van een spuitpistool wordt wit poeder op het materiaal aangebracht. Uiteraard kan ook een lak gebruikt worden voor de bescherming tegen weersinvloeden en beschadigingen. De reden dat toch vaak poeder wordt gebruikt, is omdat poeder beter uithardt. Dat zorgt ervoor dat het materiaal beter beschermd blijft.

Gepoedercoat materiaal reinigen
Het gebruik van poeder kent ook een nadeel; het poeder kan zichtbaar worden als de zon op het materiaal schijnt. Het gevolg is dat er in de loop van de tijd een witte laag ontstaat op het materiaal. Het is wenselijk om deze laag te verwijderen. Een expert van Prova: "In ons vakgebied horen we vaak dat mensen eerst zelf proberen deze laag te verwijderen. Ze gaan surfen op het internet en zien dan staan dat ze gepoedercoat materiaal kunnen afspoelen met water of schoon kunnen maken met een reinigingsmiddel of cleaner. Op zich kan dit materiaal wel gereinigd worden met een mild reinigingsmiddel, maar de truc is om het juiste middel te vinden. Bij gebruik van een te sterk reinigingsmiddel of bij verkeerd gebruik van het reinigingsmiddel, kan het materiaal gaan inetsen. Er ontstaan dan deukjes. Daarom gebruiken wij een andere, nieuwe technologie: nanotechnologie. De nanocoating zorgt tevens weer voor een nieuwe beschermlaag, afspoelen met water niet."

Een nieuwe technologie
Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat het gepoedercoate materiaal weer zijn originele kleur terugkrijgt. Tijdens de behandeling verdwijnt de witte laag namelijk. De expert van Prova legt uit hoe dit kan: "Met nanotechnologie worden deeltjes, die zo klein zijn als een nanometer, gecoat. Tijdens de behandeling brengen we de blanke nanocoating aan met een spons of roller op het materiaal. Omdat zelfs de kleinste deeltjes gecoat zijn, kan de zon er niet meer voor zorgen dat het witte poeder zichtbaar wordt."
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
In welke gevallen moet je aan de slag met een BAV
reacties
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (1) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (1) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
Nederland positieve uitschieter: 62 procent vertrouwt op huidige pensioenstelsel (1) 
Het grote verschil tussen weten en kunnen (1) 
Onderweg naar meer bevlogenheid  (1) 
top10
Tips voor een veilige werkplek, ook tijdens de vakantieperiode
Vier tips voor meer werknemersbetrokkenheid in de zorg in tijden van hybride werken
Bedrijven worstelen met innoveren omdat ze data niet effectief kunnen gebruiken
Toptalent aantrekken en behouden met een ‘employee first’ bedrijfscultuur
Wekelijkse aantal cyberaanvallen wereldwijd gestegen met 32 procent
De grootste frustraties en uitdagingen voor IT-systeembeheerders
Dit is hoe je cybersecurity op de kaart zet bij het management
Ongetrainde medewerkers vormen gapend gat in cybersecurity
Cybercriminelen bereiden zich voor op een wereld zonder macro's
Wantrouwen over data-uitwisseling remt technologische vooruitgang af
meer top 10