zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

De voordelen en nadelen van metalen dakbedekking

15 november 2021 - Onder de vele soorten materialen die worden gebruikt voor dakbedekking, is metaal uitgegroeid tot een van de meest populaire alternatieven voor traditionele dakpannen. Metalen dakbedekking wordt gemaakt van staal, aluminium of koperen strips en biedt een uitstekende bescherming voor jouw woning. Mocht jij een keuze moeten maken uit een materiaal voor het dak, lees dan snel verder om meer te weten te komen over de voor- en nadelen van metalen dakbedekking.
 

Licht en draagbaar


Metalen dakbedekking is gemakkelijk draagbaar en beschikt over ongeveer een kwart van het gewicht van een traditioneel pannendak, wat het uitermate geschikt maakt voor een simpele installatie. Over het algemeen bestaat metalen dakbedekking uit grote stukken metaal die zonder al te veel problemen aan elkaar te koppelen zijn. Wil je dus snel te werk gaan en tegelijkertijd voorzien zijn van uitstekende dakbescherming, dan is metaal een geweldige optie.

Duurzaamheid
Metalen dakbedekking staat erom bekend enorm lang mee te gaan en is zeer goed bestand tegen onder meer hagel- en windschade. Daarnaast heeft het geen problemen met grote hoeveelheden UV-straling en is het in staat om zonnestralen te reflecteren. Een metalen dakbedekking is ook erg goed bestand tegen brandgevaar en gaat maar liefst twee tot drie keer langer mee dan een dak dat gemaakt is van traditionele asfalt dakspanen. 

Veelzijdigheid
Met een metalen dak heb je de keuze uit een breed aanbod van kleuren, stijlen en texturen. Dit vergroot de aantrekkingskracht van metaal en zorgt voor extra karakter van de woning. Een zeer populaire keuze is koperen dakbedekking, dat na verloop van tijd verandert van kleur en een unieke schoonheid toevoegt aan het huis.
 
Lawaai
Een nadeel van een metalen dak, is dat het doorgaans niet geluiddicht is. Hierdoor kan een dak dat gemaakt is van metaal luidruchtiger zijn dan andere materialen. Mocht je op zoek zijn naar een alternatief dat een hoge geluidsisolatie biedt, dan zijn sandwichpanelen een geschiktere optie. Sandwichpanelen zijn gemaakt van meerdere lagen en bieden hierdoor zowel een hoge geluids- als thermische isolatie. Zoek op sandwichpanelen dak voor meer informatie.

Hoge kosten
De initiële kosten van hoogwaardige metalen dakbedekking vallen vaker hoger uit dan voor alternatieve materialen. Hoewel een metalen dak gemakkelijk een leven lang meegaat en daarbij ook nog eens onderhoudsarm is, kunnen de hoge kosten vele huiseigenaren afschrikken om te kiezen voor dit materiaal. De investering voor metalen dakbedekking komt pas echt tot zijn recht als je van plan bent om er vele jaren gebruik van te maken. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
eBook: de kracht van reviews en e-mail marketing
In dit eBook gaan Spotler en de Feedback Company in op het belang van review marketing en e-mail marketing. Want door deze twee te combineren, ontstaat er een krachtige combinatie die veel voordelen biedt voor je klanten en voor je eigen organisatie. Benieuwd? 
Download het eBook
Lees verder
Nanocoating als nieuwe technologie voor het onderhouden van gepoedercoat materiaal
reacties
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (1) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten (1) 
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest (1) 
Lynk&Co 01 (1) 
top10
Overweeg je een management buy out? Drie tips
Hybride werken: veel bedrijven in de Randstad zijn om
Acht op de tien technische bedrijven kampt komende vijf jaar met personeelstekort
Gebrek aan controles en zichtbaarheid in wat gebruikers doen in app zorgt voor onnodig bedrijfsrisico
Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
Pandemie zorgt voor toename van fraude en oplichting
'Innovatief leiderschap vraagt moed en non-conformistisch handelen'
Digitale monitoring van werknemers schaadt vertrouwen en vergroot personeelsverloop
Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiële sector
Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
meer top 10