zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Alles wat je als een zelfstandige ondernemer moet regelen

22 oktober 2021 - Dit artikel is voor elke ondernemer, nieuw of oud, die een beetje richting nodig heeft. We zullen alle belangrijke punten behandelen, van financiën tot marketing en enkele tips voor het runnen van jouw bedrijf als zzp’er.

De voor- en nadelen van zelfstandig ondernemen


Zelfstandig ondernemen is niet voor iedereen weggelegd. Maar het heeft wel zijn voordelen. De voordelen van zelfstandig zijn zijn de flexibiliteit, onafhankelijkheid en het vermogen om je eigen tempo te bepalen. De nadelen zijn minder werkzekerheid, een gemiddeld lager startersinkomen en een aanzienlijk hoger stressniveau. De belangrijkste regel is dat goede planning voor zelfstandige ondernemers een must is. Ook moet de arbeidsongeschiktheid van een ondernemer worden ingecalculeerd zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Jouw financiën op orde krijgen voordat je zelfstandige wordt
Zelfstandigen kunnen een aantal aftrekposten krijgen op hun belastingen. Ze mogen de kosten aftrekken van eventuele zakelijke kosten die zijn gebruikt om winst te maken. De zzp'er kan eventuele opstartkosten die hij maakte toen hij begon met zijn bedrijf aftrekken van zijn belastingen. De zelfstandige hoeft geen aanvullende socialezekerheids- of loon-belasting te betalen over zijn inkomen, tenzij hij werknemers heeft. 

De juiste bedrijfsstructuur kiezen voor jouw behoeften
Voor veel nieuwe ondernemers is de beslissing over wat voor soort bedrijfsstructuur ze moeten vormen een van de belangrijkste beslissingen die ze zullen nemen. Het type bedrijfsorganisatie dat je kiest, heeft invloed op belastingen, financiële aansprakelijkheid, persoonlijke aansprakelijkheid en kan zelfs van invloed zijn op jouw vermogen om leningen te krijgen. Dus als je al langer bezig bent is het misschien goed om eens te kijken naar wat voor nu het beste zal werken.

Eenmanszaak:
Deze organisatie is de eenvoudigste van alle twee de entiteiten. Alle verdiende inkomsten worden beschouwd als inkomsten die worden verdiend door de persoon. Het is echter belangrijk op te merken dat deze organisatie ook geen scheiding heeft tussen het bedrijf en de persoonlijke schulden of verplichtingen van de eigenaar.

Besloten Vennootschap:
Een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV) zorgt wel voor een scheiding tussen het bedrijf en eigenaar. Maar bij deze rechtsvorm heb je wel meer soorten belasting die je moet betalen.

Marketingstrategieën om jouw bedrijf te laten groeien
Tegenwoordig gaat marketing niet meer alleen over reclame of PR. Het gaat erom een merk op te bouwen en de naam van jouw bedrijf naar buiten te brengen. Als je een freelancer bent en je wilt onderscheiden van de concurrentie, vraag je je misschien af hoe je aan de slag kunt met je eigen marketingstrategie. Je kunt beginnen met het maken van content die jouw vaardigheden laat zien en informatie geeft aan potentiële klanten.

Personal branding is iets dat elke ondernemer nodig heeft bij het starten van zijn bedrijf. Je kunt contentmarketing gebruiken om een identiteit voor jezelf te creëren in jouw nichemarkt, vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten en jezelf te positioneren als een expert in de branche. Een van de beste manieren om dit proces te starten, is door een logo en website voor jouw bedrijf te ontwikkelen dat zal dienen als visuele weergave in marketingmateriaal.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
eBook: de kracht van reviews en e-mail marketing
In dit eBook gaan Spotler en de Feedback Company in op het belang van review marketing en e-mail marketing. Want door deze twee te combineren, ontstaat er een krachtige combinatie die veel voordelen biedt voor je klanten en voor je eigen organisatie. Benieuwd? 
Download het eBook
Lees verder
Nanocoating als nieuwe technologie voor het onderhouden van gepoedercoat materiaal
reacties
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (1) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (1) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten (1) 
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest (1) 
top10
Terug in het thuiskantoor: leidinggevende vreest voor creativiteit
Slechts zes procent CEO’s van grootste organisaties actief op social media
Medewerkerswelzijn: hoe meet je dat écht goed?
Nieuwsgierige medewerkers zijn steeds belangrijker in krappe arbeidsmarkt
Helft senior financieel managers maakt incorrecte kortetermijnprognoses
De vier meest voorkomende misvattingen over payrolling
Chinese cyberspionage-bootcamps leiden rekruten al tien jaar op in aanvallen op de software supply chain
Een derde van de consumenten klikt op verdachte links
Vraag naar moderne mainframes en cloud neemt toe
FortiGuard Labs voorspelt voor 2022: cyberaanvallen op digitale wallets en satellietverbindingen
meer top 10