zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!

20 augustus 2021 - Tegenwoordig kunnen we er niet meer om heen: E-learning is dé trend van nu! Er worden op het internet dan ook ontzettend veel e-learnings aangeboden door voor managers, directeuren en andere experts. Kun je er geen een vinden die matcht met hetgeen je nodig hebt? Dan is het ook een mogelijkheid om e-learnings te laten maken. Binnenkort een e-learning laten ontwikkelen? Let dan op de onderstaande punten.
 

Doel matcht doelgroep


Als je begint met het laten ontwikkelen van een e-learning, dan is het noodzakelijk dat je goed in kaart brengt wat een deelnemer na elke module / les moet weten. Vervolgens is het belangrijk dat je kijkt of deze doelen per les matchen met de persoonlijke doelen van de deelnemers. Het maken van een persona, om inzicht te krijgen van jouw doelgroep, kan dus heel interessant zijn. 

Uitstippelen van een traject
Na het opstellen van de doelen kun je beginnen met het uitstippelen van het hele traject. Het beste is om belangrijke, complexe informatie op te delen in kleine onderdelen. Door gebruik te maken van groepsopdrachten worden deelnemers gestimuleerd om na te denken. Korte vragenlijsten, of mini-quizzen, doen het tussendoor ook altijd heel erg goed. Maak een storyboard van jouw traject, zodat je precies weet welke content je wanneer nodig hebt. 

Een handige toevoeging hieraan is dat je het beste kunt beginnen bij een wat gemakkelijker onderwerp, en dat deelnemers zelf kunnen bepalen welk niveau ze willen volgen. Zo is het voor iedereen interessant. 

Content en technologie
Als je jouw e-learning écht wil laten opvallen bij je deelnemers, is het verstandig om gebruik te maken van verschillende soorten content. Zo kun je kiezen uit infographics, audio, afbeeldingen, video en alle andere methodes. Daarnaast zijn er veel verschillende tools die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van een e-learning. Mocht je de mogelijkheid hebben, dan is het bieden van verschillende perspectieven zeker een pre. Dit zorgt er namelijk voor dat je deelnemers makkelijker de hoofdzaken van de bijzaken kunnen scheiden. 

Zoals je merkt is het het beste om jouw e-learning te laten ontwikkelen door een expert, zoals bijvoorbeeld Elearningtraining.nl zodat je zeker weet dat alles goed wordt geregeld en dat aan alle factoren wordt gedacht. Tegenwoordig worden e-learnings ook met regelmaat gecombineerd met livetrainingen. Dus, mocht je hier ruimte en budget voor hebben, en mocht het aansluiten bij je doelstellingen, dan is dit zeker het overwegen waard. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Twee derde Nederlanders dik tevreden met baas
Zakelijk reizen na corona: grote behoefte aan ‘grenzeloze benefits’
Online neemt de rol van de papieren folder langzaam over
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Jongeren werken aan gezonde wereld en energietransitie tijdens de Tech Day
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen
meer top 10