zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!

20 augustus 2021 - Tegenwoordig kunnen we er niet meer om heen: E-learning is dé trend van nu! Er worden op het internet dan ook ontzettend veel e-learnings aangeboden door voor managers, directeuren en andere experts. Kun je er geen een vinden die matcht met hetgeen je nodig hebt? Dan is het ook een mogelijkheid om e-learnings te laten maken. Binnenkort een e-learning laten ontwikkelen? Let dan op de onderstaande punten.
 

Doel matcht doelgroep


Als je begint met het laten ontwikkelen van een e-learning, dan is het noodzakelijk dat je goed in kaart brengt wat een deelnemer na elke module / les moet weten. Vervolgens is het belangrijk dat je kijkt of deze doelen per les matchen met de persoonlijke doelen van de deelnemers. Het maken van een persona, om inzicht te krijgen van jouw doelgroep, kan dus heel interessant zijn. 

Uitstippelen van een traject
Na het opstellen van de doelen kun je beginnen met het uitstippelen van het hele traject. Het beste is om belangrijke, complexe informatie op te delen in kleine onderdelen. Door gebruik te maken van groepsopdrachten worden deelnemers gestimuleerd om na te denken. Korte vragenlijsten, of mini-quizzen, doen het tussendoor ook altijd heel erg goed. Maak een storyboard van jouw traject, zodat je precies weet welke content je wanneer nodig hebt. 

Een handige toevoeging hieraan is dat je het beste kunt beginnen bij een wat gemakkelijker onderwerp, en dat deelnemers zelf kunnen bepalen welk niveau ze willen volgen. Zo is het voor iedereen interessant. 

Content en technologie
Als je jouw e-learning écht wil laten opvallen bij je deelnemers, is het verstandig om gebruik te maken van verschillende soorten content. Zo kun je kiezen uit infographics, audio, afbeeldingen, video en alle andere methodes. Daarnaast zijn er veel verschillende tools die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van een e-learning. Mocht je de mogelijkheid hebben, dan is het bieden van verschillende perspectieven zeker een pre. Dit zorgt er namelijk voor dat je deelnemers makkelijker de hoofdzaken van de bijzaken kunnen scheiden. 

Zoals je merkt is het het beste om jouw e-learning te laten ontwikkelen door een expert, zoals bijvoorbeeld Elearningtraining.nl zodat je zeker weet dat alles goed wordt geregeld en dat aan alle factoren wordt gedacht. Tegenwoordig worden e-learnings ook met regelmaat gecombineerd met livetrainingen. Dus, mocht je hier ruimte en budget voor hebben, en mocht het aansluiten bij je doelstellingen, dan is dit zeker het overwegen waard. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
eBook: de kracht van reviews en e-mail marketing
In dit eBook gaan Spotler en de Feedback Company in op het belang van review marketing en e-mail marketing. Want door deze twee te combineren, ontstaat er een krachtige combinatie die veel voordelen biedt voor je klanten en voor je eigen organisatie. Benieuwd? 
Download het eBook
Lees verder
Nanocoating als nieuwe technologie voor het onderhouden van gepoedercoat materiaal
reacties
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (1) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten (1) 
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest (1) 
Lynk&Co 01 (1) 
top10
Overweeg je een management buy out? Drie tips
Hybride werken: veel bedrijven in de Randstad zijn om
Pandemie zorgt voor toename van fraude en oplichting
Acht op de tien technische bedrijven kampt komende vijf jaar met personeelstekort
Gebrek aan controles en zichtbaarheid in wat gebruikers doen in app zorgt voor onnodig bedrijfsrisico
Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
'Innovatief leiderschap vraagt moed en non-conformistisch handelen'
Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiële sector
Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
Digitale monitoring van werknemers schaadt vertrouwen en vergroot personeelsverloop
meer top 10