zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Een e-bike leasen: ken jij de voordelen al?

14 juli 2021 - Een e-bike leasen is sinds door een wetswijziging in 2020 een stuk aantrekkelijker geworden. Het is niet alleen goed voor het milieu en voor jouw gezondheid, maar ook voor de portemonnee. Hoe dat komt? Wij vertellen je waarom je er als werknemer goed aan doet een e-bike te leasen! 

Wat houdt een fiets van de zaak in?


Met de fiets van de zaak regeling kun je een (elektrische) fiets gebruiken voor woon-werkverkeer. Met de opkomst in populaireit in e-bikes en speed pedelecs is dat momenteel een gunstig gegeven. Dit omdat deze elektrische fiets een stuk duurder in aanschaf zijn dan een normale fiets. Jij koopt deze niet zelf, maar je mag deze wel privé gebruiken. Een e-bike leasen is dus voor jou als werknemer serieus het overwegen waard. 
 
Hoe werken die financiële voordelen dan?
Nu ben je vast benieuwd welke financiële voordelen en voor jou aan zitten. Het belangrijkste voordeel zit ‘m in de aantrekkelijke bijtelling. Neem bijvoorbeeld een elektrische fiets met een aanschafwaarde van 3000 euro, dat is een hoop geld. Met de e-bike lease regeling, met een bijtelling van zeven procent, kost deze fiets jou nog minder dat een tientje per maand. In vergelijking met een auto leasen ben je daarmee goedkoop uit.

Afhankelijk van de belastingschijf waarin je zit kun je tot wel 35 procent goedkoper uit zijn als je het vergelijkt met het kopen van een nieuwe fiets. Het kan ook zijn dat jouw werkgever die aanschafkosten niet volledig voor eigen rekening neemt. In dat geval worden, middels een regeling, de leasekosten van de fiets verrekend met jouw brutoloon. 

Naast al deze financiële voordelen zitten er natuurlijk nog veel meer voordelen aan. Zo blijf jij met een e-bike fit en kom je iedere dag aan je lichamelijke beweging toe. Daarnaast draag je, als je de auto laat staan, een positief steentje bij aan de wereld. Wat wil je nog meer?

Overweeg jij de aanschaf van een elektrische leasefiets? Informeer bij een e-bikespecialist Stella naar de mogelijkheden. Klaar om vaarwel te zeggen tegen de files en binnen no-time op jouw werk aan te komen? 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Zakelijk financial leasen om verschillende redenen interessant
Innovaties in de houthandel: welke nieuwe technologieën en trends zijn er in de houtindustrie en wat betekenen ze voor bedrijven?
Softwareontwikkeling goedkoper en in hogere versnelling met ontwikkeling door ’leken’
reacties
Hoe kunnen banken en financiële instellingen reageren op COVID-19? (2) 
Mannen en vrouwen reageren verschillend op stress (1) 
De beste banen van Nederland voor 2023 vind je in de financiële sector en ICT (1) 
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers  (1) 
Nederlander shopt evenveel of meer online in 2023 (2) 
Gestreste Nederlander flink aan de koffie (4) 
25 procent jongeren werkt buiten kantoortijd om niet gestoord te worden  (1) 
top10