zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo

8 juni 2021 - Sterke netwerkinfrastructuren maken het in allerlei opzichten gemakkelijker om je onderneming beter te managen. Denk alleen al maar aan de veiligheid van het internetwerk dat optimaal dient te zijn. 

De cybercriminaliteit neemt alleen maar toe, waarbij je bedrijf de kans loopt op datadiefstal, phishing en gijzelsoftware. Een sterk netwerk is wat dat betreft al onontbeerlijk, waarbij IPSEC een van de oplossingen is met betrekking tot veilige communicatie via internet.IPSEC VPN als beveiligingsprotocol
IPSEC VPN maakt het mogelijk om tussen verschillende vestigingen een privaat netwerk te realiseren. Daarbij wordt er gebruikgemaakt van encryptie en zogenoemde tunneltechnieken die over publieke internetverbindingen verlopen. IPSEC biedt ondersteuning aan beveiliging van de netwerklaag ofwel het derde level van OSI. Deze techniek is ideaal om toe te passen bij een private verbinding als VPN. Het protocol voorziet in twee doelen, namelijk in het beveiligen van de pakketstroom en in het uitwisselen van sleutels. Bij transport is sprake van het versleutelen van de inhoud van het IP-pakket. Bij de tunnelvariant is er sprake van het versleutelen van de header en van de inhoud van het IP-pakket. Het is als manager belangrijk om gevoelige data te beschermen. IPSEC VPN maakt het mogelijk om cybercriminelen buiten de deur te houden als het gaat om het onderscheppen, bekijken of veranderen van data.

MPLS als netwerktechniek
Een sterk netwerk biedt in meerdere opzichten de mogelijkheid om je onderneming optimaal te managen. Bijvoorbeeld ook als het gaat om het koppelen van vestigingen. MPLS is daar een uitstekende netwerktechniek voor. Een datapakket krijgt met deze techniek een label die over informatie beschikt betreffende de eindbestemming. Op deze wijze is meteen helder welke route het datapakket krijgt. MPLS is in te zetten als netwerkoplossing om bedrijfsvestigingen met elkaar te verbinden. Dat geldt overigens ook voor de koppeling van datacenters. De netwerktechniek is veilig, maar er is meer, want MPLS is ook schaalbaar en toekomstbestendig als ideale netwerkoplossing voor je bedrijf. Een van de grote voordelen is dat er sprake is van het vergroten van de beschikbaarheid. Daar is de netwerkbeveiliging en een verlaging van de kosten bij op te tellen. Overigens zijn er van MPLS diverse varianten beschikbaar om zo altijd aansluiting te vinden bij de omvang van je bedrijf. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de keuze voor een netwerk te maken die geschikt is voor het grootste volume data.

 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud  (1) 
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
Werkgevers verwachten dit kwartaal negen procent stijging werkgelegenheid
Top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risico’s
Kwart werkzoekende jongeren heeft geen vertrouwen in zoektocht naar baan
70 procent Europese organisaties zet al AI in
meer top 10