zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is

4 juni 2021 - Elk zichzelf respecterend bedrijf wil graag goed vindbaar zijn op internet. Maar lang niet elke ondernemer heeft verstand van zaken als het gaat over websites, hosting, beveiligingscertificaten en aanverwante thema’s. 

Dat is ook logisch, want ieder doet waar hij goed in is. Maar kies dan wel een betrouwbare partij om de zaken te regelen waar je zelf niet zo goed in bent. Een expert is beter in staat om de potentiële gevaren te overzien en de juiste oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken aan te dragen. Immers, hoe beter jouw domeinnaam op internet door je klanten gevonden kan worden, hoe sneller die ook in beeld komt bij criminelen. Die wil je natuurlijk graag buiten de (virtuele) deur houden!


 
Versleutelde verbinding
Tegenwoordig wordt een internetdomein al bijna standaard beveiligd met een versleutelde verbinding. Je herkent ze aan het slotje dat linksboven in de adresbalk weergegeven wordt als je de website bekijkt. Als bezoeker weet je dan dat je te maken hebt met een beveiligde website en eigenlijk zou dat al een reden moeten zijn voor ondernemers om hun websites op die manier te beveiligen. Het neemt namelijk onrust weg bij de gemiddelde internetbezoeker zonder al te veel kennis van zaken. Zolang je website alleen maar een soort digitaal uithangbord is, heb je zo’n SSL certificaat niet echt nodig, maar het staat natuurlijk wel netjes. Je hoeft een leeg schuurtje ook niet met een enorm slot te beveiligen, maar aan de andere kant: het kan zeker geen kwaad!
 
Persoonsgegevens
Zodra je een situatie creëert waarbij via jouw website persoonsgegevens uitgewisseld worden, is die beveiliging wel heel belangrijk. Op een onbeveiligde webserver zijn kwaadwillende lieden vrij simpel in staat om die gegevens te onderscheppen. In dat geval kun je daar op grond van de huidige wetgeving zelfs verantwoordelijk voor worden gehouden. Er is dan namelijk sprake van een datalek en wanneer aangetoond kan worden dat jij niet voldoende maatregelen hebt genomen om dit te voorkomen, kun je daardoor in de problemen komen.
 
De 'S' van 'secure'
Dat een website extra beveiligd is door middel van versleuteling, zie je ook terug in de link. Die begint niet meer met HTTP, maar het HTTPS en dat staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure. Het woord 'secure' is er dus bijgekomen en wijst op het extra veiligheidsniveau. Bedenk echter wel dat goede beveiliging niet alleen van het SSL-certificaat afhangt.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
reacties
Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud  (1) 
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
Werkgevers verwachten dit kwartaal negen procent stijging werkgelegenheid
Top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risico’s
Kwart werkzoekende jongeren heeft geen vertrouwen in zoektocht naar baan
70 procent Europese organisaties zet al AI in
meer top 10