zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Waarom is de snelheid van je webshop zo belangrijk?

21 maart 2021 - Er zijn vele rankingfactoren die invloed hebben op de positie van je webshop in de zoekmachine. De snelheid van je webshop is daar één van en daarom is in de eerste plaats al belangrijk daar aandacht aan te besteden. Er is echter nog een belangrijk punt, want bezoekers zien ook graag dat de webshop snel laadt. In dat kader is een goede shopware hosting dan ook van groot belang net als een geoptimaliseerde technische kant van je webshop. Bezoekers haken direct af als het te lang duurt voordat de inhoud van de webshop zichtbaar is. Je verliest dus klanten als de snelheid te wensen overlaat.

Langer bezoek bij hogere snelheid


Bij een hogere snelheid brengen bezoekers meer tijd door om te shoppen. Het is zeker voor webshops belangrijk dat bezoekers zolang mogelijk aanwezig blijven. Dat vergroot namelijk de kans dat er daadwerkelijk een aankoop volgt. Bij het snel laden van pagina’s is het voor de klant gemakkelijk om producten te bekijken en eventueel te vergelijken. Een langer bezoek komt voort uit interesse. Snelle hosting levert een grote bijdrage aan het langer bezoeken van je webshop en zorgt daarmee ook voor een hogere conversie.

Minder afhakers
De snelheid van je webshop is eveneens belangrijk omdat er dan minder afhakers zijn. Stel dat een klant op zoek is naar een product en jouw webshop in de zoekmachine ziet staan. De klant klikt erop, maar je webshop laadt niet binnen een paar seconden. Dat is direct al een reden om snel op zoek te gaan naar een andere webshop. Het kost je dus gewoon potentiële klanten als de snelheid niet optimaal is. Uit onderzoek van de Aberdeen Group is zelfs gebleken dat bijna de helft van de consumenten de verwachting heeft dat een webshop binnen twee seconden toegankelijk is. Kost het meer dan drie seconden dan verlaat de klant de webshop alweer voordat er toegang is geboden.

Betere ranking
Een betere ranking is een andere reden om rekening te houden met de snelheid van je webshop. De basis daarin ligt bij een webshop die technisch goed in elkaar zit en in het verlengde daarvan speelt de hosting daarin een belangrijke rol. Byte Cloudhosting biedt in dat kader innovatiesnelheid op een indrukwekkend hoog niveau. Daarbij is het ook van belang er rekening mee te houden dat bij toenemende drukte op de webshop de snelheid op een hoog niveau dient te blijven.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
Zo maak je een indrukwekkende online bedrijfspresentatie
reacties
Tien suggesties voor meer 'fun' op de werkplek (1) 
Bouw-cao zet aan tot fraude (1) 
Topmanagers vergaderen 100 procent van hun tijd (1) 
Manager moet werknemer los kunnen laten (4) 
Horeca start glimlachcursus voor medewerkers (1) 
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
Een op zes mannen vindt dat partner te veel verdient
De favoriete vakgebieden van oud-horecapersoneel
Corona-versoepelingen in aantocht, maar bordspellen onverminderd populair
Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
Jongere vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers
DDoS-aanvallen in 2020 krachtiger, complexer en langer
Medewerker overschat zichzelf in het herkennen van cyberincidenten
Door pandemie meer behoefte aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen
meer top 10