zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

De beste programma’s voor het maken van een professionele bedrijfspresentatie

16 maart 2021 - Microsoft PowerPoint is een van de meest gebruikte programma’s voor het maken van presentaties. Er zijn echter nog veel meer alternatieve, creatieve tools op de markt. Tevens zijn er heel veel handige programma’s waarmee je materiaal voor je presentatie kunt creëren en professionaliseren. In dit artikel vertellen we je meer over een aantal van deze handige tools!
 

Afbeeldingen op maat met Adobe


Voor het bewerken van afbeeldingen zijn programma’s van Adobe een goed idee. Zo kun je met Photoshop een afbeelding tot in de kleinste details bewerken. Overweeg ook zeker Adobe Illustrator. Hiermee kun je artboards creëren en werken met lagen en transparantie. Tevens kun je afbeeldingen, waaronder logo’s, omzetten in vectoren.
 
Wat verder heel interessant is aan Adobe Illustrator, is dat je zelf lettertypen kunt ontwerpen en aanpassen. Zo zet je de basis voor een presentatie helemaal in jouw huisstijl. Je kunt hier een free trial van Illustrator downloaden.
 
Met Adobe software kun je vervolgens een gehele presentatie in elkaar zetten, maar je kunt de opgeslagen bestanden ook gebruiken in bijvoorbeeld PowerPoint of een andere presentatietool.
 
Gave infographic met Prezi
Zijn die uitgebreide en handmatige bewerkingen niets voor jou? Overweeg dan om een presentatie te maken in het programma Prezi. Hier kun je vaste templates inladen die je vervolgens helemaal naar wens kunt bewerken.
 
De presentatiemethode van Prezi werkt middels een overzichtelijke infographic die je volgt door middel van een ‘pad’. Hierbij maak je dus een soort virtuele reis door de infographic, waarbij je inzoomt op verschillende onderdelen van de presentatie.
 
Het programma is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te leren en te gebruiken. Als je alle informatie voor de presentatie hebt verzameld dan kun je in minder dan een uur al een creatieve presentatie in elkaar zetten.
 
Schermafbeeldingen en -video’s met Snagit en Camtasia
Wil je screenshots toevoegen aan je presentatie en deze bijvoorbeeld gemakkelijk bewerken met extra tekstballonnen en pijlen? Dan is de tool Snagit een goede keuze. Wil je een virtuele instructie maken, dan kun je het programma Camtasia gebruiken voor het opnemen en bewerken van schermvideo’s.
 
Kwalitatieve afbeeldingen toevoegen
Met een abonnement op Adobe Stock krijg je toegang tot de professionele database van Adobe. Hiervoor betaal je een vaste abonnementsprijs of een bedrag per foto. Ben je op zoek naar gratis, rechtsvrije afbeeldingen om toe te voegen aan je presentatie? Kijk dan eens op Pexels.com en snuffel door duizenden afbeeldingen die je kunt downloaden in het gewenste formaat.
 
Laat jezelf zien met een webinar
Vaak geven we bij presentaties mondelinge uitleg met een ondersteunende (dia)voorstelling. Wil je een online presentatie geven, dan biedt webinar software uitkomst. Vertel je verhaal en combineer dat met ondersteunende slides. Een goede tool voor het opzetten van deze online presentaties is de tool GoToWebinar. Na het opnemen van je presentatie kun je direct deelnemers uitnodigen en de statistieken bijhouden.
 
Maak een goede indruk
Of je nu een webinar of een real-life presentatie geeft, er zijn altijd een aantal zaken om op te letten. Zorg bijvoorbeeld voor correcte spelling, laat je huisstijl goed naar voren komen en draag professionele kleding. In ons artikel vijftien manieren om een presentatie te verknallen geven we je nog een aantal tips over hoe het niét moet.
 
Gratis presentatiesoftware downloaden
Zie je het maken van presentaties met een van de bovengenoemde programma’s wel zitten? Dan hebben we nog een fijne tip voor je. Op de website Downloaden.nl kun je al deze software downloaden. Vaak gratis en voor niets, bijvoorbeeld middels een gratis trial. Neem dus zelf eens een kijkje op de website en download je favoriete tools!
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
Zo maak je een indrukwekkende online bedrijfspresentatie
reacties
Tien suggesties voor meer 'fun' op de werkplek (1) 
Bouw-cao zet aan tot fraude (1) 
Topmanagers vergaderen 100 procent van hun tijd (1) 
Manager moet werknemer los kunnen laten (4) 
Horeca start glimlachcursus voor medewerkers (1) 
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
Een op zes mannen vindt dat partner te veel verdient
De favoriete vakgebieden van oud-horecapersoneel
Corona-versoepelingen in aantocht, maar bordspellen onverminderd populair
Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
Jongere vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers
DDoS-aanvallen in 2020 krachtiger, complexer en langer
Medewerker overschat zichzelf in het herkennen van cyberincidenten
Door pandemie meer behoefte aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen
meer top 10