zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

5 manieren om virtueel te netwerken

18 februari 2021 - Netwerken, het is een belangrijk onderdeel van een zakelijk evenement en daarnaast ook goed voor je. De mens is namelijk een sociaal wezen en wat blijkt; vaak zijn mensen met een groot netwerk gelukkiger. Diversiteit in het aantal connecties geeft een goed gevoel, maar draagt ook positief bij aan (nieuwe) business. Wanneer real life netwerken even niet mogelijk is, betekent dat niet dat je bedrijf, samenwerkingen en zakelijke relaties stoppen. 

Maar hoe pak je het op? Virtual  networking is de uitkomst. Laat je inspireren met  5 manieren waar je in deze tijden virtueel kunt netwerken! 


  
1. Virtuele koffie en chat organiseren
Elkaar toevallig tegenkomen tijdens een training, presentatie of simpelweg de wandelgangen zit er op dit moment niet in. Maar dat betekent niet dat je deze korte meetups over hoeft te slaan. Door korte koffiesessies in te plannen met je netwerk, houd je jouw connecties warm en blijf je up to date over de business van zakenrelaties. Nog een voordeel: met een lekkere warme drank in je handen schijn je gelukkiger te worden én kom je aardiger over blijkt uit onderzoek van Yale.
  
2. Woon webinars bij van verschillende bedrijven
Verbreed je eigen kennis én connecties door webinars van andere bedrijven te volgen. Vaak geeft dit een interessant kijkje in de keuken en leer je meer over wat voor expertise zij in huis hebben. Een goed moment om vervolgens contact te zoeken met de hosts en sprekers. Het bijwonen van webinars verbreedt jouw zicht op het werkveld en opent nieuwe deuren. Dus zoek een passend online event en netwerken maar!
  
3. Beluister intrigerende gesprekken via Clubhouse
Een clubhouse? Maar alles moest toch online? Dat is ook zeker het geval, want Clubhouse is de nieuwe upcoming app waarbij je interessante gesprekken kunt bijwonen van bijvoorbeeld Tesla founder Elon Musk of de Nederlandse ondernemer Bas Smit. Terwijl je naar deze gesprekken luistert in een room, kun je een virtuele hand opsteken. Wellicht krijg je dan de kans om zelf ook een vraag te stellen.
  
4. LinkedIn livesessies: deel of luister
LinkedIn is natuurlijk hét platform voor online netwerken. Tegenwoordig faciliteert LinkedIn ook livesessies. Hiermee kunnen gebruikers live video’s uitzenden naar hun netwerk en zo inspiratie, ervaringen en tips delen. Deze mini-events zijn leuk om zelf bij te wonen, maar je kunt ook jezelf aanmelden als live-streamer bij LinkedIn en jouw eigen expertise delen.
  
5. Verbind met een eigen webinar, conferentie of experience
Naast deze vluchtige online koffiesessies, kun je het ook grootser aanpakken. Organiseer een online evenement voor jullie klanten of jouw eigen netwerk. Je kunt dit zo groot of zo klein maken als jij wilt. Denk aan een webinar of een online conferentie, maar ook een grootschalig virtual event met breakout rooms om te netwerken, interessante discussies te volgen of naar verschillende sprekers te luisteren. Door een krachtig verhaal, goede content en uitstekende technologie creëer je de wow-factor. Jouw aangevulde netwerk en jij kunnen er weer even tegenaan!

 
 Doorsturen   Reageer  

 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
5 manieren om virtueel te netwerken
reacties
Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken (1) 
Verstrikt in een web van regeltjes (1) 
Tips voor werkende ouders (1) 
Eén op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht  (2) 
Aantal loonbeslagen flexkrachten fors gestegen  (1) 
Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (2) 
Cadeau-inspiratie voor Valentijnsdag? Dit geven Nederlanders uit aan hun partner (1) 
top10
Mannen willen geld, vrouwen passende werktijden
BlackBerry 2021 Threat Report onthult massale COVID-19-uitbuiting
Het Nieuwe Werken en de veranderende rol van leiderschap
Gedateerde roostersoftware zorgt voor stevige omzetverliezen
Vijf tips om uw thuiswerkopstelling te verbeteren
Nederlanders meer dan ooit verbonden met hun werkgever
Hoe toekomstgerichte bedrijven data analytics expertise kunnen opbouwen
Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken
Helft tech-vrouwen zag gendergelijkheid verbeteren
Cybercriminelen volgen online activiteiten werknemers op de voet
meer top 10