zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Hoe maak je een goede online commercial video?

28 januari 2021 - Corona heeft het voor ondernemers lastiger gemaakt zich te onderscheiden van de concurrentie. Een vriendelijke lach in de winkel is niet meer voldoende om een geïnteresseerde voor jouw bedrijf te laten kiezen! Naast corona speelt hierin ook de digitale revolutie een belangrijke rol. Consumenten doen hun aankopen online, gebruiken websites om producten bij verschillende aanbieders met elkaar te kunnen vergelijken, enzovoorts. Hoe zorg je dat je als organisatie opvalt? Het laten maken van een bedrijfsfilm of commercial kan een goede optie zijn. 

In plaats van een commercial voor je bedrijf als geheel, kan ook het laten maken van een productvideo overwogen worden. Hierin vertel je wat een specifiek product zo uniek maakt en waarom je juist dit product aan zou moeten schaffen als consument. Het (laten) opnemen van een bedrijfs- of productvideo zal echter niet per definitie een succes zijn. Er zijn factoren om rekening mee te houden! Zorg voor een duidelijke verhaallijn 
"Een consument moet meegezogen worden in het verhaal, dat de video hem of haar vertelt", zegt Niels de Groot van videoproductiebedrijf Pro Motion Film. "Het komt regelmatig voor dat een video niets meer is dan ordinaire reclame voor een bedrijf of product. Zonder heldere verhaallijn en een duidelijke boodschap is de kans op succes klein bij commercials." Dit valt onder meer te verklaren door het feit, dat een consument doorgaans niet zit te wachten op reclame. Het is niet voor niets, dat veel consumenten reclame op websites automatisch laten blokkeren. Voorkom ergernissen en zorg dat jouw video de consument wél aanspreekt! 

Een verhaallijn moet er niet op gericht zijn de naam van je bedrijf of een product zo vaak mogelijk te noemen. Belangrijker is het om aan te geven wat jouw bedrijf uniek maakt. Op welke manier help jij een consument verder? Welke waarde lever je aan de consument? 

Verschillende vormen van commercials 
Commercials zijn er in verschillende vormen. Kijk verder dan slechts naar de commercial die je normaliter op de televisie ziet. Naast deze product- en bedrijfsvideo’s kan ook een interview een interessante vorm van een commercial zijn. Een interview biedt je de kans om consumenten de gezichten achter een logo of bedrijfsnaam te laten zien. Dit vergroot de kans dat een consument zich aangetrokken voelt tot je bedrijf, omdat hij of zij een klik voelt met je medewerkers of bijvoorbeeld de eigenaar van je organisatie. 

Ook interessant zijn korte video's voor op je sociale kanalen. Het voordeel van social media is het feit, dat je hier de interactie op kunt zoeken. Des te meer er sprake is van interactie, des te meer mensen de video van je bedrijf ook zullen zien. Om die interactie op gang te brengen, is het belangrijk dat de bedrijfsvideo mensen aanspreekt! 

Belangrijke factoren voor succes van bedrijfsvideo 
Onderstaand vind je een overzicht van factoren die een grote rol spelen in het succes van een bedrijfsvideo. Aan welke van deze factoren heb je zelf al gedacht voor de commercial, die je voor je eigen bedrijf wilt laten ontwikkelen? 
 
  • Zorg voor een hoge kwaliteit, om professioneel over te komen op mogelijk geïnteresseerde consumenten; 
  • Kies voor een inspirerende omgeving. Dit kan je eigen kantoor zijn, maar bijvoorbeeld ook een natuurgebied of stad in de buurt; 
  • Bepaal vooraf welke boodschap je over wilt brengen op een kijker en pas de verhaallijn aan op deze boodschap; 
  • Prikkel mensen door een teaser van de bedrijfsvideo te delen via sociale kanalen. 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
Hoe verzamel je met gewijzigd cookie beleid de juiste data?
reacties
Koffie halen kan bron van conflict zijn (1) 
Aandelen weer in de gunst  (1) 
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
Bestuurders willen vaker vergaderen zonder de baas erbij (1) 
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties (1) 
Speciaal bedrijfsuitje voor singles biedt kansen (1) 
Vergaderen kost 37 miljard per jaar (1) 
top10
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
Verbeter uw supplychain, verbeter uw klantervaring
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
Een carričre in cybersecurity: vijf tips
FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa
Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend
meer top 10