zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Een uniek thuiswerkgeschenk voor personeel

8 december 2020 - Dit jaar gaat gebukt onder de coronapandemie. Veel ondernemingen staan onder water en personeel wordt met overheidsregelingen uitbetaald. Geen gemakkelijke tijd dus! Vanwege de slechte financiële situatie dit jaar kunnen sommige bedrijven de hand op de knip houden en dit jaar geen kerstpakket geven aan personeel. Maar er zijn gelukkig ook bedrijven die hier wél voor kiezen. Wij vertellen er in dit artikel meer over.  

Thuiswerken: het nieuwe normaal


De overheid vraagt om zoveel mogelijk thuis te werken en het kantoor zoveel mogelijk te mijden. De traditionele kerstborrel zal dit jaar dan ook niet plaatsvinden. Toch blijft het kerstpakket een manier om deze Covid-19 periode enigszins te verzachten. Een beloning voor het personeel dat het moeilijk genoeg heeft en juist elk contact met het bedrijf welkom is.
 
Kerstpakkettentrends anno 2020
Ook heeft corona invloed op de trends van de inhoud van kerstpakketten. De nadruk ligt dit jaar op huiselijkheid en gezelligheid. Waar we vroeger vooral veel etenswaren kregen is huiselijkheid de trend. Het pakket moet leuk zijn voor het hele gezin bijvoorbeeld met een gezelschapsspel. Ook borrelpakketten zijn hot, omdat die een stukje gezelligheid brengen.
 
Geen kerstborrel
Een ander punt is het uitreiken van de pakketten. In plaats van het kantoor worden de pakketten nu bij de mensen thuis afgeleverd. Dit betekent een behoorlijke belasting voor de besteldiensten in de toch al overbelaste decembermaand.

Kerst vieren met een klein gezelschap
De kerst en oud en nieuw ziet er dit jaar sowieso anders uit. De verwachting is dat er nog steeds strenge coronamaatregelen zijn om een derde coronagolf te voorkomen. Het besluit daarover zal op 8 december worden genomen. Het advies van het OMT is om de kerst in huiselijke kring te vieren met maximaal zes gasten buiten het huishouden. Of de regering dit advies overneemt is nog maar de vraag.

Het kerstpakket zal het thuisweken benadrukken. Praktische kantoorartikelen en ergonomische hulpstukken om het werk ergonomisch te doen. In een thuiswerkpakket zit bijvoorbeeld een draadloze headset, een telefoonstandaard en oplader, een thermofles en een springtouw met digitale teller en een fitness elastiek.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10