zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Wat een mediator voor jouw onderneming kan betekenen

9 december 2020 - Bij het woord ‘mediator’ wordt al vaak de link gelegd met zaken als een scheiding. Een mediator is namelijk een onafhankelijke en professionele bemiddelaar. Hij of zij helpt bij het oplossen van een juridisch probleem, zoals dus een scheiding. Een mediator heeft een andere invulling dan een advocaat of rechter, waar bijvoorbeeld een standpunt wordt ingenomen. Een mediator probeert juist een middenweg of oplossing te zoeken voor een geschil. Een mediator kan dan ook zeker van toepassing zijn voor jouw onderneming. Daar komen namelijk ook geschillen en andere juridische zaken voor. Benieuwd naar wat de kosten mediator zijn? Of wat een mediator precies kan betekenen voor jouw onderneming? Lees dan vooral even verder.
 

Wat is een mediator?


Een mediator is dus een vorm van conflictbehandeling. Hierbij wordt en samen met betrokken partijen actief gezocht naar een oplossing voor een bepaald conflict. Het fijne aan een mediator is dat het een derde partij is die echt op zoek gaat naar een oplossing die voor beide partijen effectief is.
 
Waarom een mediator?
Als ondernemer kunt u te maken krijgen met verschillende soorten conflicten die u veel tijd en geld kosten zoals een arbeidsconflict, een bedrijfsconflict, een handelsconflict of interculturele conflicten. Voor dit soort conflicten biedt mediation dus een mooie oplossing. Deze oplossing scheelt uiteindelijk dus veel tijd en geld. Het is dan ook een snelle en informele zaak die op te lossen is zonder zakelijk conflict. Beide partijen gaan vrijwillig de zaak en procedure in. Het grootste voordeel is dat alle betrokkenen achter de uiteindelijke oplossing staan en dat er hiermee in vrede een hand kan worden geschud. Er is dus echt sprake van een win-win resultaat.
 
Financiële voordelen
Wanneer er niet wordt gekozen voor een mediator maar voor bijvoorbeeld een advocaat met misschien wel rechtszaak, kost dit veel tijd en geld. Het wordt dan echt een welles-nietes verhaal waar beide partijen gaan voor de ultieme winst. Een mediation is een vrij snel proces, wat dus ook voordeliger is. Bovendien is het erg laagdrempelig en formeel, waardoor het contact ook vertrouwelijk en soepel verloopt. Er zal dan ook altijd een duurzame en creatieve oplossing zijn. Het zorgt ervoor dat je ook op een andere manier gaat kijken naar conflicten. Dit zorgt in de toekomst ook voor verschillende voordelen, omdat je weet hoe je ook een conflict op een andere manier kan oplossen.
 
 
 
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
5 redenen waarom het aanhaken van een freelance online marketeer de juiste keuze is
Wat je allemaal moet weten bij het verbouwen van je kantoorruimte
reacties
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
top10
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index
CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up
Marketing- en salesafdelingen werken langs elkaar heen
AI-ificatie en cloudautomatisering: ontwikkelingen in onvoorspelbare tijden
meer top 10