zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Wat een mediator voor jouw onderneming kan betekenen

9 december 2020 - Bij het woord ‘mediator’ wordt al vaak de link gelegd met zaken als een scheiding. Een mediator is namelijk een onafhankelijke en professionele bemiddelaar. Hij of zij helpt bij het oplossen van een juridisch probleem, zoals dus een scheiding. Een mediator heeft een andere invulling dan een advocaat of rechter, waar bijvoorbeeld een standpunt wordt ingenomen. Een mediator probeert juist een middenweg of oplossing te zoeken voor een geschil. Een mediator kan dan ook zeker van toepassing zijn voor jouw onderneming. Daar komen namelijk ook geschillen en andere juridische zaken voor. Benieuwd naar wat de kosten mediator zijn? Of wat een mediator precies kan betekenen voor jouw onderneming? Lees dan vooral even verder.
 

Wat is een mediator?


Een mediator is dus een vorm van conflictbehandeling. Hierbij wordt en samen met betrokken partijen actief gezocht naar een oplossing voor een bepaald conflict. Het fijne aan een mediator is dat het een derde partij is die echt op zoek gaat naar een oplossing die voor beide partijen effectief is.
 
Waarom een mediator?
Als ondernemer kunt u te maken krijgen met verschillende soorten conflicten die u veel tijd en geld kosten zoals een arbeidsconflict, een bedrijfsconflict, een handelsconflict of interculturele conflicten. Voor dit soort conflicten biedt mediation dus een mooie oplossing. Deze oplossing scheelt uiteindelijk dus veel tijd en geld. Het is dan ook een snelle en informele zaak die op te lossen is zonder zakelijk conflict. Beide partijen gaan vrijwillig de zaak en procedure in. Het grootste voordeel is dat alle betrokkenen achter de uiteindelijke oplossing staan en dat er hiermee in vrede een hand kan worden geschud. Er is dus echt sprake van een win-win resultaat.
 
Financiële voordelen
Wanneer er niet wordt gekozen voor een mediator maar voor bijvoorbeeld een advocaat met misschien wel rechtszaak, kost dit veel tijd en geld. Het wordt dan echt een welles-nietes verhaal waar beide partijen gaan voor de ultieme winst. Een mediation is een vrij snel proces, wat dus ook voordeliger is. Bovendien is het erg laagdrempelig en formeel, waardoor het contact ook vertrouwelijk en soepel verloopt. Er zal dan ook altijd een duurzame en creatieve oplossing zijn. Het zorgt ervoor dat je ook op een andere manier gaat kijken naar conflicten. Dit zorgt in de toekomst ook voor verschillende voordelen, omdat je weet hoe je ook een conflict op een andere manier kan oplossen.
 
 
 
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10