zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Persoonsalarmering om korte lontjes in de maatschappij

30 november 2020 - Niet alleen het aantal agressie-incidenten tegen politieagenten en ambulancebroeders stijgt. Overal in de zorg-, hulp- en dienstverlenende sectoren hebben medewerkers vaker te maken met ongewenst gedrag van klanten, passagiers, patiënten, cliënten of ouders. Het bedrijf Secure2Go ondersteunt deze professionals met een kleine alarmknop waarmee eenvoudig en snel hulp kan worden ingeroepen tijdens een incident.
 

Persoonsalarmering voor professionals


Onder de noemer ‘persoonsalarmering voor professionals’ heeft het bedrijf een product in de markt gezet waar steeds meer organisaties gebruik van maken. Met het persoonlijke alarmsysteem kan met één druk op de alarmknop een alarm worden verstuurd naar collega’s in de buurt of naar een gecertificeerde alarmcentrale. Zo kan iemand met persoonsalarmering ook veilig op een huisbezoek.
 
Veilig op huisbezoek
Dat laatste is handig als een professional bijvoorbeeld op huisbezoek is en daar in een benarde situatie beland. Na een onopvallende druk op de knop luistert binnen enkele seconden een centralist, via de alarmknop, mee met de situatie. Als er hulp nodig blijkt te zijn wordt direct de politie aangestuurd naar de locatie die de noodknop met het alarm heeft meegestuurd.
 
Snel collega’s alarmeren
Voor mensen die te maken krijgen met agressie, geweld of intimidatie in bijvoorbeeld spreek- of behandelkamers, of bij een balie bestaat de mogelijkheid om direct collega’s in de buurt te waarschuwen.
Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een spraakbericht naar telefoons of met een pieperoproep. Daarnaast kan Secure2Go haar systeem eenvoudig koppelen met de meeste gerenommeerde BHV-alarmeringsplatformen en apps zoals MultiBel, iTel en Safeguard.
 
Vergroot de veiligheid en het veiligheidsgevoel
Een alarmsysteem voorkomt geen agressie maar is wel een belangrijk instrument voor het vergroten van de veiligheid en het veiligheidsgevoel van medewerkers. De wetenschap dat er snel hulp kan komen en er niet lang alleen voor hoeven te staan versterkt de weerbaarheid aanzienlijk.
 
Lage kosten, groot effect
Door de relatief lage kosten en de snelle inzetbaarheid zetten organisaties personenalarmering dan ook steeds vaker in voor hun medewerkers. Het bedrijf Secure2Go ondersteunt inmiddels al duizenden professionals die te maken kunnen krijgen met agressie en geweld tijdens hun werk. Veel werkgevers kiezen voor agressiealarmering vanuit het oogpunt van goed-werkgeverschap en om invulling te geven aan het onderwerp psychosociale arbeidsbelasting binnen de RI&E. Ook de Arbowet schrijft voor veel risicoberoepen een betrouwbaar alarmsysteem met een adequate alarmprocedure voor.
 
Persoonsalarmering: De nieuwe norm voor omgaan met het risico op agressie
Nog niet zo lang geleden was het een breed gedragen idee dat agressie en geweld nou eenmaal bij bepaalde beroepen hoort. Inmiddels is wel duidelijk dat dit niet zo is. Bij bepaalde beroepen is de kans op agressie of geweld groter dan bij andere, wat betekent dat er in die beroepsgroepen dus meer maatregelen getroffen moeten worden om het tegen te gaan. Dit gaat dan om preventieve maatregelen zoals training, beleid en voorbereiding maar ook repressieve maatregelen door de inzet van voldoende personeel, een goed interventieteam en de mogelijkheid om hulp in te roepen middels een betrouwbare noodknop. Tot slot is ook de opvolging van een incident steeds belangrijker aan het worden. Nazorg voor het slachtoffer en een gepaste aanpak van de dader.
 
Keurmerk op kwaliteit persoonsalarmering
Het aantal professionals dat de beschikking krijgt over persoonsalarmering ( of ook wel personenalarmering ) groeit zoals gezegd hard. Een alarmsysteem begint steeds meer tot de standaarduitrusting te horen van werknemers die met agressie, geweld en intimidatie te maken kunnen krijgen.
 
Omdat niet ieder systeem voor persoonsalarmering in de markt even betrouwbaar is, heeft keuringsorganisatie Kiwa in 2017 een certificatieschema opgesteld waardoor de kwaliteit van systeem en leverancier meetbaar is geworden. Het gaat uiteindelijk om een oplossing waar je op het -vaak onverwachte - moment-suprème moet kunnen vertrouwen dat het werkt. Bovendien worden er locaties en andere belangrijke persoonsgegevens verwerkt door leveranciers. Dat wil je wel in veilige handen hebben als organisatie. Het is dus aan te raden om altijd na te vragen of een leverancier en de alarmcentrale beschikken over het keurmerk ‘Mobiele Beveiliging van Personen’.
 
Discrete persoonsalarmering
Persoonsalarmering in de vorm van een alarmknop voor agressie wordt steeds vaker gebruikt. Over haar specifieke klanten laat Secure2Go in het openbaar niet veel los. Omdat het volgens hen om een discreet alarmeringsmiddel gaat, heeft niemand er baat bij om dat aan de grote klok te hangen. Uiteraard kunnen geïnteresseerde organisaties referenties krijgen en 1-op-1 in contact gebracht worden met de klanten van het bedrijf om ervaringen uit te wisselen en kennis te delen. Nog geen persoonsalarmering voor uw medewerkers? Laat u goed informeren, want het gaat om mensenlevens.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10