zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Welke auto’s behouden hun waarde het meeste?

18 november 2020 - Bij de aankoop van een nieuwe auto kijk je als manager naar verschillende factoren. Allereerst moet de auto comfort bieden en qua uitstraling passen bij hetgeen je zoekt! Andere factoren die je naar alle waarschijnlijkheid zal beoordelen zijn de kilometerstand van de auto, het onderhoud dat in de laatste jaren aan de auto uitgevoerd is, enzovoorts. Veel consumenten kijken naar de dagwaarde van de auto in relatie tot de vraagprijs hiervan, om te kunnen bepalen of deze voor een redelijke prijs verkocht wordt.
 

Ben je voornemens om de eerdere aangekochte auto te verkopen? Ook in dat geval kan het interessant zijn om de dagwaarde in de gaten te houden op RDWdata.nl. Zo kun je deze op termijn voor een redelijke prijs doorverkopen.


 
Definitie van de dagwaarde van een auto
Onder de dagwaarde van een auto verstaan we in het kort: de waarde die de verzekeraar aan je uitkeert op het moment dat de auto gestolen wordt. De dagwaarde zal in de eerste jaren het sterkst dalen. In die periode wordt er veel op de auto afgeschreven. Voor een ondernemer die niet onnodig veel wil verliezen op de auto loont het om deze reden, om te investeren in een occasion met een relatief laag aantal kilometers op de teller. Een dergelijke auto is in de eerste jaren al sterk in waarde gedaald, waardoor deze relatief goedkoop kan worden aangeschaft. Het lage kilometeraantal maakt het echter nog wel mogelijk om de auto over enkele jaren weer door te verkopen.
 
Waardevaste auto kopen voor je onderneming
Een eerste stap in het zoeken naar een relatief waardevaste auto is zodoende het selecteren van occasions van enkele jaren oud, met bij voorkeur een lage kilometerstand. In deze categorie auto’s verschilt de waardevastheid per merk. Merken als Toyota en Hyundai doen het vaak goed tot op hogere leeftijd. Daar waar een auto van Opel of Peugeot sneller aan waarde zal verliezen als deze ouder begint te worden. Het hangt samen met het verwachte onderhoud aan de auto als deze ouder wordt.
 
Tip: investeer in een hybride occasion! Elektrische en hybride auto’s zullen de komende jaren steeds meer aan populariteit winnen.

Voorbeelden van waardevaste auto’s voor ondernemers
Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van auto’s die waardevast zijn en daarbij een uitstraling hebben, die past bij een ondernemer of manager. Aan welke van deze auto’s heb jij al eens gedacht?
 
-       Suzuki Vitara
-       Seat Atexa
-       Toyota RAV4
-       Mazda CX-5
-       Mazda CX-3
-       Audi Q2
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10