zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

De beste opleidingen binnen het ruimtelijk domein

5 november 2020 - Werken binnen het ruimtelijk domein betekent werken aan de ruimtelijke behoeften van wonen, werken, recreëren, transporteren, water en natuur. Een breed domein waarbij het optimaal benutten van het leefgebied centraal staat en waarvoor diverse opleidingen te volgen zijn die een handvol aan de beste kennis beschikbaar stellen, zodat jij van alles voorzien wordt dat je nodig hebt om te kunnen werken binnen het ruimtelijk domein.
 

Nog nooit werd er zoveel gewerkt aan de ruimtelijke behoeften van wonen, werken, recreëren, transporteren, water en natuur. De bevolkingsgroei neemt toe, waardoor ook de vorderingen van het ruimtelijk domein niet stilstaan. Wanneer je werkzaam wenst te zijn binnen het ruimtelijk domein, is het belangrijk om hiervoor dan ook het juiste onderwijs te volgen. Het ruimtelijk domein is namelijk een breed begrip, waarvoor kennis over diverse ruimtelijke behoeften een vereiste is.


 
Opleiding Omgevingswet 
Je kunt jezelf afvragen in welke ruimtelijke behoefte jij wilt voorzien. Gaat je voorkeur uit naar wonen, werken en transporteren of past water en natuur meer bij jouw affiniteiten? Hoe je het ook went of keert: het hebben van verstand over de nieuwe omgevingswetten die in 2022 ingaan, is nooit verkeerd. Door de opleiding omgevingswet te volgen beschik je over de benodigde kennis wat de omgevingswetten betreft en sta je echt een stapje voor. In de nieuwe omgevingswet staan namelijk maar liefst 26 bestaande wetten op het gebied van de fysieke leefomgeving samengevoegd. Hierdoor hoeven burgers nog maar een omgevingsvergunning aan te vragen, wat een hoop tijd en moeite kan schelen. De toekomstige omgevingswet maakt omgevingsrecht daarmee dus eenvoudiger voor alle betrokken partijen. Waarom het zo belangrijk is dat juist jij je in deze nieuwe materie verdiept? De nieuwe omgevingswet heeft gevolgen voor alle overheidsorganisaties die zich met de fysieke leefomgeving bezighouden en jij bent hier na deze opleiding nauw bij betrokken!
 
Opleiding Milieu 
Gaat jouw voorkeur eerder uit naar water en natuur als ruimtelijke behoeften? Groen en duurzaam zijn twee begrippen die bij het inrichten van de openbare ruimte steeds meer aandacht krijgen: op stations, binnen het interieur van bedrijven en zelfs wat de opmaak van steden en het verkeer betreft. Ook zien we dit terug in de komst van bijvoorbeeld windmolens, zonnepanelen en energiebesparende verlichting, waarvan de vraag steeds weer toeneemt en aan de lokale overheden de taak om daarin een stimulerende rol te spelen! Wordt milieu dus jouw vakgebied? Dan is het noodzakelijk dat je van de wet- en regelgeving op de hoogte bent, waarvoor de opleiding Milieu van Bestuursacademie Nederland de perfecte optie is!
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10