zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

De beste opleidingen binnen het ruimtelijk domein

5 november 2020 - Werken binnen het ruimtelijk domein betekent werken aan de ruimtelijke behoeften van wonen, werken, recreëren, transporteren, water en natuur. Een breed domein waarbij het optimaal benutten van het leefgebied centraal staat en waarvoor diverse opleidingen te volgen zijn die een handvol aan de beste kennis beschikbaar stellen, zodat jij van alles voorzien wordt dat je nodig hebt om te kunnen werken binnen het ruimtelijk domein.
 

Nog nooit werd er zoveel gewerkt aan de ruimtelijke behoeften van wonen, werken, recreëren, transporteren, water en natuur. De bevolkingsgroei neemt toe, waardoor ook de vorderingen van het ruimtelijk domein niet stilstaan. Wanneer je werkzaam wenst te zijn binnen het ruimtelijk domein, is het belangrijk om hiervoor dan ook het juiste onderwijs te volgen. Het ruimtelijk domein is namelijk een breed begrip, waarvoor kennis over diverse ruimtelijke behoeften een vereiste is.


 
Opleiding Omgevingswet 
Je kunt jezelf afvragen in welke ruimtelijke behoefte jij wilt voorzien. Gaat je voorkeur uit naar wonen, werken en transporteren of past water en natuur meer bij jouw affiniteiten? Hoe je het ook went of keert: het hebben van verstand over de nieuwe omgevingswetten die in 2022 ingaan, is nooit verkeerd. Door de opleiding omgevingswet te volgen beschik je over de benodigde kennis wat de omgevingswetten betreft en sta je echt een stapje voor. In de nieuwe omgevingswet staan namelijk maar liefst 26 bestaande wetten op het gebied van de fysieke leefomgeving samengevoegd. Hierdoor hoeven burgers nog maar een omgevingsvergunning aan te vragen, wat een hoop tijd en moeite kan schelen. De toekomstige omgevingswet maakt omgevingsrecht daarmee dus eenvoudiger voor alle betrokken partijen. Waarom het zo belangrijk is dat juist jij je in deze nieuwe materie verdiept? De nieuwe omgevingswet heeft gevolgen voor alle overheidsorganisaties die zich met de fysieke leefomgeving bezighouden en jij bent hier na deze opleiding nauw bij betrokken!
 
Opleiding Milieu 
Gaat jouw voorkeur eerder uit naar water en natuur als ruimtelijke behoeften? Groen en duurzaam zijn twee begrippen die bij het inrichten van de openbare ruimte steeds meer aandacht krijgen: op stations, binnen het interieur van bedrijven en zelfs wat de opmaak van steden en het verkeer betreft. Ook zien we dit terug in de komst van bijvoorbeeld windmolens, zonnepanelen en energiebesparende verlichting, waarvan de vraag steeds weer toeneemt en aan de lokale overheden de taak om daarin een stimulerende rol te spelen! Wordt milieu dus jouw vakgebied? Dan is het noodzakelijk dat je van de wet- en regelgeving op de hoogte bent, waarvoor de opleiding Milieu van Bestuursacademie Nederland de perfecte optie is!
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
Kwart medewerkers sjoemelt met klokken van tijd  (1) 
top10
‘Elke smartphonegebruiker moet profiteren van essentiële beveiligingsupdates’
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe
Leidinggevende stimuleert werknemer niet om te leren
Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg
Is technologie onze reddingsboei tijdens lockdown?
Niet-afgesloten cao’s kenmerken cao-jaar 2020
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris
Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
Sollicitatiedokter organiseert Nationale Dag van het CVv
Kwart Nederlanders proactiever bezig met gezondheid door huidige gezondheidscrisis
meer top 10