zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

De beste opleidingen binnen het ruimtelijk domein

5 november 2020 - Werken binnen het ruimtelijk domein betekent werken aan de ruimtelijke behoeften van wonen, werken, recreëren, transporteren, water en natuur. Een breed domein waarbij het optimaal benutten van het leefgebied centraal staat en waarvoor diverse opleidingen te volgen zijn die een handvol aan de beste kennis beschikbaar stellen, zodat jij van alles voorzien wordt dat je nodig hebt om te kunnen werken binnen het ruimtelijk domein.
 

Nog nooit werd er zoveel gewerkt aan de ruimtelijke behoeften van wonen, werken, recreëren, transporteren, water en natuur. De bevolkingsgroei neemt toe, waardoor ook de vorderingen van het ruimtelijk domein niet stilstaan. Wanneer je werkzaam wenst te zijn binnen het ruimtelijk domein, is het belangrijk om hiervoor dan ook het juiste onderwijs te volgen. Het ruimtelijk domein is namelijk een breed begrip, waarvoor kennis over diverse ruimtelijke behoeften een vereiste is.


 
Opleiding Omgevingswet 
Je kunt jezelf afvragen in welke ruimtelijke behoefte jij wilt voorzien. Gaat je voorkeur uit naar wonen, werken en transporteren of past water en natuur meer bij jouw affiniteiten? Hoe je het ook went of keert: het hebben van verstand over de nieuwe omgevingswetten die in 2022 ingaan, is nooit verkeerd. Door de opleiding omgevingswet te volgen beschik je over de benodigde kennis wat de omgevingswetten betreft en sta je echt een stapje voor. In de nieuwe omgevingswet staan namelijk maar liefst 26 bestaande wetten op het gebied van de fysieke leefomgeving samengevoegd. Hierdoor hoeven burgers nog maar een omgevingsvergunning aan te vragen, wat een hoop tijd en moeite kan schelen. De toekomstige omgevingswet maakt omgevingsrecht daarmee dus eenvoudiger voor alle betrokken partijen. Waarom het zo belangrijk is dat juist jij je in deze nieuwe materie verdiept? De nieuwe omgevingswet heeft gevolgen voor alle overheidsorganisaties die zich met de fysieke leefomgeving bezighouden en jij bent hier na deze opleiding nauw bij betrokken!
 
Opleiding Milieu 
Gaat jouw voorkeur eerder uit naar water en natuur als ruimtelijke behoeften? Groen en duurzaam zijn twee begrippen die bij het inrichten van de openbare ruimte steeds meer aandacht krijgen: op stations, binnen het interieur van bedrijven en zelfs wat de opmaak van steden en het verkeer betreft. Ook zien we dit terug in de komst van bijvoorbeeld windmolens, zonnepanelen en energiebesparende verlichting, waarvan de vraag steeds weer toeneemt en aan de lokale overheden de taak om daarin een stimulerende rol te spelen! Wordt milieu dus jouw vakgebied? Dan is het noodzakelijk dat je van de wet- en regelgeving op de hoogte bent, waarvoor de opleiding Milieu van Bestuursacademie Nederland de perfecte optie is!
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
Wat je allemaal moet weten bij het verbouwen van je kantoorruimte
5 redenen waarom het aanhaken van een freelance online marketeer de juiste keuze is
reacties
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
top10
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
Nederland stijgt zeven plaatsen op Global Gender Gap Index
CXO’s in EMEA zetten fors in op cloudgebaseerde back-up
Marketing- en salesafdelingen werken langs elkaar heen
AI-ificatie en cloudautomatisering: ontwikkelingen in onvoorspelbare tijden
meer top 10