zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Fit blijven zorgt voor betere prestaties op de werkvloer

13 augustus 2020 - Na een lange, achturige werkdag plof jij op de bank neer en wordt er niet veel meer nuttigs uitgevoerd die avond. De stap om naar de sportschool te gaan zal waarschijnlijk een te grote stap zijn, maar toch is het fit blijven, ook na zo'n intensieve werkdag, erg belangrijk. De uitspraak 'sporten zorgt ervoor dat je je energieker en fitter voelt' is dan ook zeker een uitspraak die klopt. Of je nou je drie keer per week sporten behaald bij de basic-fit of de lokale atletiekvereniging: bewegen is erg belangrijk om fit te blijven.
 

Dat fit blijven resulteert ook in betere prestaties op de werkvloer. Je zou de connectie tussen een hoger uithoudingsvermogen en betere conditie met positieve gevolgen voor je werk misschien niet meteen leggen, maar die zijn er toch echt wel.


 
Geestelijke gezondheid
Regelmatig sporten zorgt namelijk ook voor een positief effect op je geestelijke gesteldheid. Endorfine en sterofine zeggen je misschien niet meteen wat, maar dit zijn stofjes die tijdens je work-out vrijkomen en zorgen voor een blijer gevoel. Dit zorgt er onder andere voor dat je beter met stress om kan gaan. Een factor die vaak gepaard gaat met je werk.
 
Betere weerstand
Ook zorgt sporten voor een betere weerstand. Dit is een belangrijke factor die ervoor zorgt dat je minder vatbaar bent voor een griep of verkoudheid. Maar ook andere factoren als hartziekten, diabetes en overgewicht zorgen voor een positief langetermijneffect. Hierdoor zal jij je (bijna) nooit meer ziek melden op je werk.
 
Zelfvertrouwen
Na een tijdje met regelmaat te hebben gesport, zal je ervan versteld staan wat voor een boost aan zelfvertrouwen dat je geeft. Dit zet zich ook door naar de prestaties op de werkvloer. Je zal bijvoorbeeld inzien dat je meer kan bereiken dan je in eerste instantie dacht. Het maakt je geestelijk sterk en weerbaar. Misschien durf je wel sneller de leiding te nemen over dat nieuwe project.
 
Om de prestaties van het sporten door te zetten naar de werkvloer is het dus belangrijk om het met regelmaat te doen. Zie het als een prioriteit en niet als een bijzaak. Op een gegeven moment zal je zien dat het deel uitmaakt van je ritme en dat je je zelfverzekerder en fitter in het dagelijks leven, maar ook zeker op de werkvloer staat.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10