zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Fit blijven zorgt voor betere prestaties op de werkvloer

13 augustus 2020 - Na een lange, achturige werkdag plof jij op de bank neer en wordt er niet veel meer nuttigs uitgevoerd die avond. De stap om naar de sportschool te gaan zal waarschijnlijk een te grote stap zijn, maar toch is het fit blijven, ook na zo'n intensieve werkdag, erg belangrijk. De uitspraak 'sporten zorgt ervoor dat je je energieker en fitter voelt' is dan ook zeker een uitspraak die klopt. Of je nou je drie keer per week sporten behaald bij de basic-fit of de lokale atletiekvereniging: bewegen is erg belangrijk om fit te blijven.
 

Dat fit blijven resulteert ook in betere prestaties op de werkvloer. Je zou de connectie tussen een hoger uithoudingsvermogen en betere conditie met positieve gevolgen voor je werk misschien niet meteen leggen, maar die zijn er toch echt wel.


 
Geestelijke gezondheid
Regelmatig sporten zorgt namelijk ook voor een positief effect op je geestelijke gesteldheid. Endorfine en sterofine zeggen je misschien niet meteen wat, maar dit zijn stofjes die tijdens je work-out vrijkomen en zorgen voor een blijer gevoel. Dit zorgt er onder andere voor dat je beter met stress om kan gaan. Een factor die vaak gepaard gaat met je werk.
 
Betere weerstand
Ook zorgt sporten voor een betere weerstand. Dit is een belangrijke factor die ervoor zorgt dat je minder vatbaar bent voor een griep of verkoudheid. Maar ook andere factoren als hartziekten, diabetes en overgewicht zorgen voor een positief langetermijneffect. Hierdoor zal jij je (bijna) nooit meer ziek melden op je werk.
 
Zelfvertrouwen
Na een tijdje met regelmaat te hebben gesport, zal je ervan versteld staan wat voor een boost aan zelfvertrouwen dat je geeft. Dit zet zich ook door naar de prestaties op de werkvloer. Je zal bijvoorbeeld inzien dat je meer kan bereiken dan je in eerste instantie dacht. Het maakt je geestelijk sterk en weerbaar. Misschien durf je wel sneller de leiding te nemen over dat nieuwe project.
 
Om de prestaties van het sporten door te zetten naar de werkvloer is het dus belangrijk om het met regelmaat te doen. Zie het als een prioriteit en niet als een bijzaak. Op een gegeven moment zal je zien dat het deel uitmaakt van je ritme en dat je je zelfverzekerder en fitter in het dagelijks leven, maar ook zeker op de werkvloer staat.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Drie manieren waarop Internet of Things SEO voorgoed verandert (1) 
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
top10
‘Elke smartphonegebruiker moet profiteren van essentiële beveiligingsupdates’
Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg
Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
Niet-afgesloten cao’s kenmerken cao-jaar 2020
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris
Sollicitatiedokter organiseert Nationale Dag van het CVv
CIO’s hebben behoefte aan meer teamoverstijgend samenwerken
Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen
Discriminatie op de arbeidsmarkt actueler dan ooit
Kwart Nederlanders proactiever bezig met gezondheid door huidige gezondheidscrisis
meer top 10