zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Hoe kan digitalisering helpen bij het verbeteren en sturen op KPI’s in jouw organisatie?

22 juni 2020 - Het simuleren van processen, plant simulation en de toepassing van Lean Six Sigma binnen bedrijven zijn trends uit de afgelopen jaren. Digitalisering speelt hierin een belangrijke rol. Door processen te digitaliseren en automatiseren, verlopen deze efficiënter en met een kleinere kans op fouten. Ook het simuleren van processen en plant simulation biedt organisaties hulp, door je te tonen waar mogelijke vertragingen ontstaan in het productieproces. Wat zijn de bottlenecks? Hoe vang je deze op, door processen aan te passen? Welke invloed heeft dit vervolgens op de productietijd? In dit artikel lees je meer over de rol die digitalisering speelt bij het verbeteren en sturen op de KPI’s binnen jouw organisatie. 

Verzamel data middels digitalisering 


Het digitaliseren van processen helpt je data te verzamelen. Deze data is cruciaal in het sturen op en verbeteren van KPI’s. Wat is momenteel de productietijd? Welk deel van het gebruikte materiaal komt uiteindelijk niet terug in het uiteindelijke product? Hoeveel uren moeten medewerkers in het productieproces stoppen voor de productie van een los product? Het zijn belangrijke indicatoren voor het inschatten van de prestaties van jouw organisatie. Mogelijk kan een deel van de uren die medewerkers in het productieproces stoppen geautomatiseerd worden. 

Herkennen, analyseren en handelen 
Op basis van de KPI’s die je na een digitalisering in je organisatie verzameld hebt, kun je starten met een analyse. Welke KPI’s lijken te duiden op een inefficiënte manier van werken? Door deze KPI’s en de processen rondom zo’n KPI nader te bekijken, kun je heel doelgericht zoeken naar mogelijke verbeteringen in deze processen. Cards PLM is een organisatie die verschillende tools biedt, die je bij deze stap kunnen ondersteunen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een tool om aangepaste processen te simuleren. Het simuleren van deze processen vertelt je op voorhand of de aanpassing effect heeft. Mogelijk is een verdere aanpassing noodzakelijk. 

Ga het gesprek aan met je personeel 
Niet alleen digitalisering kan een rol spelen in het optimaliseren van processen binnen je organisatie. Ga ook het gesprek aan met medewerkers. Op welke punten vinden zij dat er efficiënter gewerkt kan worden? Welke handelingen kunnen mogelijk geautomatiseerd worden, zodat medewerkers meer tijd hebben voor de zaken die met de hand moeten gebeuren? Het kan een eerste stap zijn richting een efficiëntere manier van werken. Hoe pak jij het optimaliseren van processen momenteel aan binnen je organisatie? 

 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10