zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Hoe kan digitalisering helpen bij het verbeteren en sturen op KPI’s in jouw organisatie?

22 juni 2020 - Het simuleren van processen, plant simulation en de toepassing van Lean Six Sigma binnen bedrijven zijn trends uit de afgelopen jaren. Digitalisering speelt hierin een belangrijke rol. Door processen te digitaliseren en automatiseren, verlopen deze efficiënter en met een kleinere kans op fouten. Ook het simuleren van processen en plant simulation biedt organisaties hulp, door je te tonen waar mogelijke vertragingen ontstaan in het productieproces. Wat zijn de bottlenecks? Hoe vang je deze op, door processen aan te passen? Welke invloed heeft dit vervolgens op de productietijd? In dit artikel lees je meer over de rol die digitalisering speelt bij het verbeteren en sturen op de KPI’s binnen jouw organisatie. 

Verzamel data middels digitalisering 


Het digitaliseren van processen helpt je data te verzamelen. Deze data is cruciaal in het sturen op en verbeteren van KPI’s. Wat is momenteel de productietijd? Welk deel van het gebruikte materiaal komt uiteindelijk niet terug in het uiteindelijke product? Hoeveel uren moeten medewerkers in het productieproces stoppen voor de productie van een los product? Het zijn belangrijke indicatoren voor het inschatten van de prestaties van jouw organisatie. Mogelijk kan een deel van de uren die medewerkers in het productieproces stoppen geautomatiseerd worden. 

Herkennen, analyseren en handelen 
Op basis van de KPI’s die je na een digitalisering in je organisatie verzameld hebt, kun je starten met een analyse. Welke KPI’s lijken te duiden op een inefficiënte manier van werken? Door deze KPI’s en de processen rondom zo’n KPI nader te bekijken, kun je heel doelgericht zoeken naar mogelijke verbeteringen in deze processen. Cards PLM is een organisatie die verschillende tools biedt, die je bij deze stap kunnen ondersteunen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een tool om aangepaste processen te simuleren. Het simuleren van deze processen vertelt je op voorhand of de aanpassing effect heeft. Mogelijk is een verdere aanpassing noodzakelijk. 

Ga het gesprek aan met je personeel 
Niet alleen digitalisering kan een rol spelen in het optimaliseren van processen binnen je organisatie. Ga ook het gesprek aan met medewerkers. Op welke punten vinden zij dat er efficiënter gewerkt kan worden? Welke handelingen kunnen mogelijk geautomatiseerd worden, zodat medewerkers meer tijd hebben voor de zaken die met de hand moeten gebeuren? Het kan een eerste stap zijn richting een efficiëntere manier van werken. Hoe pak jij het optimaliseren van processen momenteel aan binnen je organisatie? 

 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement (1) 
Ook Renault en Nissan snijden in prijzen elektrische auto's (1) 
Vier op de tien vinden klantenservice financiële dienstverleners ondermaats  (2) 
top10
Pandemie heeft drastische gevolgen voor werk en inkomen Millennials en Generatie Z
Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?
Wat zijn de regionale gevolgen van corona?
Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid
Nauwelijks beweging in de luchtvaart in mei
CEO’s moeten technologie in hun DNA hebben om succesvol te zijn
Thuiswerker is zich tijdens lockdown meer bewust geworden van cybersecurity
Onverwachte netwerkproblemen grootste frustratie van IT-teams
Bijna alle partners willen aanvullend geboorteverlof opnemen
Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is
meer top 10