zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Zo geef je het kantoor een nieuwe look

2 juni 2020 - Met een aantal aanpassingen kun je het kantoor zo weer een nieuwe en frisse look geven. Daar hoef je niet veel geld voor uit te geven namelijk! Als de basis goed is, kom je een heel eind met wat kleine veranderinge

De juiste kleurstelling, maar met mate


Het is belangrijk om op de werkvloer de juiste kleuren te gebruiken. Het beste is om rustige kleuren te gebruiken, zodat er niet veel afleiding is tijdens het werk. En wist je dat een aantal kleuren een bepaald gevoel kunnen opwekken? Zo is rood erg actief en kan het afleiden in een werkomgeving. Oranje en groen zijn positieve kleuren en kun je zeker gebruiken.
Ook is blauw een goede kleur, omdat deze kleur rust uitstraalt. Maar ga nou niet gelijk voor een totaal blauw kantoor om eens wat anders te doen, dat is weer te veel van het goede. Maar een aantal muren in de juiste kleur kan echt geen kwaad. En kijk ook of behang een optie is, hiermee verander je gelijk de look van een ruimte en kun je echt voor iets anders gaan!

Betrek mensen erbij
Wat veel mensen leuk vinden, is als je ze bij het proces betrekt. Vraag bijvoorbeeld rond wat iedereen graag zou willen zien op de werkvloer. Wie weet komt iemand nog eens met een creatief idee! Hiermee verbeter je gelijk het gevoel van betrokkenheid bij mensen, ze voelen zich onderdeel van het proces en zullen dus ook eerder begrip hebben als ze mee moeten helpen met het verhuizen van hun spullen.

Planten zijn belangrijk
Planten zijn eigenlijk essentieel in een goede werkomgeving, ze geven immers zuurstof af wat de concentratie bevorderd. Ook kunnen planten een manier zijn om gedeelte van de werkvloer wat af te scheiden van de rest. Zet grote planten neer en je creëert een hoekje waar mensen in vertrouwen met elkaar kunnen kletsen bijvoorbeeld.

Nieuwe apparatuur
Eigenlijk zou dit niet een onderdeel moeten zijn van een nieuwe look van het kantoor, nieuwe apparatuur moet namelijk altijd vervangen kunnen worden als het stuk is of aan vervanging toe is.  Maar mocht je dit de afgelopen jaren niet hebben gedaan, dan is het nu het moment om nieuwe apparatuur te kopen. Koop een nieuw koffiezetapparaat, een nieuwe printer en zorg ervoor dat iedereen een goed beeldscherm heeft om op te werken.

Zo kun je met een aantal stappen een nieuwe look geven aan het kantoor!

 
 Doorsturen   1 reactie  

 
 
reacties
 
Thomas  |   | 
30-06-2020
 | 
19:31 uur
Kort maar krachtig bericht, leuk om te lezen. Zelf werk ik ook op kantoor en vindt ik een huiselijke en natuurlijke inrichting meer dan gewenst. Ik denk ook dat dit de productiviteit indirect verhoogd, ondanks dat ik hier geen uitgewezen onderzoek van kan vinden. Naast planten zijn bamboe producten ook echt aan te raden. Bamboe heeft een natuurlijke en exotische uitstraling en is daarnaast ook nog eens ontzettend duurzaam.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement (1) 
Ook Renault en Nissan snijden in prijzen elektrische auto's (1) 
Vier op de tien vinden klantenservice financiële dienstverleners ondermaats  (2) 
top10
Pandemie heeft drastische gevolgen voor werk en inkomen Millennials en Generatie Z
Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?
Thuiswerker is zich tijdens lockdown meer bewust geworden van cybersecurity
CEO’s moeten technologie in hun DNA hebben om succesvol te zijn
Onverwachte netwerkproblemen grootste frustratie van IT-teams
Bijna alle partners willen aanvullend geboorteverlof opnemen
Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is
Skillspaspoort gaat cv vervangen
“Digitale les heeft positieve invloed op prestaties leerlingen”
Corona-klagen
meer top 10