zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Zo geef je het kantoor een nieuwe look

2 juni 2020 - Met een aantal aanpassingen kun je het kantoor zo weer een nieuwe en frisse look geven. Daar hoef je niet veel geld voor uit te geven namelijk! Als de basis goed is, kom je een heel eind met wat kleine veranderinge

De juiste kleurstelling, maar met mate


Het is belangrijk om op de werkvloer de juiste kleuren te gebruiken. Het beste is om rustige kleuren te gebruiken, zodat er niet veel afleiding is tijdens het werk. En wist je dat een aantal kleuren een bepaald gevoel kunnen opwekken? Zo is rood erg actief en kan het afleiden in een werkomgeving. Oranje en groen zijn positieve kleuren en kun je zeker gebruiken.
Ook is blauw een goede kleur, omdat deze kleur rust uitstraalt. Maar ga nou niet gelijk voor een totaal blauw kantoor om eens wat anders te doen, dat is weer te veel van het goede. Maar een aantal muren in de juiste kleur kan echt geen kwaad. En kijk ook of behang een optie is, hiermee verander je gelijk de look van een ruimte en kun je echt voor iets anders gaan!

Betrek mensen erbij
Wat veel mensen leuk vinden, is als je ze bij het proces betrekt. Vraag bijvoorbeeld rond wat iedereen graag zou willen zien op de werkvloer. Wie weet komt iemand nog eens met een creatief idee! Hiermee verbeter je gelijk het gevoel van betrokkenheid bij mensen, ze voelen zich onderdeel van het proces en zullen dus ook eerder begrip hebben als ze mee moeten helpen met het verhuizen van hun spullen.

Planten zijn belangrijk
Planten zijn eigenlijk essentieel in een goede werkomgeving, ze geven immers zuurstof af wat de concentratie bevorderd. Ook kunnen planten een manier zijn om gedeelte van de werkvloer wat af te scheiden van de rest. Zet grote planten neer en je creëert een hoekje waar mensen in vertrouwen met elkaar kunnen kletsen bijvoorbeeld.

Nieuwe apparatuur
Eigenlijk zou dit niet een onderdeel moeten zijn van een nieuwe look van het kantoor, nieuwe apparatuur moet namelijk altijd vervangen kunnen worden als het stuk is of aan vervanging toe is.  Maar mocht je dit de afgelopen jaren niet hebben gedaan, dan is het nu het moment om nieuwe apparatuur te kopen. Koop een nieuw koffiezetapparaat, een nieuwe printer en zorg ervoor dat iedereen een goed beeldscherm heeft om op te werken.

Zo kun je met een aantal stappen een nieuwe look geven aan het kantoor!

 
 Doorsturen   2 reacties  

 
 
reacties
 
Thomas  |   | 
30-06-2020
 | 
19:31 uur
Kort maar krachtig bericht, leuk om te lezen. Zelf werk ik ook op kantoor en vindt ik een huiselijke en natuurlijke inrichting meer dan gewenst. Ik denk ook dat dit de productiviteit indirect verhoogd, ondanks dat ik hier geen uitgewezen onderzoek van kan vinden. Naast planten zijn bamboe producten ook echt aan te raden. Bamboe heeft een natuurlijke en exotische uitstraling en is daarnaast ook nog eens ontzettend duurzaam.
Kim  |   | 
13-01-2021
 | 
15:16 uur
Leuk bericht om te lezen. Geeft genoeg inspiratie om mijn eigen werkomgeving te veranderen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
Kwart medewerkers sjoemelt met klokken van tijd  (1) 
top10
Twijfel is de grote vriend van excellente prestaties
‘Elke smartphonegebruiker moet profiteren van essentiële beveiligingsupdates’
Leidinggevende stimuleert werknemer niet om te leren
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe
Diversificatie voor een sterke online economie
Succes collega vormt inspiratie om te leren
Vier aandachtsgebieden voor de CIO op weg naar een datagedreven organisatie
Is technologie onze reddingsboei tijdens lockdown?
Niet-afgesloten cao’s kenmerken cao-jaar 2020
Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg
meer top 10