zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

6 tips voor optimaal thuiswerken

12 mei 2020 - Wegens de actuele gezondheidscrisis is thuiswerken een must geworden. Thuiswerken is een trend die al jaren in opkomst is en naar verwachting blijft stijgen. Je wilt dezelfde progressie maken als tijdens een dag op kantoor. Hoe je dat zo optimaal mogelijk doet, lees je in dit artikel!
 

1. Frisse neusEen frisse neus tussen het werken door, zorgt voor een maximaal behoud van concentratie en productiviteit. Klap dus tijdens je tijdens je thuiswerkdag je laptop een half uurtje dicht en ga aan de wandel. Neem je lunch mee naar buiten en ga een blokje om. Zo kun jij het tweede deel van je werkdag met volle moed en concentratie beginnen.

2. Afstandscommunicatie

Waar je op kantoor in korte lijnen en snel kunt communiceren, ligt dat met thuiswerken iets anders. Je kunt thuis niet even snel langslopen met een vraagstuk. Zorg hierom dat de gehele organisatie aanwezig is op een vast medium. Goed werkende communicatiemiddelen zijn Slack, Zoom of Skype. Hiermee kun jij je collega’s ieder moment van de dag bereiken en zij jou.
 
3. Kantoorritme

Het is erg verleidelijk om later te beginnen en ’s avonds nog wat langer door te gaan. Dit is een afrader! Door het kantoorritme vast te houden krijgen je hersenen een seintje van regelmaat en word je minder snel afgeleid. Kleed je daarnaast hetzelfde. Je hersenen associëren je kleding met gevoelens. Die fijne trainingsbroek en comfortabele trui geven je een lui gevoel.

4. Werk en privé gescheiden

Even werken, wat doen in het huishouden en vervolgens weer doorwerken. Werk en privé liggen enorm dicht bij elkaar bij het thuiswerken. Deze twee zaken door elkaar halen, zorgt ervoor dat je beide taken niet effectief uitvoert. Je kunt dit scheiden door een thuiswerkkantoor te maken.

5. Arbo-technisch

Kies er dus voor om een thuiswerkkantoor te creëren. . Op kantoor moet je je aan allerlei wet- en regelgeving houden wat betreft je werkhouding. Doe dit thuis ook! Zorg voor een prettige werkplek met verstelbaar bureau en afstelbare bureaustoel. Dit weerhoudt je van rug- en nekklachten

6. Kantoor inrichten

Een goed gestyld kantoor resulteert in een hoop motivatie en creativiteit. Laat je inspireren via Google en Pinterest. Daarnaast is het essentieel om voldoende daglicht te verwelkomen. Een duistere kamer geeft je hersenen een slaperig gevoel. Het is vanzelfsprekend dat je andere gordijnen koopt dan badkamer raambekleding of raamdecoratie schuifpui. Ga voor een mix tussen privacy en lichtinval met bijvoorbeeld houten jaloezieën.

Haal het maximale uit je thuiswerkdag. Met deze tips werk jij geconcentreerd en gemotiveerd thuis!
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10