zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

6 tips voor optimaal thuiswerken

12 mei 2020 - Wegens de actuele gezondheidscrisis is thuiswerken een must geworden. Thuiswerken is een trend die al jaren in opkomst is en naar verwachting blijft stijgen. Je wilt dezelfde progressie maken als tijdens een dag op kantoor. Hoe je dat zo optimaal mogelijk doet, lees je in dit artikel!
 

1. Frisse neusEen frisse neus tussen het werken door, zorgt voor een maximaal behoud van concentratie en productiviteit. Klap dus tijdens je tijdens je thuiswerkdag je laptop een half uurtje dicht en ga aan de wandel. Neem je lunch mee naar buiten en ga een blokje om. Zo kun jij het tweede deel van je werkdag met volle moed en concentratie beginnen.

2. Afstandscommunicatie

Waar je op kantoor in korte lijnen en snel kunt communiceren, ligt dat met thuiswerken iets anders. Je kunt thuis niet even snel langslopen met een vraagstuk. Zorg hierom dat de gehele organisatie aanwezig is op een vast medium. Goed werkende communicatiemiddelen zijn Slack, Zoom of Skype. Hiermee kun jij je collega’s ieder moment van de dag bereiken en zij jou.
 
3. Kantoorritme

Het is erg verleidelijk om later te beginnen en ’s avonds nog wat langer door te gaan. Dit is een afrader! Door het kantoorritme vast te houden krijgen je hersenen een seintje van regelmaat en word je minder snel afgeleid. Kleed je daarnaast hetzelfde. Je hersenen associëren je kleding met gevoelens. Die fijne trainingsbroek en comfortabele trui geven je een lui gevoel.

4. Werk en privé gescheiden

Even werken, wat doen in het huishouden en vervolgens weer doorwerken. Werk en privé liggen enorm dicht bij elkaar bij het thuiswerken. Deze twee zaken door elkaar halen, zorgt ervoor dat je beide taken niet effectief uitvoert. Je kunt dit scheiden door een thuiswerkkantoor te maken.

5. Arbo-technisch

Kies er dus voor om een thuiswerkkantoor te creëren. . Op kantoor moet je je aan allerlei wet- en regelgeving houden wat betreft je werkhouding. Doe dit thuis ook! Zorg voor een prettige werkplek met verstelbaar bureau en afstelbare bureaustoel. Dit weerhoudt je van rug- en nekklachten

6. Kantoor inrichten

Een goed gestyld kantoor resulteert in een hoop motivatie en creativiteit. Laat je inspireren via Google en Pinterest. Daarnaast is het essentieel om voldoende daglicht te verwelkomen. Een duistere kamer geeft je hersenen een slaperig gevoel. Het is vanzelfsprekend dat je andere gordijnen koopt dan badkamer raambekleding of raamdecoratie schuifpui. Ga voor een mix tussen privacy en lichtinval met bijvoorbeeld houten jaloezieën.

Haal het maximale uit je thuiswerkdag. Met deze tips werk jij geconcentreerd en gemotiveerd thuis!
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
De vier grootste voordelen van een refurbished iPhone voor een ondernemer
reacties
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf (1) 
Absoluut of relatief: meten met verschillende maten (1) 
Opvallende trends in de markt van relatiegeschenken (1) 
Managementlessen uit de jaren ‘10 (1) 
De vacaturesite is anno 2020 effectiever dan het netwerk  (1) 
top10
Managementlessen uit de jaren ‘10
Een op de tien jonge werkzoekenden solliciteert liefst via WhatsApp
Coronacrisis versnelt digitalisering van het facilitaire vakgebied
Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf
Vier signalen dat uw supply chain toe is aan nieuwe technologie
Cybersecurity is enorm belangrijk als een team remote werkt
Tijdens de vakantie fantaseren over later
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie
Ondanks COVID-19 hebben MKB’ers nog steeds groeiplannen
meer top 10