zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

6 tips voor optimaal thuiswerken

12 mei 2020 - Wegens de actuele gezondheidscrisis is thuiswerken een must geworden. Thuiswerken is een trend die al jaren in opkomst is en naar verwachting blijft stijgen. Je wilt dezelfde progressie maken als tijdens een dag op kantoor. Hoe je dat zo optimaal mogelijk doet, lees je in dit artikel!
 

1. Frisse neusEen frisse neus tussen het werken door, zorgt voor een maximaal behoud van concentratie en productiviteit. Klap dus tijdens je tijdens je thuiswerkdag je laptop een half uurtje dicht en ga aan de wandel. Neem je lunch mee naar buiten en ga een blokje om. Zo kun jij het tweede deel van je werkdag met volle moed en concentratie beginnen.

2. Afstandscommunicatie

Waar je op kantoor in korte lijnen en snel kunt communiceren, ligt dat met thuiswerken iets anders. Je kunt thuis niet even snel langslopen met een vraagstuk. Zorg hierom dat de gehele organisatie aanwezig is op een vast medium. Goed werkende communicatiemiddelen zijn Slack, Zoom of Skype. Hiermee kun jij je collega’s ieder moment van de dag bereiken en zij jou.
 
3. Kantoorritme

Het is erg verleidelijk om later te beginnen en ’s avonds nog wat langer door te gaan. Dit is een afrader! Door het kantoorritme vast te houden krijgen je hersenen een seintje van regelmaat en word je minder snel afgeleid. Kleed je daarnaast hetzelfde. Je hersenen associëren je kleding met gevoelens. Die fijne trainingsbroek en comfortabele trui geven je een lui gevoel.

4. Werk en privé gescheiden

Even werken, wat doen in het huishouden en vervolgens weer doorwerken. Werk en privé liggen enorm dicht bij elkaar bij het thuiswerken. Deze twee zaken door elkaar halen, zorgt ervoor dat je beide taken niet effectief uitvoert. Je kunt dit scheiden door een thuiswerkkantoor te maken.

5. Arbo-technisch

Kies er dus voor om een thuiswerkkantoor te creëren. . Op kantoor moet je je aan allerlei wet- en regelgeving houden wat betreft je werkhouding. Doe dit thuis ook! Zorg voor een prettige werkplek met verstelbaar bureau en afstelbare bureaustoel. Dit weerhoudt je van rug- en nekklachten

6. Kantoor inrichten

Een goed gestyld kantoor resulteert in een hoop motivatie en creativiteit. Laat je inspireren via Google en Pinterest. Daarnaast is het essentieel om voldoende daglicht te verwelkomen. Een duistere kamer geeft je hersenen een slaperig gevoel. Het is vanzelfsprekend dat je andere gordijnen koopt dan badkamer raambekleding of raamdecoratie schuifpui. Ga voor een mix tussen privacy en lichtinval met bijvoorbeeld houten jaloezieën.

Haal het maximale uit je thuiswerkdag. Met deze tips werk jij geconcentreerd en gemotiveerd thuis!
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Marketing Inhaak Kalender 2021 + handige tips
Met de overzichtelijke kalender van Spotler heb je in één oogopslag alle 'inhakers' voor jouw (e-mail) marketingcampagnes van 2021 in beeld. Handig voor eventgebonden acties naar klanten en nieuwsbriefabonnees! Inclusief interessante e-mail marketing tips.
Download de gratis kalender
Lees verder
Wereldwijd actief technologiebedrijf sponsort Nederlands vrouwenteam voor extreme roeirace
reacties
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris (1) 
Ontwikkeling e-invoicing zorgt voor toename wereldwijde B2B-commerce in 2015 (1) 
Twee op de drie Nederlanders schaamt zich voor hoesten of niezen in publieke binnenruimtes (1) 
Grote organisaties zorgen beter voor thuiswerkende werknemers (1) 
Culture fit doorslaggevend voor recruiters (1) 
Bij helft Nederlanders komt gezelschapsspel op tafel tijdens feestdagen (1) 
Kwart medewerkers sjoemelt met klokken van tijd  (1) 
top10
‘Elke smartphonegebruiker moet profiteren van essentiële beveiligingsupdates’
Huizenkopers wijken steeds meer uit naar Overijssel, Groningen, Flevoland en Drenthe
Leidinggevende stimuleert werknemer niet om te leren
Langdurig verzuim loopt op door uitstel reguliere zorg
Niet-afgesloten cao’s kenmerken cao-jaar 2020
Is technologie onze reddingsboei tijdens lockdown?
Ruim helft Nederlanders openhartig over salaris
Lockdown belemmert tech-vrouwen in loopbaanontwikkeling
Sollicitatiedokter organiseert Nationale Dag van het CVv
Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen
meer top 10