zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Technologie, zo blijf je op de hoogte

1 april 2020 - De technologische ontwikkelingen gaan erg hard. De wereld om ons heen verandert in sneltreinvaart, hoe voorkom je dat je achter raakt op je concurrentie? Je zult je kennis moeten blijven verbreden en daarvoor zul je dus op de juiste manier op zoek moeten gaan naar nieuwe informatie. Juist omdat de ontwikkelingen zo snel gaan, is het belangrijk om hiervoor het juiste kanaal te kiezen. Je wilt immers up to date zijn. Zo kan bijvoorbeeld een boek van drie jaar geleden nu alweer achterhaald zijn. Om jou te helpen hebben wij een aantal verschillende manieren op een rijtje gezet, waarmee jij je kennis omtrent technologie kunt verbreden.
 

Een spreker boeken


Als je nieuwe en actuele kennis wilt opdoen via iemand met veel ervaring is een spreker over
technologie
natuurlijk perfect. Neem bijvoorbeeld Jesse van Doren, op zijn 11e had hij zijn eerste bedrijf al opgericht, inmiddels heeft hij met zijn team al voor bedrijven als Google, Netflix en BMW gewerkt. Hij vertelde zijn inspirerende verhaal al aan talloze andere ondernemers en deelt zijn kennis over technologie en innovatie. De kennis die je hier opdoet is ontzettend waardevol en interessant.
 
Ook de onderwerpen kunnen erg uiteen lopen en zijn daarom geschikt voor een breed publiek. Een aantal voorbeelden van onderwerpen die nu volop in ontwikkeling zijn:
- Artificial intelligence
- Virtual reality
- 5G netwerk
- Automatisering
- Blockchain
 
Verrijk jezelf: luister podcasts!
Het luisteren van podcast wordt steeds populairder. Dit is natuurlijk ook logisch, want je hebt altijd en overal toegang tot waardevolle informatie van ervaren mensen. Er zijn veel mensen uit de technologie wereld die regelmatig een podcast opnemen of te gast zijn bij de opname van een podcast. Je kunt hier naar luisteren in de auto, het openbaar vervoer of waar dan ook! Terwijl anderen radio luisteren, ben jij jezelf aan het ontwikkelen. Denk terug aan het afgelopen jaar, aan al die keren dat je in de auto zat, op de fiets of met het OV reisde. Stel dat je vanaf nu, een jaar lang geen radio meer luistert tijdens het reizen, maar alleen nog maar podcasts. Wat zou dat met jouw persoonlijke ontwikkeling doen? En met je business? De mogelijkheden zijn onbegrensd. Zonde om deze kans te laten liggen, geloof dit niet, test het.
 
Vraag raak
LinkedIn is de plek waar je je netwerk eenvoudig kunt opbouwen. Heb je nog geen LinkedIn profiel:
maak dit zo snel mogelijk aan, je weet niet wat je mist! Het is tegenwoordig zo ontzettend makkelijk om in contact te komen met mensen vanuit alle vakgebieden. Maak hier dan ook gebruik van. Je zult merken dat dit ontzettend waardevol is en dat de meeste mensen ervoor open staan om je nieuwe informatie te geven of te helpen. Jij vindt toch ook leuk als je een ander kunt helpen?
 
Alles is online
Tegenwoordig kun je alles vinden op internet. Zo ook over nieuwe technologische ontwikkelingen. Het voordeel hiervan is dat je op internet informatie kunt vinden die erg actueel is. Let wel goed op dat de bron ook betrouwbaar is. Er is namelijk ook een hele hoop informatie vinden waar je niets aan hebt of wat zelfs niet waar is. Toch kun je online oneindig veel informatie vinden, neem bijvoorbeeld YouTube. Loop jij ergens tegen aan waar je niet uit komt. Typ gewoon eens exact jouw vraag in bij YouTube. Je zult versteld staan wat dit je kan brengen. Anderen gingen je voor, waarom zou je er niet van leren? Je kunt zelfs online lezingen vinden van mensen zoals bijvoorbeeld Jesse en hier veel inspiratie opdoen!
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
[Infographic] Marketingmogelijkheden met beschikbare klantdata
Je e-mail marketingsoftware is gevuld met veel klantgegevens: ’kale’ gegevens waar je waarschijnlijk weinig oog voor hebt. Bekijk je data eens anders en ontdek dat er een wereld aan marketingmogelijkheden opengaat. Deze infographic van Spotler helpt je vast op weg.
Download de infographic
Lees verder
Zo geef je het kantoor een nieuwe look
reacties
Twee op de vijf Nederlanders werken tijdens coronacrisis voor het eerst vanuit huis (1) 
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten  (1) 
Weg met CV’s en brieven!  (1) 
Coaching in negen stappen (1) 
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald (1) 
Het beste van twee werelden: een ondernemerscultuur bouwen in uw organisatie (1) 
1,6 miljoen Nederlandse auto's rijden nog door op winterbanden (1) 
top10
Weg met CV’s en brieven!
Hoe thuiswerken intelligenter – en veiliger – wordt
Top vijf banen die meest in trek zijn bij sollicitanten
Dé L&D uitdaging voor HR: professionals weten niet meer wat ze moeten weten
Diversiteit in coronatijd: acht tips voor managers
Werknemers stoppen massaal met het zoeken naar een nieuwe baan
Vier adviezen die organisaties tijdens en na corona-crisis laten excelleren
Bedrijven in EMEA missen tools om waarde uit hun data te halen
Innovatie helpt organisaties om flexibel te blijven in uitdagende tijden
IT-vacatures ondanks coronavirus nog steeds lastig in te vullen
meer top 10