zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Technologie, zo blijf je op de hoogte

1 april 2020 - De technologische ontwikkelingen gaan erg hard. De wereld om ons heen verandert in sneltreinvaart, hoe voorkom je dat je achter raakt op je concurrentie? Je zult je kennis moeten blijven verbreden en daarvoor zul je dus op de juiste manier op zoek moeten gaan naar nieuwe informatie. Juist omdat de ontwikkelingen zo snel gaan, is het belangrijk om hiervoor het juiste kanaal te kiezen. Je wilt immers up to date zijn. Zo kan bijvoorbeeld een boek van drie jaar geleden nu alweer achterhaald zijn. Om jou te helpen hebben wij een aantal verschillende manieren op een rijtje gezet, waarmee jij je kennis omtrent technologie kunt verbreden.
 

Een spreker boeken


Als je nieuwe en actuele kennis wilt opdoen via iemand met veel ervaring is een spreker over
technologie
natuurlijk perfect. Neem bijvoorbeeld Jesse van Doren, op zijn 11e had hij zijn eerste bedrijf al opgericht, inmiddels heeft hij met zijn team al voor bedrijven als Google, Netflix en BMW gewerkt. Hij vertelde zijn inspirerende verhaal al aan talloze andere ondernemers en deelt zijn kennis over technologie en innovatie. De kennis die je hier opdoet is ontzettend waardevol en interessant.
 
Ook de onderwerpen kunnen erg uiteen lopen en zijn daarom geschikt voor een breed publiek. Een aantal voorbeelden van onderwerpen die nu volop in ontwikkeling zijn:
- Artificial intelligence
- Virtual reality
- 5G netwerk
- Automatisering
- Blockchain
 
Verrijk jezelf: luister podcasts!
Het luisteren van podcast wordt steeds populairder. Dit is natuurlijk ook logisch, want je hebt altijd en overal toegang tot waardevolle informatie van ervaren mensen. Er zijn veel mensen uit de technologie wereld die regelmatig een podcast opnemen of te gast zijn bij de opname van een podcast. Je kunt hier naar luisteren in de auto, het openbaar vervoer of waar dan ook! Terwijl anderen radio luisteren, ben jij jezelf aan het ontwikkelen. Denk terug aan het afgelopen jaar, aan al die keren dat je in de auto zat, op de fiets of met het OV reisde. Stel dat je vanaf nu, een jaar lang geen radio meer luistert tijdens het reizen, maar alleen nog maar podcasts. Wat zou dat met jouw persoonlijke ontwikkeling doen? En met je business? De mogelijkheden zijn onbegrensd. Zonde om deze kans te laten liggen, geloof dit niet, test het.
 
Vraag raak
LinkedIn is de plek waar je je netwerk eenvoudig kunt opbouwen. Heb je nog geen LinkedIn profiel:
maak dit zo snel mogelijk aan, je weet niet wat je mist! Het is tegenwoordig zo ontzettend makkelijk om in contact te komen met mensen vanuit alle vakgebieden. Maak hier dan ook gebruik van. Je zult merken dat dit ontzettend waardevol is en dat de meeste mensen ervoor open staan om je nieuwe informatie te geven of te helpen. Jij vindt toch ook leuk als je een ander kunt helpen?
 
Alles is online
Tegenwoordig kun je alles vinden op internet. Zo ook over nieuwe technologische ontwikkelingen. Het voordeel hiervan is dat je op internet informatie kunt vinden die erg actueel is. Let wel goed op dat de bron ook betrouwbaar is. Er is namelijk ook een hele hoop informatie vinden waar je niets aan hebt of wat zelfs niet waar is. Toch kun je online oneindig veel informatie vinden, neem bijvoorbeeld YouTube. Loop jij ergens tegen aan waar je niet uit komt. Typ gewoon eens exact jouw vraag in bij YouTube. Je zult versteld staan wat dit je kan brengen. Anderen gingen je voor, waarom zou je er niet van leren? Je kunt zelfs online lezingen vinden van mensen zoals bijvoorbeeld Jesse en hier veel inspiratie opdoen!
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
reacties
Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud  (1) 
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
top10
Stages winnen aan effectiviteit als baanvindkanaal tijdens corona
Een vierdaagse werkweek door digital en artificial intelligence
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Werkgevers verwachten dit kwartaal negen procent stijging werkgelegenheid
Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risico’s
Top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
Kwart werkzoekende jongeren heeft geen vertrouwen in zoektocht naar baan
70 procent Europese organisaties zet al AI in
meer top 10