zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Geld lenen als zelfstandige, hoe zit dat?

26 februari 2020 - Het is voor zelfstandig ondernemers niet altijd gemakkelijk geweest om geld te lenen. Dat is tegenwoordig wel anders. Ondernemers hebben nu zelfs de keuze om voor privé doeleinden geld te lenen of bijvoorbeeld voor zakelijke lease te kiezen. Hiermee is het onder meer mogelijk om een bedrijfsauto te financieren.
 

Lenen voor privé doeleinden


Een zelfstandig ondernemer die een caravan wil kopen of een kleine verbouwing in huis wil financieren, kan hiervoor een persoonlijke lening afsluiten. Dit is een krediet dat voorziet in een vaste looptijd met een vaste rente. Het maximale leenbedrag is afhankelijk van de inkomsten van de ondernemer. Om een aanvraag soepel te laten verlopen, is het belangrijk dat de ondernemer jaarrekeningen overlegt. Het gaat dan om jaarrekeningen over de afgelopen drie jaren.

Daarnaast is een uittreksel van de Kamer van Koophandel nodig. Ook is het belangrijk dat er sprake is van een positieve BKR-registratie net als het wonen in een huurwoning of koopwoning. Geld lenen als ondernemer kan tegenwoordig gemakkelijk door eenvoudigweg aan de hiervoor genoemde voorwaarden te voldoen. Er is voor ondernemers die lenen voor privé doeleinden bijvoorbeeld ook geen onderpand van de bank nodig. Daarom is het simpel om een financiering te regelen voor bijvoorbeeld het kopen van een privé auto of voor een vakantie. Het is zelfs mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten als zelfstandige om een dure lening over te sluiten.

Financiering met zakelijke lease
Het is ook mogelijk om als zelfstandige bedrijfsmiddelen te financieren. Bijvoorbeeld door voor zakelijke lease te kiezen. Deze vorm van financiering is bij uitstek geschikt voor ondernemers die onvoldoende bedrijfskapitaal achter de hand hebben. Of die de bedrijfsliquiditeit niet willen aantasten en vrij over het werkvermogen willen beschikken. Er zijn steeds meer ondernemers die de keuze maken om een bedrijfswagen aan te schaffen op basis van financial lease. Dat heeft ook nogal wat voordelen. De bedrijfsauto is op de balans te zetten, de btw is terug te vorderen en er is als aan de voorwaarden is voldaan recht op investeringsaftrek.

Zo rijdt een ondernemer tegen een vast bedrag per maand in een bedrijfswagen. Bijvoorbeeld in een bestelbus om gereedschappen en materialen te vervoeren. Of in een meubelbak voor lokaal transport van goederen. Het leasebedrag staat per maand vast. Bovendien is de ondernemer meteen economisch eigenaar en aan het einde van de leaseperiode juridisch eigenaar. Ook bij deze financiering voor zelfstandig ondernemers geldt doorgaans dat de jaarcijfers van belang zijn. Toch zijn er voor starters zonder jaarcijfers wel mogelijkheden voor financial lease.

Er zijn voor zelfstandig ondernemers dus zowel mogelijkheden om geld te lenen voor privé doeleinden als voor de aanschaf van bedrijfsmiddelen. Het is uiteraard altijd belangrijk om als ondernemer zelf te kijken naar het financiële draagvlak om verantwoord een lening aan te gaan.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Hoe kun je competenties als professional verbeteren?
Op deze manieren kun je je werkkapitaal verruimen
Werknemer heeft geldproblemen, is dat jouw probleem als manager?
Bespaar tijd door je boekhouding online bij te houden
Technologie, zo blijf je op de hoogte
reacties
Huiseigenaren met hogere inkomens zitten er warmer bij (1) 
Explosieve groei in zoekvolume voor ‘werken op afstand’ (3) 
Philips Lighting gaat Nederlandse hockeyvelden verlichten (1) 
82 procent meer internetoverstappers door thuiswerk-situatie (1) 
Rabobank: Nederlandse economie in recessie (2) 
Zes tips om zo efficiënt mogelijk thuis te werken (2) 
Update: Dure dollar raakt Procter & Gamble (1) 
top10
Een beetje geluk in huis: welke bloemen u juist nú moet geven
Thuiswerkenden niet bezig met privacy bij videobellen
Vijf tips voor een perfecte videosollicitatie
Veel angst en onzekerheid op de werkvloer en thuis door corona
Juist nu moeten werkgevers goed voor hun mensen zorgen
Verveling slaat toe, mensen maken massaal fotoboeken
Online imago beďnvloedt sollicitatiegedrag
Open- en klikratio’s in de lift
ICT-sector draait door, maar vreest gevolgen Coronacrisis op langere termijn
Houd continuďteit en vaart in samenwerkingsprojecten ondanks corona
meer top 10