zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

De meest belangrijke bedrijfsverzekeringen op een rijtje

20 februari 2020 - Of je nu een starter bent of al langer een bedrijf hebt, er zijn altijd bedrijfsverzekeringen die belangrijk zijn. Begin je net met een onderneming dan is het goed om daar meteen aandacht aan te besteden. Heb je al een bedrijf, maar twijfel je of je over alle belangrijke verzekeringen beschikt? In beide situaties komt het van pas dat hier de meest belangrijke bedrijfsverzekeringen aan bod komen.
 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering


Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een bedrijfsverzekering die bescherming biedt tegen financiële schade als gevolg van beroepsfouten. Bijvoorbeeld als je een berekeningsfout hebt gemaakt als architect. Of als je een onjuist juridisch advies geeft met alle gevolgen van dien. Deze bedrijfsverzekering biedt dan uitkomst.
 
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die je bedrijf beschermt tegen financiële gevolgen van aansprakelijkheidsclaims. Bijvoorbeeld als je werknemer per ongeluk schade toebrengt aan spullen van iemand anders of per ongeluk letsel toebrengt. Of als je medewerker te maken krijgt met een bedrijfsongeval en een schadeclaim bij jouw bedrijf neerlegt.
 
Bedrijfsrechtsbijstandverzekering
Een rechtsbijstandverzekering voorziet in juridische bijstand als er een conflict of geschil ontstaat. Bijvoorbeeld met een klant die ontevreden is over een geleverde dienst. Of indien er een geschil ontstaat met je leverancier of met een van je medewerkers. Je hoeft dan niet zelf voor de kosten van juridische hulp op te draaien. Daar voorziet de dekking van de rechtsbijstandverzekering voor je bedrijf namelijk in.
 
Inventarisverzekering
Een inventarisverzekering is een bedrijfsverzekering waar je ook zeker aan mag denken om af te sluiten. Bijvoorbeeld als je een kantoor hebt. Daar staat inventaris in, zoals een bureau net als een bureaustoel of misschien wel een vergadertafel en laptops. Er bestaat altijd een risico op schade aan je inventaris. Bijvoorbeeld als gevolg van inbraak, waarbij er spullen gestolen worden. Of wat te denken van waterschade of brandschade? De kans is misschien klein, maar wel aanwezig en kan tot grote financiële schade leiden. Een inventaris- en voorraadverzekering voorziet ook in vergoeding van schade als gevolg van voorraadbederf. Bijvoorbeeld als er zich kortsluiting heeft voorgedaan en de koeling niet meer werkt.
 
Bedrijfsverzekering voor bouwbranche
Er zijn ook bedrijfsverzekeringen die specifiek voor een bepaalde branche bestemd zijn. Bijvoorbeeld een constructieverzekering voor bouwwerken. Dan is er sprake van bescherming tegen financiële schade als gevolg van brand of storm. Ook diefstal valt onder de dekking net als het maken van een uitvoeringsfout. Een dergelijke dekking is er onder meer voor klusbedrijven en bouwbedrijven in de utiliteitsbouw. Ben je grafisch ontwerper of boekhouder dan is deze bedrijfsverzekering bijvoorbeeld niet echt van toepassing.
 
Overige bedrijfsverzekeringen
Er zijn natuurlijk nog meer bedrijfsverzekeringen die niet altijd van toepassing zijn. Zo is een opstalverzekering alleen belangrijk als je een bedrijfspand hebt. Een bedrijfsautoverzekering is alleen nodig als je bedrijfsauto´s hebt. Zo is een verzuimverzekering niet nodig als je geen personeel hebt, maar is een arbeidsongeschiktheidsverzekering dan wel aan te raden. Het is dus belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten welke bedrijfsverzekeringen voor jou belangrijk zijn. Daarbij houd je rekening met de branche, waarin je werkt net als met de risico´s en dekkingen.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg (1) 
Corona-klagen (1) 
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’  (2) 
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
top10
Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is
Skillspaspoort gaat cv vervangen
Corona-klagen
Een vijfde verzwijgt kinderwens tijdens sollicitatieproces
“Digitale les heeft positieve invloed op prestaties leerlingen”
Onderzoek naar communicatie in crisistijd: laat vooral van u horen!
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg
Bedrijfseconomisch ontslag: wat nu?
Respons jongeren op direct mail hoger dan oudere generaties
meer top 10