zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

De meest belangrijke bedrijfsverzekeringen op een rijtje

20 februari 2020 - Of je nu een starter bent of al langer een bedrijf hebt, er zijn altijd bedrijfsverzekeringen die belangrijk zijn. Begin je net met een onderneming dan is het goed om daar meteen aandacht aan te besteden. Heb je al een bedrijf, maar twijfel je of je over alle belangrijke verzekeringen beschikt? In beide situaties komt het van pas dat hier de meest belangrijke bedrijfsverzekeringen aan bod komen.
 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering


Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een bedrijfsverzekering die bescherming biedt tegen financiële schade als gevolg van beroepsfouten. Bijvoorbeeld als je een berekeningsfout hebt gemaakt als architect. Of als je een onjuist juridisch advies geeft met alle gevolgen van dien. Deze bedrijfsverzekering biedt dan uitkomst.
 
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die je bedrijf beschermt tegen financiële gevolgen van aansprakelijkheidsclaims. Bijvoorbeeld als je werknemer per ongeluk schade toebrengt aan spullen van iemand anders of per ongeluk letsel toebrengt. Of als je medewerker te maken krijgt met een bedrijfsongeval en een schadeclaim bij jouw bedrijf neerlegt.
 
Bedrijfsrechtsbijstandverzekering
Een rechtsbijstandverzekering voorziet in juridische bijstand als er een conflict of geschil ontstaat. Bijvoorbeeld met een klant die ontevreden is over een geleverde dienst. Of indien er een geschil ontstaat met je leverancier of met een van je medewerkers. Je hoeft dan niet zelf voor de kosten van juridische hulp op te draaien. Daar voorziet de dekking van de rechtsbijstandverzekering voor je bedrijf namelijk in.
 
Inventarisverzekering
Een inventarisverzekering is een bedrijfsverzekering waar je ook zeker aan mag denken om af te sluiten. Bijvoorbeeld als je een kantoor hebt. Daar staat inventaris in, zoals een bureau net als een bureaustoel of misschien wel een vergadertafel en laptops. Er bestaat altijd een risico op schade aan je inventaris. Bijvoorbeeld als gevolg van inbraak, waarbij er spullen gestolen worden. Of wat te denken van waterschade of brandschade? De kans is misschien klein, maar wel aanwezig en kan tot grote financiële schade leiden. Een inventaris- en voorraadverzekering voorziet ook in vergoeding van schade als gevolg van voorraadbederf. Bijvoorbeeld als er zich kortsluiting heeft voorgedaan en de koeling niet meer werkt.
 
Bedrijfsverzekering voor bouwbranche
Er zijn ook bedrijfsverzekeringen die specifiek voor een bepaalde branche bestemd zijn. Bijvoorbeeld een constructieverzekering voor bouwwerken. Dan is er sprake van bescherming tegen financiële schade als gevolg van brand of storm. Ook diefstal valt onder de dekking net als het maken van een uitvoeringsfout. Een dergelijke dekking is er onder meer voor klusbedrijven en bouwbedrijven in de utiliteitsbouw. Ben je grafisch ontwerper of boekhouder dan is deze bedrijfsverzekering bijvoorbeeld niet echt van toepassing.
 
Overige bedrijfsverzekeringen
Er zijn natuurlijk nog meer bedrijfsverzekeringen die niet altijd van toepassing zijn. Zo is een opstalverzekering alleen belangrijk als je een bedrijfspand hebt. Een bedrijfsautoverzekering is alleen nodig als je bedrijfsauto´s hebt. Zo is een verzuimverzekering niet nodig als je geen personeel hebt, maar is een arbeidsongeschiktheidsverzekering dan wel aan te raden. Het is dus belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten welke bedrijfsverzekeringen voor jou belangrijk zijn. Daarbij houd je rekening met de branche, waarin je werkt net als met de risico´s en dekkingen.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Bespaar tijd door je boekhouding online bij te houden
Op deze manieren kun je je werkkapitaal verruimen
Werknemer heeft geldproblemen, is dat jouw probleem als manager?
Hoe kun je competenties als professional verbeteren?
Technologie, zo blijf je op de hoogte
reacties
Huiseigenaren met hogere inkomens zitten er warmer bij (1) 
Explosieve groei in zoekvolume voor ‘werken op afstand’ (3) 
Philips Lighting gaat Nederlandse hockeyvelden verlichten (1) 
82 procent meer internetoverstappers door thuiswerk-situatie (1) 
Rabobank: Nederlandse economie in recessie (2) 
Zes tips om zo efficiënt mogelijk thuis te werken (2) 
Update: Dure dollar raakt Procter & Gamble (1) 
top10
Een beetje geluk in huis: welke bloemen u juist nú moet geven
Thuiswerkenden niet bezig met privacy bij videobellen
Vijf tips voor een perfecte videosollicitatie
Veel angst en onzekerheid op de werkvloer en thuis door corona
Juist nu moeten werkgevers goed voor hun mensen zorgen
Verveling slaat toe, mensen maken massaal fotoboeken
Online imago beďnvloedt sollicitatiegedrag
Open- en klikratio’s in de lift
ICT-sector draait door, maar vreest gevolgen Coronacrisis op langere termijn
Houd continuďteit en vaart in samenwerkingsprojecten ondanks corona
meer top 10