zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Het belang van een goede online marketing partner

23 januari 2020 - We zien al jaren een verschuiving van offline marketing naar online marketing. Bij de offline marketing was het vooral de adviseur van de krant en het bureau welke de advertenties opmaken hoe de marketing werd ingevuld. Tegenwoordig is marketing veel complexer. Het komt eigenlijk door een versnippering van de mogelijkheden om online te adverteren. Zo kan iedere marketing euro slechts één keer uitgegeven worden. Het is daarom belangrijk om dit goed te doen. Een online marketing partner kan zichzelf hierbij terugverdienen.
 

Wat kan een marketing partner doen?


De online marketing partner is goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Waar moet het grootste deel van het budget aan gespendeerd worden? Hoe is het mogelijk om een maximaal rendement te krijgen op de lange termijn? Hoe ontstaat er een positieve cashflow in een zo kort mogelijke termijn? Het is belangrijk om goede campagnes op te stellen om zo van de bezoekers klanten te maken. Een hoger rendement dan zelf maar wat doen.
 
A/B testen
Een goede online marketeer zal altijd testen uitvoeren wanneer er advertenties worden geplaatst op social media of in de zoekmachines. Bij een A/B test worden er twee advertenties ingezet met bijvoorbeeld elk een andere headline. Ook kunnen de advertenties een andere foto hebben. Er zijn tal van varianten. Er wordt keer op keer gekeken welke advertentie het beste scoort. Het clickthrough percentage is hierbij van belangrijk, de conversie naar klant en ook de totale omzet per klant. Uiteindelijk is de totale omzet op basis van een advertentiebudget bepalend. Hier wordt dan ook sterk op gestuurd.
 
De zoekmachines
Naast betaald adverteren voor een directe cashflow is het goed om zoekmachine posities te veroveren voor belangrijke zoekwoorden. De koopintentie is bij een zoeker een stuk hoger dan bij een persoon die zijn Facebook feed aan bekijken is.
 
Een praktijkvoorbeeld
Webshuttle verzorgd voor Tuinhoutdiscount.nl Google adwords, de advertenties op social media en de zoekmachine positionering werkzaamheden. Het resultaat van het inzetten van deze diensten is enorme groeipercentages en een groter aandeel in de Nederlandse markt. Wanneer je op meerdere platformen weet te domineren is mogelijk om overal gezien te worden door de doelgroep. Met een website welke goed is ingericht zorgt het voor een positief rendement op de advertentiekosten. Eigenlijk is het een investering in adverteren en zijn het geen advertentiekosten. Wanneer iedere marketing euro meer oplevert dan is het een goede investering.
 
 

 
 Doorsturen   1 reactie  

 
 
reacties
 
Mark online marketing specialist  |   | 
14-02-2020
 | 
12:18 uur
Mooi artikel! Helemaal mee eens dat een online marketing bureau zich hoort terug te verdienen. Helaas, zie ik dit als online marketing specialist nog te weinig gebeuren.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
reacties
Nederlander verhuist minder graag voor baan (1) 
Vrouwen kiezen steeds vaker voor een beroep in de ICT  (1) 
De lente is de beste tijd om te verhuizen (1) 
Koningsdag: toeristen het land in, Nederlanders eruit (1) 
Import gas niet van invloed op Nederlandse energierekening (1) 
De grote impact van zoiets ‘kleins’ als een kop koffie (1) 
Stofzuigen en strijken populairder dan pensioenoverzicht (1) 
top10
De grote impact van zoiets ‘kleins’ als een kop koffie
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Bankinvesteringen in blockchain en cryptocurrencies stijgen sterk
Banking Trojan Dridex en Qakbot grootste malwarebedreigingen in maart
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
Hybride werken: zijn we er wel klaar voor?
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
meer top 10