zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Waarom kiezen voor een agile werkwijze bij de ontwikkeling van software

22 januari 2020 - Wanneer je software wilt laten ontwikkelen is het in veel gevallen slim om te kiezen voor een agile werkwijze. In de meeste gevallen werkt dit een stuk beter dan het gebruiken van standaard software of te werken via een andere manier,echter kan standaard software wel een stuk goedkoper zijn. Vooral wanneer je complexe software nodig hebt, kun je beter kiezen voor een agile werkwijze. Wil je voor je bedrijf ook software laten maken, maar weet je nog niet of agile de juiste keuze is? Wij hebben een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet, zodat je keuze een stukje makkelijker wordt!
 

Snelle start


Wanneer je software wilt laten ontwikkelen, wil je het liefst dat je zo snel mogelijk kan starten en dat de doorlooptijd zo kort mogelijk is. Je kunt dan het beste voor een agile werkwijze kiezen. Het is een manier die erg flexibel is en waarbij je makkelijk kunt bijsturen. Voorheen werden dit soort trajecten van te voren bedacht en daarna uitgevoerd. Aan het einde zie je pas wat het resultaat is. In veel gevallen is er wel iets mis of moet er nog iets worden aangepast, hierdoor duurt het ontwikkelen van de software een stuk langer. Hierdoor loop je ook een stuk meer risico en zijn de kosten vaak een stuk hoger. Bij een agile werkwijze is dit niet het geval en heb je een kortere doorlooptijd. Een groot voordeel van agile is dat er deelopleveringen zijn waardoor je direct gebruik kan maken van de software.

Realistisch over wijzigingen
Wanneer je software laat ontwikkelen, loop je altijd wel tegen nieuwe inzichten en wensen aan. Er zijn zoveel dingen waar over nagedacht moet worden, dit kun je van te voren nooit allemaal overzien. Door voor een agile werkwijze te kiezen kun je wijzigingen makkelijk doorvoeren, je zult een stuk sneller ontdekken als er fouten in de software zitten. Tussentijds zijn er namelijk meerdere oplevermomenten. Alles gaat hierbij stap voor stap, zodat de planning niet overhoop ligt als er iets aangepast moet worden, verschillende onderdelen sluiten beter op elkaar aan. Dit is een ontzettend groot voordeel en voor veel bedrijven ook de reden om te kiezen voor deze werkwijze.

Beter resultaat door tussentijds bijsturen
Doordat je wijzigen eenvoudig kunt doorvoeren, wordt het resultaat en stuk beter. Op deze manier heb je namelijk software die perfect aansluit op je behoefte. In sommige gevallen is het eigenlijk ook alleen mogelijk om software te laten ontwikkelen op een agile wijze. Wanneer software erg complex is, is het noodzakelijk dat er regelmatig dingen getest worden en dat er zo nodig bijgestuurd kan worden. Standaard software is hiervoor niet geschikt. Het heeft niet genoeg mogelijkheden of duurt veel te lang. Wanneer je software laat maken via een agile werkwijze is de kwaliteit van de software een stuk hoger.

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
De meest belangrijke bedrijfsverzekeringen op een rijtje
Hoe werkt een laadpaal voor elektrische auto’s eigenlijk?
reacties
'Cybersecurity moet een schoolvak worden' (1) 
De vier belangrijkste betaaltrends om naar uit te kijken in 2020 (1) 
Meer productiviteit in minder tijd (2) 
Europese markt overspoeld met nepartikelen (2) 
Arbeidsmarkt onverminderd goed (1) 
Angst voor baanverlies leidt tot slapeloze nachten (1) 
Meerderheid werknemers denkt dat technologie hun werkervaring verbetert (1) 
top10
Vier HR-trends voor 2020
Nederlanders in Europese kopgroep digitale vaardigheden
Supply Chain 4. 0: Klantbeleving als doorslaggevende succesfactor
Diversiteit in Raad van Commissarissen neemt gestaag toe
Vijf leidende technologietrends
Nederlanders bezorgd over de toekomst
Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers
Volop aandacht voor het menselijk kapitaal
'Cybersecurity moet een schoolvak worden'
Bedrijfsleven leunt op achterhaald beleid wanneer het gaat om cyberveiligheid
meer top 10