zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Personeel inwerken met behulp van een onboard-programma

15 januari 2020 - Het is erg belangrijk om nieuw personeel goed in te werken. Hierdoor voelen zij zich direct welkom en kunnen zij op een goede manier van start gaan. Het is voor iedereen die aan een nieuwe baan begint vaak erg spannend aan het begin. Als werkgever heb je de taak om deze spanning weg te nemen en ervoor te zorgen dat iemand zich direct op zijn gemak voelt. Er zijn daarom steeds bedrijven die werken met een onboarding programma. Wat zo’n programma precies is en wat het belang ervan is, lees je hier.
 

Wat is een onboarding programma


Het op de juiste manier inrichten van een onboarding programma kan best lastig zijn, daarom moet je hier genoeg aandacht aan besteden. Alles wat erbij komt kijken om een nieuwe medewerker in te werken moet zijn opgenomen in dit programma, ook de manier waarop dit gebeurt moet duidelijk zijn. Dit proces kan best lang duren, het gaat namelijk niet alleen om de eerste week. Vanaf het moment dat duidelijk is dat er een nieuwe medewerker bij komt kan het nog maanden duren voordat iemand helemaal geïntegreerd is in het bedrijf. Als je als organisatie nog geen onboarding programma hebt zul je deze moeten creëren, een bedrijf als TinQwise kan je hierbij helpen.
 
Het belang van onboarding
Het onboarden van nieuw personeel moet efficiënt gedaan worden, dit heeft twee hoofdredenen. Ten eerste omdat een nieuwe medewerker zo snel mogelijk aan de slag kan. Hoe sneller iemand kan beginnen met zijn werkzaamheden, hoe beter. Daarnaast is het belangrijk omdat er tegenwoordig ontzettend veel mensen switchen van baan. Het mag dus niet teveel tijd kosten om iemand in te werken. Sterker nog, wanneer het onboarding proces niet goed verloopt is de kans groter dat iemand het bedrijf al snel verlaat.
 
De jobhoppers trend
Ondanks een goed onboarding programma, kan het zijn dat werknemers alsnog snel weggaan. In eerste instantie lijkt een onboarding programma dan overbodig. Toch is dit niet het geval, de meeste jobhoppers willen namelijk het maximale uit hun carrière halen. Zij nemen veel kennis en ervaring mee die zij hebben opgedaan bij andere bedrijven. In een korte tijd kunnen deze jobhoppers mooie resultaten behalen voor je bedrijf. Het enige wat je hen moet bieden, is een goed onboarding programma zodat ze snel aan de slag kunnen.
 
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Hoe werkt een laadpaal voor elektrische auto’s eigenlijk?
De meest belangrijke bedrijfsverzekeringen op een rijtje
reacties
'Cybersecurity moet een schoolvak worden' (1) 
De vier belangrijkste betaaltrends om naar uit te kijken in 2020 (1) 
Meer productiviteit in minder tijd (2) 
Europese markt overspoeld met nepartikelen (2) 
Arbeidsmarkt onverminderd goed (1) 
Angst voor baanverlies leidt tot slapeloze nachten (1) 
Meerderheid werknemers denkt dat technologie hun werkervaring verbetert (1) 
top10
Vier HR-trends voor 2020
Nederlanders in Europese kopgroep digitale vaardigheden
Supply Chain 4. 0: Klantbeleving als doorslaggevende succesfactor
Diversiteit in Raad van Commissarissen neemt gestaag toe
Vijf leidende technologietrends
Nederlanders bezorgd over de toekomst
Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers
Volop aandacht voor het menselijk kapitaal
'Cybersecurity moet een schoolvak worden'
Bedrijfsleven leunt op achterhaald beleid wanneer het gaat om cyberveiligheid
meer top 10