zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Wat zijn de voordelen van fleet management voor een bedrijf?

16 december 2019 - De term fleet management duikt steeds vaker op in de zakenwereld. De vraag die velen hebben is wat dit eigenlijk is en hoe je hier als ondernemer of leidinggevende van kunt profiteren. Het maakt het interessant om eens dieper in te gaan op het beheren van de vloot en op welke manier hier zakelijk voordeel uit te halen is. Wel is het dan ook goed om direct te bekijken hoe dit beheer het best gedaan kan worden. Dit kan heel veel voordeel opleveren, niet alleen financieel, maar ook op andere vlakken.
 

Inzicht in het gebruik krijgen


Met fleet management wordt gedoeld op een reeks aan mogelijkheden en systemen waarmee de voertuigen die zakelijk worden ingezet beter gevolgd en getraceerd kunnen worden. Dat kan bijvoorbeeld door het systeem van Webfleet Solutions te gebruiken. Wat dit oplevert mag duidelijk zijn. U kunt dan als ondernemer of manager beschikken over een flinke hoeveelheid data. Daarmee kunt u allerlei inzichten opdoen, bijvoorbeeld over efficiënter gebruik van de vloot. Op die wijze is al direct een besparing te realiseren door efficiënter te werk te gaan.
 
Voordelen voor de klant
Niet alleen is dankzij fleet management te zorgen dat de voertuigen efficiënter gebruikt worden om zo te besparen. Ook is fleet management in het leven geroepen om te zorgen dat betere service aan de klant geboden kan worden. Als ondernemer weet u zoveel over de manier waarop u zaken moet aanpakken als het om transport gaat, dat het veel beter mogelijk is om bijvoorbeeld exacte levertijden aan te geven. Ook kunt u routes optimaliseren waardoor u het logistieke proces optimaliseert, u kunt dus simpelweg meer gedaan krijgen in hetzelfde tijdsbestek.
 
Meer inzicht in de situatie

Met behulp van de tools voor fleet management heeft u ook altijd real time inzicht in de situatie. Dit is belangrijk wanneer zich onvoorziene zaken voordoen. Wanneer er bijvoorbeeld een noodgeval ontstaat, is het veel beter mogelijk om de juiste beslissingen te nemen. Het is immers duidelijk welk voertuig zich waar bevindt en wie dus het dichtst bij of het gemakkelijkst te benaderen is. Daardoor zijn veel zaken veel gemakkelijker op te lossen dan voorheen het geval was. U zult nu niet met alle bedrijfswagens contact op hoeven nemen, u kunt namelijk zelf zien wie zich waar bevindt.
 
Gemakkelijk te combineren
De applicaties voor fleet management zijn ook te koppelen aan andere systemen. Denk bijvoorbeeld aan navigatie en dergelijke. Zo kunt u er meer inzicht in hebben wat de optimale routes zijn in het geval van files of wegwerkzaamheden. Wanneer de bestuurder van de ene plek naar de andere moet, kunt u hier een belangrijke hulp in bieden. Ook kunt u als ondernemer of manager communiceren met het personeel dat gebruik maakt van de bedrijfswagens. Daarmee is het verschil te maken ten opzichte van de concurrentie in uw branche.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
reacties
Nederlander verhuist minder graag voor baan (1) 
Vrouwen kiezen steeds vaker voor een beroep in de ICT  (1) 
De lente is de beste tijd om te verhuizen (1) 
Koningsdag: toeristen het land in, Nederlanders eruit (1) 
Import gas niet van invloed op Nederlandse energierekening (1) 
De grote impact van zoiets ‘kleins’ als een kop koffie (1) 
Stofzuigen en strijken populairder dan pensioenoverzicht (1) 
top10
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Banking Trojan Dridex en Qakbot grootste malwarebedreigingen in maart
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
30 procent vindt dat partnerverlof even lang moet zijn als bevallingsverlof
Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto
FluBot-malware verspreidt zich snel door Europa
meer top 10