zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Huisdieren in het bedrijfspand: welk effect heeft dit op werknemers?

11 december 2019 - Er zijn steeds meer bedrijven die het toestaan om je huisdier mee te nemen. Ook zijn er bedrijven die standaard hun eigen huisdier hebben binnen het bedrijf. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een huisdier in het bedrijfspand veel positieve effecten kan hebben op de werknemers. Toch zijn er ook wat dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een huisdier op kantoor neemt. Wat precies de effecten zijn, lees hier!
 

De effecten


Over het algemeen zijn het vooral honden en katten die op kantoor komen. Deze dieren hebben een positief effect op mensen. Uit onderzoek blijkt dat werknemers die een huisdier in hun omgeving hebben, een beter concentratievermogen hebben en socialer zijn. Ook voelen zij zich beter en melden zich minder vaak ziek. Wanneer er veel stress is binnen een bedrijf kan een hond of kat ervoor zorgen dat dit afneemt. Een huisdier heeft dus veel goede effecten op mensen.
 
Heeft het ook nadelen
Alles heeft nadelen, ook een huisdier op kantoor. Het kan namelijk zijn dat iemand allergisch is voor een hond of kat, of er bang voor is. Houd hier altijd rekening mee. Als iemand allergisch is, kun je kijken naar een ras waar mensen niet allergisch voor zijn. Wanneer mensen bang zijn kun je beter geen huisdier op kantoor nemen. Let ook goed op dat mensen niet te veel tijd spenderen aan het huisdier. Over het algemeen heeft het een goede invloed maar er kan ook tijd en aandacht verloren gaan.
 
Houd rekening met het huisdier
Of je nou een hond of kat op kantoor hebt. Het dier heeft ook zo zijn rust nodig. Wanneer iedereen heel de dag met de hond of kat wilt spelen raakt het dier gestrest. Zorg er daarom voor dat hij altijd een eigen plekje heeft waar hij zich terug kan trekken als hij even geen behoefte heeft aan aandacht. Geef de hond goed voer, bijvoorbeeld Royal canin, dit kun je krijgen bij Medpets.
 
Wanneer je een hond
Een hond of kat op kantoor kan dus voor veel bedrijven een mooie toevoeging zijn. Het is belangrijk om hier van te voren goed over na te denken en te overleggen. Het is namelijk wel een bepaalde commitment die je aangaat. Het kan soms ook niet leuk zijn als het erg druk is en er tijd vrij gemaakt moet worden voor het uitlaten van een hond. Al met al lijkt het vooral of er veel positieve effecten zijn.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Tips om meer uit e-mail te halen met een CRM-koppeling
Wil je je in 2020 meer focussen op klantengagement? Dan heb je zowel een CRM- als een email marketingsysteem nodig. In dit white paper legt Spotler uit waarom een koppeling zo waardevol is én hoe je dit goed aanpakt. Benieuwd naar de tips?
Download white paper
Lees verder
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Personeel inwerken met behulp van een onboard-programma
reacties
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data  (1) 
De kunst van het complimenteren (4) 
Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan (2) 
Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek (1) 
Soft Skills: programmeur moet teamspeler zijn, salesmedewerker coole kikker  (1) 
Loonafspraken voor 2020 hoger dan 2019 (1) 
Vraag naar ICT-ers stijgt met elf procent (2) 
top10
De vijf HR-trends voor 2020
Moderne beoordelingsprocessen geven boost aan werknemersbetrokkenheid
Managers stellen eigen belang boven teamresultaat
Eerder stoppen met werken: wat zijn de mogelijkheden?
Bespaar uw medewerkers de eindejaarsgesprekken
Onbekend maakt onbemind
5G cruciaal voor behoud toppositie Nederlandse IT-sector
Hoe gaan we op een verstandige manier om met kunstmatige intelligentie?
Zakelijke leaserijders kiezen vooral in Noord-Holland voor elektrisch
Allianz beste zakelijk pensioenverzekeraar 2019
meer top 10