zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Bijdragen aan een beter milieu als ondernemer

6 december 2019 - Consumenten gaan er anno 2019 vanuit dat bedrijven bijdragen aan een beter milieu en dat hun bedrijfsprocessen zo min mogelijke schade doet aan de wereld. Mede hierdoor worden bedrijven bijna verplicht gesteld om actie te ondernemen. In dit artikel geven we een aantal oplossingen voor bedrijven om bij te dragen aan het maatschappelijk probleem. Denk hierbij aan het aanleggen van zonnepanelen, papierloos werken en het introduceren van het mobiliteitsbudget.

Geld verdienen met het verhuren van je dak


Om bij te dragen aan een beter milieu en ook nog eens geld te verdienen, is het mogelijk om het dak van je kantoorpand te verhuren. Hierdoor stel je dak ter beschikking voor het aanleggen van zonnepanelen. Een voorbeeld van een bedrijf dat dit kan verzorgen, is enie.nl. Dit bedrijf verzorgt de installatie van de zonnepanelen, de financiering, de monitoring en het onderhoud. Het enige wat je als eigenaar van het pand hoeft te doen, is het beschikbaar stellen van je dak. Duurzame projecten kunnen gebruikmaken van de SDE+-subsidie. Ook dit wordt door enie.nl geregeld. Na de afloop van de huurperiode van zestien jaar, kan de eigenaar nog ruim tien jaar profiteren van gratis zonne-energie.

Als je kiest voor het verhuren van je dak voor zonnepanelen, word je volledig ontzorgd en draag je bij aan een betere energie-transitie in Nederland. Je bent maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. De groene energie die wordt opgewekt vanuit het dak van je kantoorpand kan je bovendien tegen aantrekkelijke voorwaarden gebruiken.

Papierloos werken
Door de komst van de laptops, computers en tablets is het niet meer nodig om alle bestanden uit te printen en op te slaan in dossierkasten of mee te nemen naar potentiële klanten of leveranciers. Zo kunnen bestanden op worden geslagen in the cloud zodat je altijd en overal de bestanden kan inzien. Volledig papierloos werken is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor een betere wereld.

Introduceren van mobiliteitsbudget
Om ervoor te zorgen dat werknemers vaker het openbaar vervoer nemen naar kantoor is het goed om een mobiliteitsbudget te introduceren. Door een hogere reiskostenvergoeding te geven voor het openbaar vervoer wordt het gebruik van andere vervoersmiddelen gestimuleerd en zal niet iedereen met de auto komen.

Het aanleggen van zonnepanelen, papierloos werken en het introduceren van een mobiliteitsbudget zijn stappen die elke ondernemer kan maken om bij te dragen aan een beter milieu. De investeringen zijn laag en bied je door middel van subsidies en unique selling points ten opzichte van de concurrentie ook voordelen.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
reacties
Nederlander verhuist minder graag voor baan (1) 
Vrouwen kiezen steeds vaker voor een beroep in de ICT  (1) 
De lente is de beste tijd om te verhuizen (1) 
Koningsdag: toeristen het land in, Nederlanders eruit (1) 
Import gas niet van invloed op Nederlandse energierekening (1) 
De grote impact van zoiets ‘kleins’ als een kop koffie (1) 
Stofzuigen en strijken populairder dan pensioenoverzicht (1) 
top10
De grote impact van zoiets ‘kleins’ als een kop koffie
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carrière zijn bekend
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
Aantal DDoS aanvallen verdubbeld in eerste kwartaal
Bankinvesteringen in blockchain en cryptocurrencies stijgen sterk
Banking Trojan Dridex en Qakbot grootste malwarebedreigingen in maart
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
Hybride werken: zijn we er wel klaar voor?
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
Werken op afstand is een katalysator voor productiviteit, efficiency en diversiteit
meer top 10