zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
persberichten
 

Collectieve zorgverzekering voor uw werknemers

26 november 2019 - Veel werkgevers en organisaties bieden voor hun werknemers een collectieve zorgverzekering. Door de collectiviteit wordt er een korting aangeboden op de premie en kunnen er bepaalde voorzieningen worden verstrekt.

Sigaar uit eigen doos?


Deze voorzieningen betreffen dan gezondheid bevorderende zaken, maar ook een korting op aanvullende verzekeringen. Zorgverzekeraars hebben dikwijls maatwerkafspraken gemaakt over de vergoedingen. De extra vergoedingen en het preventiebudget gelden daarom niet voor alle collectieve verzekeringen. Maar wel voor de meeste!
 
Halvering korting
De maximale korting bedraagt thans tien procent bij een collectieve verzekering, maar die wordt verlaagd naar vijf procent. In 2019 zijn er 51.000 collectieve zorgverzekeringen. Onduidelijk is echter op welke basisverzekering een collectieve basisverzekering is gebaseerd. In Nederland worden zo’n 55 verschillende standaard zorgverzekeringen aangeboden met verschillende namen en pakketten. Consumenten en bedrijven zien hierdoor door de bomen het bos niet meer en kunnen eigenlijk onvoldoende een afgewogen beslissing maken. In feite dienen de zorgverzekeraars meer duidelijkheid te verschaffen over de verschillen in zorgverzekeringen en aan te geven bij welke standaard zorgverzekeringen een collectiviteitskorting wordt toegepast.
 
Marketing
De zorgverzekering is een marketing instrument geworden. De vraag is of dat wenselijk is voor een wettelijk verplichte regeling. Niet alleen zorg gerelateerde voorzieningen komen in een collectieve regeling voor, maar ook kwesties die liggen op het terrein van ziekteverzuim en mogelijk de Arbodiensten. Onder verschillende benamingen zoals ‘Gezond aan het werkpakket’ worden voorzieningen aangeboden zoals inzicht in gezondheidsrisico’s; helpen bij het verminderen en voorkomen van verzuim, de beste zorg regelen voor uw medewerkers en het bieden van een uitgebreid interventienetwerk. Veel van deze service activiteiten worden kosteloos gedaan op voorwaarde van het afsluiten van een collectieve verzekering.
 
Pijn
De werkelijke pijn zit hem in het niet behalen van de beoogde doelstelling. Het doel van de collectiviteiten is dat de zorg doelmatiger en efficiënter zou worden door voor een specifieke groep verzekeraars gericht bepaalde zorg in te kopen. De besparing wordt dan als korting aan de verzekerden teruggegeven met een maximum van tien procent. Echter omdat er geen sprake is van een inkoopvoordeel bij zorgverzekeraars betreft het in feite een nep korting. Verzekeraars berekenen eerst een opslag om vervolgens een korting te geven.
 
De meeste zorgverzekeraars hebben hun premie per 2020 verlaagd. Ongeveer 60 procent van de mensen heeft een collectieve verzekering. Die groep heeft dus te maken met een verhoging van de premie door het reduceren van de collectiviteitskorting met vijftig procent. De verlaging van de premie betreft voornamelijk de natura polissen. De restitutiepolis wordt bij de meeste zorgverzekeraars duurder.

De kleinere zorgverzekeraar DSW, traditioneel de goedkoopste, liet de maandpremie van de naturapolis voor komend jaar wel stijgen vanwege de verwachting dat zorgkosten fors gaan stijgen. Met een premie van € 118 is DSW nog steeds de goedkoopste. DSW hanteert overigens geen collectiviteitskorting.
 

 
 Doorsturen   Reageer  

 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: 24 tips om e-mailadressen te verzamelen
Wat kun je doen om in deze lastige tijd je e-mail database te vergroten? In dit white paper van Spotler lees je 24 concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt. Een groter bereik betekent simpelweg ook een grotere kans op succes. Benieuwd naar de tips?
Download het white paper
Lees verder
Fit blijven zorgt voor betere prestaties op de werkvloer
reacties
Corona zorgt voor boost in online verkopen (1) 
Tijdens de vakantie fantaseren over later (1) 
Zonnige tendens woningen met zwembad  (1) 
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?  (1) 
Data-analist, data scientist en big data populairste termen bij zoeken naar IT-vacatures (1) 
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel (1) 
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (3) 
top10
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk
Mimecast waarschuwt voor tweede golf in coronaphishing
Drie tips om veilig te internetten vanaf uw vakantieadres
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiënt beheer van LinkedIn-profiel
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?
Een veilige hybride werkomgeving dankzij mobiele encryptie
Fors meer DDoS aanvallen vanwege COVID-19
Trend zet door: grote concerns die omvallen
Reorganiseren: vier belangrijke aandachtspunten
meer top 10