zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Elf tips voor meer spiritualiteit op de werkvloer

Door: Sheila Neijman
 
Spiritualiteit op de werkvloer is hot! Vakbonden vinden dat meditatie moet worden opgenomen in de cao’s, het vermindert stress, verhoogt de productiviteit en verlaagt het ziekteverzuim. De nieuwe Arbo-wet wil arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim voorkomen door leefstijlprogramma’s aan te bieden. De werkgever gaat zich bemoeien met het leefgedrag van de werknemer. Bedrijven kunnen hun kantoren energetisch laten reinigen, bieden werknemers een stoelmassage aan om stress en RSI te voorkomen en kiezen voor een Feng Shui specialist om hun kantoor in te richten. Teambuilding staat niet meer in het teken van een dag bowlen maar uit bewustwordingsprogramma’s. Kortom, mensen zoeken naar zingeving, passie en bevlogenheid in hun werk en de tijd is rijp om zingeving een plek te geven binnen het bedrijfsleven.

Is spiritualiteit zweverig?
Spiritualiteit is niet zweverig. Spiritus betekent geest en spiritualiteit krijgt steeds meer de betekenis van persoonlijke innerlijke ervaringen, bewustwording van wie u bent. Mensen vragen zich af wie zij zijn en wat hun bestemming of drijfveer in het leven is. Spiritualiteit voor ondernemingen kan betekenen dat een bedrijf niet alleen uit is op winst, resultaten, harde productiecijfers en efficiency, maar waarbij ook idealisme, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling hoogtij viert. Kennis van materie is belangrijk, maar samenwerking eveneens. Een succesvolle onderneming is wellicht een onderneming waarbij zowel deskundigheid als spiritualiteit centraal staat. Ondernemers spiritualiteit is wellicht een verlangen van mensen om zinvol te werken aan doelen die er ook daadwerkelijk toe doen.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10