11 augustus 2015 - De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk lager van start. Futures op de Dow Jones en S&P noteerden een half uur voor de start van de handel tot 0,8 procent lager, terwijl technologiebeurs Nasdaq het verlies beperkte tot 0,5 procent.
Beleggers moeten het stellen met een relatief lege beursagenda. Voorbeurs bleek de arbeidsproductiviteit in het tweede kwartaal met 1,3 procent gestegen, terwijl de kosten met een half procent toenamen. Verder meldde de National Federation of Independent Business dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in juli steeg. De vertrouwensindex steeg op maandbasis van 94,1 naar 95,4 punten. In juni daalde de vertrouwensindex juist nog met 4 punten.
Later vanmiddag volgen nog de groothandelsvoorraden.
Uit China kwam dinsdagochtend het nieuws dat de People’s Bank of China de yuan devalueerde om zo de export te stimuleren en de economie aan te jagen. "Een enorme stap" volgens valutaspecialisten van Rabobank. China stelde de marge van de muntwaarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar bij met bijna 2 procent. Met deze stap geeft China volgens de marktvorsers van Rabobank gehoor aan de tegenvallende data van de afgelopen tijd.
Wel ziet Rabobank een mogelijk gevaar van de devaluatie. Zo is het niet ondenkbaar dat buitenlandse investeerders zich terugtrekken uit China, aangezien de kans bestaat dat de centrale bank de munt verder zal verzwakken.
De euro/dollar werd dinsdag duidelijk hoger verhandeld op 1,1070.
Olie werd opnieuw goedkoper. Zowel een september-future op een vat West Texas Intermediate als op een vat Brent daalde in prijs. WTI werd 2,5 procent goedkoper en Brent 1,6 procent.
11 augustus 2015 - De arbeidskosten in Amerika zijn in het tweede kwartaal van dit jaar minder sterk opgelopen dan de productiviteit. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
In het afgelopen kwartaal stegen de kosten per eenheid product met 0,5 procent, terwijl de...
11 augustus 2015 - Het aandeel Delta Lloyd is dinsdag flink onder druk komen te staan na slecht ontvangen halfjaarcijfers.
Het aandeel werd halverwege de handelsdag 19,4 procent lager verhandeld op 13,30 euro. Daarmee doorbrak het fonds de steun op iets meer dan 14 euro en...
11 augustus 2015 - De groei van de Nederlandse economie trekt dit jaar aan tot 2,0 procent en stijgt volgend jaar door naar 2,4 procent. Dit schreef het Centraal Planbureau dinsdag in een voorlopige raming.
In juni van dit jaar rekende het CPB ook al op...
11 augustus 2015 - De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een lagere opening. Futures op de Dow Jones en S&P noteerden rond de klok van half één tot 0,7 procent lager, terwijl technologiebeurs Nasdaq het verlies beperkte tot 0,3 procent.
Beleggers krijgen vanmiddag onder meer inzicht in de productiviteitscijfers over het tweede kwartaal en de groothandelsvoorraden in juni.
Uit cijfers van de National Federation of Independent Business bleek reeds dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in juli steeg. De vertrouwensindex steeg op maandbasis van 94,1 naar 95,1 punten, nadat in juni nog een daling van 4 punten werd gemeten.
Uit China kwam dinsdagochtend het nieuws dat de People’s Bank of China de yuan devalueerde om zo de export te stimuleren en de economie aan te jagen. "Een enorme stap" volgens valutaspecialisten van Rabobank. China stelde de marge van de muntwaarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar bij met bijna 2 procent. Met deze stap geeft China volgens de marktvorsers van Rabobank gehoor aan de tegenvallende data van de afgelopen tijd.
Wel ziet Rabobank een mogelijk gevaar van de devaluatie. Zo is het niet ondenkbaar dat buitenlandse investeerders zich terugtrekken uit China, aangezien de kans bestaat dat de centrale bank de munt verder zal verzwakken.
De euro/dollar werd dinsdag fractioneel hoger verhandeld op 1,1031.
Olie werd opnieuw goedkoper. De afgelopen week daalt de oleprijs met af en toe een dag van oplevingen Zowel een september-future op een vat West Texas Intermediate als op een vat Brent daalde. WTI werd 1,6 procent goedkoper en Brent 1,2 procent.
11 augustus 2015 - Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in juli gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de National Federation of Independent Business.
De vertrouwensindex steeg op maandbasis van 94,1 naar 95,4 punten, nadat in juni nog een daling...
11 augustus 2015 - Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in juli gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de National Federation of Independent Business.
De vertrouwensindex steeg op maandbasis van 94,1 naar 95,4 punten, nadat in juni nog een daling...
11 augustus 2015 - De bewindvoerders van Imtech hopen dat er zo snel mogelijk een overnamebod wordt gedaan op de noodlijdende technische dienstverlener. Dit lieten de bewindvoerders dinsdag weten.
Imtech kreeg dinsdagochtend goedkeuring van de Rotterdamse rechtbank op een verzoek voor surseance van betaling, nadat er...
11 augustus 2015 - De Amsterdamse beurs noteerde tegen het einde van de ochtendhandel 0,8 procent lager op 496,19 punten. Daarmee was het verlies minder groot dan op de omringende beurzen.
Opnieuw daalde het vertrouwen in de Duitse economie. De ZEW index viel terug van 29,7 in juli naar 25,0 in augustus, hetgeen nog nipt boven het gemiddelde over de afgelopen jaren was.
Conform verwachting bereikten Griekenland en de schuldeisers een akkoord over de voorwaarden voor een nieuwe bail out. Volgens de Griekse krant Kathimerini is het akkoord vanochtend gesloten na een vergadermarathon die maandagochtend van start ging. Alleen nog enkele kleine details moeten volgens de krant nog worden ingevuld.
Ook was er aandacht voor China, waar de centrale bank de yuan vannacht devalueerde. De People's Bank of China besloot de referentiewisselkoers te verzwakken van 6,20 naar 6,32 tegenover de dollar. "Voor Chinese begrippen is dit een enorme stap", aldus Rabobank, die tevens niet werd voorzien door beleggers. De kans bestaat volgens Rabobank dat buitenlandse investeerders zich nu terugtrekken uit China, uit vrees voor een verdere verzwakking van de munt.
De euro/dollar werd verhandeld op 1,1027.
10 augustus 2015 - Op Wall Street zijn vandaag zes van de acht AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten.
Aegon (0,43%) ArcelorMittal (0,94%) ASML (0,18%) ING Groep (1,54%) Philips (-0,35%) RELX (-0,08%) Royal Dutch Shell (0,15%) Unilever (0,02%)
Euro/dollar: 1,1019
Op basis van...
10 augustus 2015 - De Amerikaanse beurzen zijn maandag positief aan de handelsweek begonnen, ondanks een vrijwel lege beursagenda.
De S&P 500 index noteerde 1,3 procent hoger op 2.104,18 punten. De Dow Jones index steeg 1,4 procent naar 17.615,17 punten en de Nasdaq dikte 1,2 procent aan en steeg daarmee naar 5.101,80 punten.
Beleggers moesten het vandaag stellen met een vrijwel lege beursagenda. Dit geldt evenwel niet voor het restant van de week. Op dinsdag staan de groothandelsvoorraden op de rol, op woensdag gevolgd door de wekelijkse olievoorraden en het Federal Budget. Donderdag komen de Amerikaanse detailhandelsverkopen en bedrijfsvoorraden naar buiten, terwijl op vrijdag de producentenprijzen, de industriële productie en het Amerikaanse consumentenvertrouwen gemeten door de Universiteit van Michigan nog openbaar worden gemaakt.
Dit weekend kwamen uit China volgens economen van Nomura "zwakke" cijfers naar buiten. In juli daalde de export met 8,9 procent op jaarbasis, terwijl de import afnam met 8,6 procent. De inflatie kwam in juli uit op 1,6 procent op jaarbasis tegen 1,4 procent een maand eerder, terwijl de producentenprijzen in juli met 5,4 procent daalden na een krimp van 4,8 procent in juni.
Nomura voorziet dat de cijfers wijzen op grotere neerwaartse risico's voor de Chinese economie. De Shanghai Composite was maandag niettemin de uitblinker onder de Aziatische beurzen met een stijging van bijna vijf procent. Volgens marktanalisten op zakenzender CNBC anticipeerden beleggers op extra stimuleringsmaatregelen door de Chinese autoriteiten.
De euro/dollar werd 0,5 procent hoger op 1,1019 verhandeld. Olie werd duurder, na fikse afstraffingen in de voorgaande weken. Een september-future op een vat West Texas Intermediate steeg 2,1 procent naar 44,78 dollar en een vat Brent werd zelfs 3,2 procent duurder op 50,80 dollar.
Goud noteerde 0,8 procent in het groen. Analisten van UBS voorzien evenwel een verdere daling van de goudprijs in aanloop naar een mogelijke eerste renteverhoging van de Federal Reserve in september. UBS verwacht dat de goudprijs binnen een maand rond de 1.050 dollar zal staan. Over drie maanden zal de goudprijs volgens de analisten evenwel weer op 1.125 dollar liggen. Verdere afzwakking van goud kan volgens analisten van de Zwitserse bank de markt overtuigen om juist weer goud te gaan kopen.
Volgens vicevoorzitter Stanley Fischer van de Federal Reserve is vooral de inflatieontwikkeling op dit moment de zorg van de Federal Reserve en niet de arbeidsmarkt. De centraal bankier zei in gesprek met Bloomberg TV dat de lage inflatie in Amerika slechts tijdelijk van aard is en weer zal stijgen als de effecten van de prijsval van olie en grondstoffen zijn uitgewerkt. Daarnaast kan in de ogen van Fischer het lage inflatieniveau niet stand houden, omdat de Amerikaanse economie dichtbij maximale werkgelegenheid zit.
De verwachting van veel beleggers en analisten is dat de Fed bij een van de komende rentevergaderingen dit jaar de rente zal verhogen. Marktvorsers verwachten dat dit of in september en anders in december gebeurt.
10 augustus 2015 - Delta Lloyd heeft de trading range met succes getest en biedt opwaarts flinke potentie.
De verzekeraar koerst al sinds eind 2013 in een trading range met een steun op ruim 14 euro en een weerstand op net geen 20 euro.
In juli dit...
10 augustus 2015 - De Amerikaanse beurzen werken maandag toe naar flink hogere slotstanden, ondanks een vrijwel lege beursagenda.
De S&P 500 index noteerde 1,3 procent hoger op 2.103,64 punten. De Dow Jones index steeg 1,4 procent naar 17.610,16 punten en de Nasdaq dikte 1,2 procent aan en steeg daarmee naar 5.105,47 punten.
Beleggers moesten het vandaag stellen met een vrijwel lege beursagenda. Dit geldt evenwel niet voor het restant van de week. Op dinsdag staan de groothandelsvoorraden op de rol, op woensdag gevolgd door de wekelijkse olievoorraden en het Federal Budget. Donderdag komen de Amerikaanse detailhandelsverkopen en bedrijfsvoorraden naar buiten, terwijl op vrijdag de producentenprijzen, de industriële productie en het consumentenvertrouwen gemeten door de Universiteit van Michigan nog openbaar worden gemaakt.
Dit weekend kwamen uit China volgens economen van Nomura "zwakke" cijfers naar buiten. In juli daalde de export met 8,9 procent op jaarbasis, terwijl de import afnam met 8,6 procent. De inflatie kwam in juli uit op 1,6 procent op jaarbasis, terwijl de producentenprijzen in juli met 5,4 procent daalden.
Nomura voorziet dat de cijfers wijzen op grotere neerwaartse risico's voor de Chinese economie. De Shanghai Composite was niettemin uitblinker onder de Aziatische beurzen met een stijging van bijna vijf procent. Volgens marktanalisten op zakenzender CNBC anticipeerden beleggers op extra stimuleringsmaatregelen door de Chinese autoriteiten.
De euro/dollar werd 0,5 procent hoger op 1,1019 verhandeld. Olie werd duurder, na fikse afstraffingen in de voorgaande weken. Een september-future op een vat West Texas Intermediate steeg 2,4 procent naar 44,91 dollar en een vat Brent werd zelfs 3,6 procent duurder op 51,02 dollar.
Goud noteerde 0,8 procent in het groen. Analisten van UBS voorzien evenwel een verdere daling van de goudprijs in aanloop naar een mogelijke eerste renteverhoging van de Federal Reserve in september. UBS verwacht dat de goudprijs binnen een maand rond de 1.050 dollar zal staan. Over drie maanden zal de goudprijs volgens UBS evenwel weer op 1.125 dollar liggen. Verdere afzwakking van goud kan volgens analisten van de Zwitserse bank de markt overtuigen om juist weer goud te gaan kopen.
Volgens vicevoorzitter Stanley Fischer van de Federal Reserve is vooral de inflatieontwikkeling op dit moment de zorg van de Federal Reserve en niet de arbeidsmarkt. De centraal bankier zei in gesprek met Bloomberg TV dat de lage inflatie in Amerika slechts tijdelijk van aard is en weer zal stijgen als de effecten van de prijsval van olie en grondstoffen zijn uitgewerkt. Daarnaast kan in de ogen van Fischer het lage inflatieniveau niet stand houden, omdat de Amerikaanse economie dichtbij maximale werkgelegenheid zit.
De verwachting van veel beleggers en analisten is dat de Fed bij een van de komende rentevergaderingen dit jaar de rente zal verhogen. Marktvorsers verwachten dat dit of in september en anders in december gebeurt.
10 augustus 2015 - Imtech moet duidelijkheid geven over de garanties die het heeft gegeven aan Imtech Duitsland. Dit stelde de Vereniging van Effectenbezitters maandag.
"Beleggers kunnen de impact van de zogeheten Patronatserklaerung van Imtech Holding aan Imtech Duitsland niet duiden", aldus de belangenbehartiger, die meent...