zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

BlackRock vergroot belang in PostNL

6 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een groter belang in PostNL gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 4 januari 2018. BlackRock meldde een kapitaalbelang van 3,00 procent met een stemrecht van 3,17 procent.  Op 2 januari meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 2,86 procent met een stemrecht van 3,02 procent.

 Lees verder...  Reageer

MountainShield breidt belang in VNC uit

6 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) Het MountainShield Capital Fund heeft een groter belang in de Verenigde Nederlandse Compagnie gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 2 januari 2018. W.L. Kemper, die namens het MountainShield Fund optreedt, meldde een kapitaalbelang van 14,27 procent met een even groot stemrecht. Op 20 november 2017 was dit nog een belang van 8,16 procent. De bekende belegger Geert Schaaij, die VNC oprichtte, verkleinde juist op 2 januari zijn belang van 25,0 naar 18,82 procent. In een reactie op deze verkleining zei Schaaij tegen ABM Financial News dat door de sterk opgelopen koers in de afgelopen periode zijn financiële belang in de onderneming "groter en groter" wordt. De verkoop moet volgens de belegger dan ook worden gezien als "het herverdelen van investeringen".   De koers van VNC zat in de lift nadat de onderneming op 29 december een aandeelhoudersvergadering hield. Tijdens deze vergaderingen gaf VNC enkele ambitieuze doelstellingen af en schetste het de contouren van het toekomstige dividendbeleid. Op 2 januari, toen Schaaij zijn belang verkleinde en het MountainShield Fund, waar het beleggingsbeleid wordt bepaald door Selwyn Duijvestijn, juist uitbreidde, piekte de koers van VNC op 1,49 euro. Op 28 december, een dag voor de vergadering, stond de koers nog op 1,19 euro. Vrijdag 5 januari sloot het aandeel VNC op 1,16 euro.

 Lees verder...  Reageer

Nieuwe records op Wall Street

5 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten en bouwden daarmee voort op de recordstanden die een dag eerder werden gerealiseerd.  De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,7 procent tot 2.741,73 punten en de Dow Jones index won 0,9 procent op 25.295,87 punten, nadat donderdag voor het eerst de mijlpaal van 25.000 punten werd bereikt. De Nasdaq sloot 0,8 procent hoger op 7.136,56 punten.  Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets legden beleggers een tegenvallend banenrapport naast zich neer.  Er kwamen afgelopen maand 148.000 banen bij, terwijl de markt uitging van een banengroei van circa 195.000.  De werkloosheid bleef in december gelijk op 4,1 procent.  Afgelopen maand bedroeg de arbeidsparticipatie weer 62,7 procent. "Dit cijfer beweegt zich al een tijd zijwaarts en dat is niet iets om euforisch over te zijn", aldus Aslam. Hij werd in zijn waarneming gesteund door analist Philip Marey van Rabobank, die daarbij waarnam dat de economie aan het einde van 2017 enigszins vertraagde. Het gemiddelde uurloon nam met 0,09 dollar toe tot 26,63 dollar. Op jaarbasis bedroeg de loongroei 2,5 procent. Daarmee zit de groei nog altijd ruim onder de 3 tot 4 procent die de Federal Reserve wil zien, zo constateerde Marey, hoewel de werkloosheid van 4,1 procent in principe tot hogere lonen zou moeten leiden. "De loonontwikkeling in december was zo teleurstellend als deze maar kon zijn, vooral afgezet tegen de marktconsensus", zei Aslam.  Analist David Madden van CMC Markets noemde het banenrapport al met al "middelmatig". "Doordat de banengroei onder de verwachtingen uitkwam, nemen de verwachtingen voor een renteverhoging af en dat is goed voor aandelenmarkten", aldus Madden. "De cijfers schetsen het beeld van een rustig voortkabbelende Amerikaanse banenmarkt." Verder bleek het handelstekort van Amerika in november gestegen. Het tekort steeg met 1,6 miljard dollar van 48,9 miljard dollar in oktober naar 50,5 miljard dollar in november. De export steeg in november met 4,4 miljard dollar op maandbasis naar 200,2 miljard dollar, terwijl de import met 6,0 miljard dollar op maandbasis steeg naar 250,7 miljard dollar.  Naast het banenrapport was er ook aandacht voor de inkoopmanagersindex van ISM voor de dienstensector. Deze viel terug, maar wees nog altijd op een stevige groei.  De februari-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,57 dollar lager of 0,9 procent, op 61,44 dollar. Beleggers namen daarmee wat winst na de sterke stijging van de olieprijzen in de afgelopen week.  De euro/dollar noteerde op 1,2041. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2075 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2068 op de borden. 

 Lees verder...  Reageer

Wall Street stevent af op nieuwe records

5 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen lijken vrijdag af te stevenen op een hoger slot en bouwt daarmee voort op de recordstanden die een dag eerder werden gerealiseerd.  De toonaangevende S&P 500 index steeg circa een half uur voor de slotzoemer 0,5 procent tot 2.737,76 punten en de Dow Jones index won 0,7 procent op 25.246,72 punten, nadat donderdag voor het eerst de mijlpaal van 25.000 punten werd bereikt. De Nasdaq koerste 0,6 procent hoger op 7.121,51 punten.  Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets legden beleggers een tegenvallend banenrapport naast zich neer.  Er kwamen afgelopen maand 148.000 banen bij, terwijl de markt uitging van een banengroei van circa 195.000.  De werkloosheid bleef in december gelijk op 4,1 procent.  Afgelopen maand bedroeg de arbeidsparticipatie weer 62,7 procent. "Dit cijfer beweegt zich al een tijd zijwaarts en dat is niet iets om euforisch over te zijn", aldus Aslam. Hij werd in zijn waarneming gesteund door analist Philip Marey van Rabobank, die daarbij waarnam dat de economie aan het einde van 2017 enigszins vertraagde. Het gemiddelde uurloon nam met 0,09 dollar toe tot 26,63 dollar. Op jaarbasis bedroeg de loongroei 2,5 procent. Daarmee zit de groei nog altijd ruim onder de 3 tot 4 procent die de Federal Reserve wil zien, zo constateerde Marey, hoewel de werkloosheid van 4,1 procent in principe tot hogere lonen zou moeten leiden. "De loonontwikkeling in december was zo teleurstellend als deze maar kon zijn, vooral afgezet tegen de marktconsensus", zei Aslam.  Analist David Madden van CMC Markets noemde het banenrapport al met al "middelmatig". "Doordat de banengroei onder de verwachtingen uitkwam, nemen de verwachtingen voor een renteverhoging af en dat is goed voor aandelenmarkten", aldus Madden. "De cijfers schetsen het beeld van een rustig voortkabbelende Amerikaanse banenmarkt." Verder bleek het handelstekort van Amerika in november gestegen. Het tekort steeg met 1,6 miljard dollar van 48,9 miljard dollar in oktober naar 50,5 miljard dollar in november. De export steeg in november met 4,4 miljard dollar op maandbasis naar 200,2 miljard dollar, terwijl de import met 6,0 miljard dollar op maandbasis steeg naar 250,7 miljard dollar.  Naast het banenrapport was er ook aandacht voor de inkoopmanagersindex van ISM voor de dienstensector. Deze viel terug, maar wees nog altijd op een stevige groei.  De februari-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,57 dollar lager of 0,9 procent, op 61,44 dollar. Beleggers namen daarmee wat winst na de sterke stijging van de olieprijzen in de afgelopen week.  De euro/dollar noteerde op 1,2048. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2075 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2068 op de borden. 

 Lees verder...  Reageer

Olieprijs sluit lager

5 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten.  Beleggers leken daarmee wat winst te nemen, nadat de olieprijs afgelopen week al sterk was opgelopen. Op donderdag sloot de olieprijs nog op het hoogste niveau in drie...

 Lees verder...  Reageer

Sterk begin voor AEX in 2018

5 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) De AEX is het nieuwe jaar sterk begonnen, wat eigenlijk wereldwijd voor de aandelenmarkten geldt. De Amsterdamse hoofdgraadmeter eindigde vrijdag op 558,16 punten, wat 2,5 procent meer is dan de slotkoers eind 2017 van 544,58 punten. "Het tempo waarin de wereldwijde aandelenbeurzen de eerste dagen van dit jaar omhoog schieten, verraadt een soort van angst of paniek bij beleggers om de boot te missen", vatte Investment Managers Simon Wiersma van ING de koopbehoefte samen. Volgens de marktvolgers is dit ook best te begrijpen, gezien "een achtergrond van goede macro-economische cijfers en het wegblijven van grote geopolitieke risico's".  Voor de camera van ABM Financial News op Beursplein 5 zei technisch analist Andre Brouwers van Het Beleggingsinstituut vrijdag dat er een heel stevige weerstand voor de AEX ligt op 558-561 punten. De vraag is of er voldoende koopwoede is om deze te doorbreken. 

 Lees verder...  Reageer

Uitgelicht: analisten zien het zitten met Randstad

5 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Randstad behoorde afgelopen week tot de grootste stijgers. Directe aanleiding lijkt een tweetal positieve analistenrapporten. Credit Suisse verhoogde het advies voor Randstad naar Outperform en Morgan Stanley ging naar Overweight. De koersdoelen bedragen respectievelijk 63,00 en 60,00...

 Lees verder...  Reageer

Wolters Kluwer rondt verkoop handelsmerkentak Cosearch af

5 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) Wolters Kluwer heeft de verkoop van het onderdeel Cosearch, dat zich richt op handelsmerken, afgerond. Dit maakte de uitgever van bedrijfssoftware vrijdag nabeurs bekend. De verkoop werd in oktober vorig jaar aangekondigd. Audax Private Equity betaalde 140 miljoen dollar...

 Lees verder...  Reageer

Uitgelicht: Sligro omzetcijfers sterk

5 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) Traditiegetrouw was Sligro Food Group op 3 januari het eerste Nederlandse beursgenoteerde bedrijf dat met cijfers naar buiten trad. Het ging weliswaar alleen om de omzetcijfers over 2017 en de rapportage daarvan was dit jaar meer summier dan...

 Lees verder...  Reageer

Europese beurzen hoger gesloten

5 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag voor de derde dag op rij hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,8 procent tot 396,94 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,2 procent op 13.319,64 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,1 procent op 5.470,75 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent hoger op 7.724,22 punten. De markt keek vooral uit naar de publicatie van het Amerikaans banenrapport, dat volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets tegenviel. Er kwamen afgelopen maand 148.000 banen bij, terwijl de markt uitging van een banengroei van circa 195.000.  De werkloosheid bleef in december gelijk op 4,1 procent.  Afgelopen maand bedroeg de arbeidsparticipatie weer 62,7 procent. "Dit cijfer beweegt zich al een tijd zijwaarts en dat is niet iets om euforisch over te zijn", aldus Aslam.  Het gemiddelde uurloon nam met 0,09 dollar toe tot 26,63 dollar. Op jaarbasis bedroeg de loongroei 2,5 procent. Daarmee zit de groei nog altijd ruim onder de 3 tot 4 procent die de Federal Reserve wil zien, zo constateerde marktanalist Philip Marey van Rabobank, hoewel de werkloosheid van 4,1 procent in principe tot hogere lonen zou moeten leiden. Naast het banenrapport was er ook aandacht voor de inkoopmanagersindex van ISM voor de dienstensector. Deze viel terug, maar wees nog altijd op een stevige groei.  Marktanalist David Madden van CMC Markets merkte op dat de Europese beurzen na een sterke start van de dag een stapje terug deden na het verschijnen van het banenrapport. Daarbij viel op dat de Britse beurs even rond het hoogste niveau ooit koerste, aldus Madden. De marktvorser zag de belangrijke Europese indices deze week aan waarde bijschrijven na solide cijfers over de industrie en dienstensector.   "De Europese beurzen blijven hun winsten uitbouwen, waarbij de schaal van de wereldwijde rally laat zien hoe beleggers aandelen en risico's omarmen, op basis van de euforie over de wereldwijde groei", zei marktanalist Rebecca O'Keeffe van Interactive Investor. "Het belangrijkste risico dat de markt uiteindelijk lager zou kunnen zetten, is de inflatie", voegde zij eraan toe. In de eurozone steeg het prijspeil in december met 1,4 procent, iets minder dan de toename van 1,5 procent in november. De Franse inflatie lag op 1,2 procent en in Italië was dit 0,9 procent. De producentenprijzen in de eurozone stegen in november op jaarbasis met 2,8 procent. Op maandbasis was sprake van een stijging met 0,6 procent. De Duitse detailhandelsverkopen namen in november op maand- en jaarbasis met respectievelijk 2,3 procent en 4,4 procent toe. Het Franse consumentenvertrouwen steeg in december. De index ging van 103 naar 105. De euro/dollar noteerde op 1,2038. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2058 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2067 op de borden. "De euro/dollar heeft een sterk weerstandsgebied bereikt. Tussen 1,2080 en 1,2120 ondervindt het valutapaar moeite een definitieve doorbraak te maken", zei marktanalist Ron van der Does van IG Markets. Olie noteerde vrijdag in het rood. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 1,0 procent tot 61,41 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,6 procent lager bewoog op 67,64 dollar. 

 Lees verder...  Reageer

Ajax contracteert Nicolas Alejandro Tagliafico

5 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft een overeenstemming bereikt met Nicolás Alejandro Tagliafico en Independiente over de overgang van de Argentijn. Dit maakte de Amsterdamse voetbalclub vrijdag bekend.  De linksbenige verdediger tekent in Amsterdam een contract dat per direct ingaat en een looptijd...

 Lees verder...  Reageer

Damrak sluit hoger ondanks tegenvallend banenrapport

5 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) Het Damrak is vrijdag, ondanks een teleurstellend Amerikaans banenrapport, hoger gesloten en liet op weekbasis een winst van 2,5 procent zien. De AEX index steeg 0,7 procent tot 558,16 punten, terwijl de AMX 0,4 procent won en de AScX ook 0,4 procent in het groen eindigde. Daarmee lukte het de AEX om de jaartop van 2017 van 557,43 te doorbreken. Voor de camera van ABM Financial News op Beursplein 5 zei technisch analist Andre Brouwers van Het Beleggingsinstituut dat er een heel stevige weerstand voor de AEX ligt op 558-561 punten.   Wereldwijd zijn veel aandelenmarkten 2018 goed begonnen. Er blijft optimisme in de financiële markten bestaan, wat deze week bevestigd werd door sterke macro-economische cijfers. Vrijdag waren de ogen vooral gericht op het maandelijkse banenrapport, wat volgens velen als één van de belangrijkste macrocijfers geldt.   Uit het rapport bleek dat er in de laatste maand van 2017 148.000 banen in Amerika zijn bijgekomen, minder dan de verwachting in de markt van ongeveer 195.000 en ook minder dan de 252.000 banen die in november werden gecreëerd.   Marktanalist Philip Marey van Rabobank wees er op dat, nu het orkaanseizoen voorbij is, de cijfers een getrouwer beeld geven van de gezondheid van de Amerikaanse economie. "Zo te zien vertraagde de economie richting het einde van 2017 iets", concludeerde hij. Hoofdeconoom Harm Bandholz van UniCredit concludeerde dat in 2017 er in Amerika voor het zevende opeenvolgende jaar meer dan 2 miljoen nieuwe banen per jaar zijn bijgekomen. "Maar deze reeks zal waarschijnlijk nu tot een einde komen, aangezien de banengroei geleidelijk maar consistent aan het vertragen is sinds 2014 nu de economie volledige werkgelegenheid nadert", stelde Bandholz.   Behalve het banenrapport was er ook aandacht voor de inkoopmanagersindex van ISM voor de Amerikaanse dienstensector. Deze viel terug, maar wees nog altijd op een stevige groei.  Vrijdagochtend was er aandacht voor inflatiecijfers uit Europa. De inflatie in de eurozone noteerde in december op 1,4 procent, tegenover 1,5 procent in november. De consumentenprijzen stegen in Frankrijk met 1,2 procent en in Italië met 0,9 procent. De producentenprijzen gingen in de eurozone in november met 2,8 procent omhoog. Tot slot bleek ook dat de detailhandel in Duitsland omhoog ging.   De euro/dollar noteerde op 1,2030. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2058 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2070 op de borden.   Olie noteerde vrijdag in het rood. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 1,1 procent tot 61,28 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,8 procent verloor op 67,50 dollar.   Volgende week zal de aandacht onder meer uitgaan naar inflatiecijfers uit onder andere China en Amerika, terwijl er ook cijfers over de industriële productie in Europa bekend worden gemaakt. 

 Lees verder...  Reageer

Deutsche Bank waarschuwt voor impact Amerikaanse belastingverlaging

5 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank voorziet dat de belastingverlagingen die de Amerikaanse president Donald Trump doorvoerde een negatieve impact van 1,5 miljard euro zullen hebben op de resultaten in het afgelopen vierde kwartaal. Dit maakte de bank vrijdagmiddag bekend.  Als gevolg van...

 Lees verder...  Reageer

Ajax verlengt contract Donny van de Beek

5 januari 2018 - (ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft een overeenstemming bereikt met Donny van de Beek over de verlenging van zijn contract met twee jaar. Dit maakte de Amsterdamse voetbalclub vrijdag bekend.  Het contract van Van de Beek liep aanvankelijk tot 30 juni 2020. Met...

 Lees verder...  Reageer
< vorige 5 6 7 8 3305 volgende >
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (1) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement (1) 
Ook Renault en Nissan snijden in prijzen elektrische auto's (1) 
Vier op de tien vinden klantenservice financiële dienstverleners ondermaats  (2) 
top10
Pandemie heeft drastische gevolgen voor werk en inkomen Millennials en Generatie Z
Iedereen aan de slag, aan de slag voor iedereen
Welke HR-banen verschijnen de komende tien jaar?
De toetsstenen voor leiderschap in vier criteria
De onstuitbare opmars van de barcode in het dagelijks leven
Wat zijn de regionale gevolgen van corona?
Platform de Toekomst van Arbeid geeft boost aan hervormingen werken, leren en sociale zekerheid
Nauwelijks beweging in de luchtvaart in mei
CEO’s moeten technologie in hun DNA hebben om succesvol te zijn
Thuiswerker is zich tijdens lockdown meer bewust geworden van cybersecurity
meer top 10