zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Na vijf dagen eindelijk weer winst op Damrak

26 februari 2009 - De Amsterdamse beurs kende donderdag eindelijk weer een dag die met groene cijfers werd afgesloten. Hoewel er slecht nieuws uit met name Amerika kwam, waren beleggers toch op zoek naar koopjes. Vooral de financials wisten hier goed van te profiteren. ING won vandaag maar liefst 20 procent. De gebeten honden waren vandaag de uitzenders nadat Randstad voorbeurs met slechte cijfers kwam.

 Lees verder...  Reageer

Ruim 10 procent minder woningen verkocht in Amerika

26 februari 2009 - In januari werden 309.000 nieuwe woningen verkocht, een daling van 10,2 procent. De verwachting was dat er 325.000 stuks zouden worden verkocht. Over december is het aantal verkochte nieuwe woningen van 331.000 stuks naar 344.000 bijgesteld.

 Lees verder...  Reageer

GM lijdt kwartaalverlies van 9,6 miljard dollar

26 februari 2009 - General Motors (GM) heeft in het vierde kwartaal van 2008 een nettoverlies van 9,6 miljard dollar, of 15,71 dollar per aandeel, geleden. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies nog 1,5 miljard dollar. De omzet daalde van 46,8 naar 35,5 miljard dollar. Het resultaat is grotendeels in lijn met de verwachtingen van analisten. GM wordt nog steeds onderzocht door de Amerikaanse overheid, die een lening beschikbaar stelde aan de autofabrikant. De onderzoekers moeten beoordelen of GM zelfstandig, en in deze vorm, verder kan.

 Lees verder...  Reageer

Beleggingsfondsen leden koersverlies van 30 procent sinds start kredietcrisis

26 februari 2009 - In het vierde kwartaal van 2008 daalde het fondsvermogen van de Nederlandse beleggingsfondsen vooral als gevolg van beleggingsverliezen met ruim 5 procent naar EUR 172 miljard, zo blijkt uit voorlopige cijfers van de Nederlandsche Bank (DNB), die het vermogensverlies aan de 'beursmalaise' wijdt.

 Lees verder...  Reageer

Aandelenkoers UBS fors omhoog na aanstellen nieuwe CEO

26 februari 2009 - De aandelenkoers van de Zwitserse bank UBS profiteert vandaag meteen van de aanstelling van Oswald Gruebel als nieuwe CEO. Gruebel, die eerder topman was van Credit Suisse, moet het kwakkelende UBS uit het dal trekken. UBS wordt algemeen gezien...

 Lees verder...  Reageer

Britse huizenprijzen dalen 1,8 procent in maand

26 februari 2009 - De gemiddelde prijs van een huis in het Verenigd Koninkrijk is opnieuw gedaald. In februari lagen de huizenprijzen 1,8 procent lager dan in januari. Tegenover februari 2008 daalden de prijzen gemiddeld 17,6 procent. Volgens onderzoek van Nationwide Building Society...

 Lees verder...  Reageer

Verlies RBS komt uit op 27 miljard euro

26 februari 2009 - Royal Bank of Scotland (RBS) maakte vandaag bekend dat het in 2008 een verlies heeft geleden van 24,1 miljard pond, ofwel 27,13 miljard euro. Vorig jaar werd er nog een nettowinst behaald van 7,3 miljard pond. Het verlies werd goeddeels veroorzaakt door 16,2 miljard pond aan afschrijvingen op beleggingen en goodwill en 8,1 miljard pond aan verliezen op de boekwaarde van onderdelen. RBS waarschuwde eerder voor een verlies van 28 miljard pond, en in dat licht vallen de cijfers van vandaag niet tegen.  

 Lees verder...  Reageer

Obama wil strenger toezicht op Wall Street

26 februari 2009 - President Barack Obama van de Verenigde Staten heeft gisteravond Wall Street gewaarschuwd. De nieuwe regering van Amerika zal het toezicht op de beurshandel snel en fors gaan verscherpen. Dankzij de maatregelen wil Obama een herhaling van de huidige crisis zien te voorkomen.

 Lees verder...  Reageer

Damrak hoger ondanks waarschuwing Obama

26 februari 2009 - De AEX zal vandaag 1 tot 2 procent hoger van start gaan. Beleggers lijken in het huidige niveau een bodem te zien, wat koopjesjagers een kans geeft. De waarschuwing van president Barack Obama dat er snel strenger toezicht zal komen op Wall Street raakt Europese investeerders schijnbaar niet.

 Lees verder...  Reageer

AEX wederom dankzij financials in mineur

25 februari 2009 - De AEX is vandaag geëindigd op 220,69 punten, een verlies van 0,84 procent. De Midkap won 2,29 procent. Binnen de hoofdindex waren het de 'usual suspects' van de laatste weken: ING, Aegon en TomTom, die de grootste schade aanrichten. Beleggers hebben ondanks de sussende woorden van FED-voorzitter Ben Bernanke nog steeds geen vertrouwen in de financiële sector, waar Citigroup mogelijk morgen al met nieuws komt over een interventie van de overheid.

 Lees verder...  Reageer

Amerikaanse huizenprijzen zoals verwacht fors lager

25 februari 2009 - De Amerikaanse huizenmarkt bevindt zich in een ongekend dal. De gemiddelde prijs van een huis kwam in januari uit op 170.300 dollar, het laagste niveau in bijna zes jaar en 14,8 procent lager dan een jaar geleden.

 Lees verder...  Reageer

Commissie wijze heren: 'Sterker Europees toezicht op banken nodig'

25 februari 2009 - Een commissie van 'wijze heren' heeft vandaag in Brussel zijn rapport over het toezicht op de financiële sector gepresenteerd. De Vlaamse zakenkrant de Tijd meldde dat Jacques de Larosière, voorzitter van de commissie en voormalig topman van het IMF, pleit voor...

 Lees verder...  Reageer

Ambac brengt nettoverlies terug naar 2,3 miljard dollar

25 februari 2009 - Ambac Financial Group, een Amerikaanse financiële dienstverlener, heeft in het vierde kwartaal van 2008 een verlies geleden van 2,3 miljard dollar, of 8,14 cent per aandeel. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies 3,27 miljard dollar. Analisten rekenden op een...

 Lees verder...  Reageer

NYSE Euronext: 'Afzien van verplichte beursexit bij aandelenkoers onder 1 dollar'

25 februari 2009 - NYSE Euronext, de eigenaar van onder meer de beurzen van New York en Amsterdam, heeft de Amerikaanse overheid gevraagd om de 'pennystock'-regel tijdelijk niet toe te passen op zijn Amerikaanse beurzen. Bedrijven waarvan het aandeel 30 handelsdagen achtereen onder de 1 dollar noteert worden, mocht een zesmaandse periode waarin ze de kans hebben het probleem op te lossen niet helpt, in de regel gedwongen om een beursexit te maken.

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3298 3299 3300 3301 3305 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Salaris bij nieuwe baan voor vrouw belangrijker dan voor man (1) 
Hoe positioneer ik mijn organisatie in het huidige contentgeweld?  (1) 
Directie laat toegevoegde waarde IT-afdeling links liggen (1) 
De fabel van transformationeel leiderschap ontkracht (1) 
Een smart kantoor laat iedereen fijner, beter en veiliger werken (1) 
Overheid loopt voorop in persoonlijke ontwikkeling (1) 
Vertrouwen onder koppels groot op financieel vlak (1) 
top10
Hoe moet ik omgaan met manipulerende mensen?
Werknemer schaamt zich voor de manier waarop organisatie omgaat met klanten
Salaris bij nieuwe baan voor vrouw belangrijker dan voor man
De fabel van transformationeel leiderschap ontkracht
Nederlander heeft liever geen expat als collega
Vrouwen fors minder benaderd door recruiters dan mannen
Steeds meer lawaai op de werkvloer
Overheid loopt voorop in persoonlijke ontwikkeling
Een smart kantoor laat iedereen fijner, beter en veiliger werken
IT-professional staat open voor een nieuwe baan, maar wordt niet benaderd
meer top 10