zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Timothy Geithner eist meer macht

25 maart 2009 - De Amerikaanse president van Financien, Timothy Geithner, verlangt meer bevoegdheden om in te kunnen grijpen bij het opkopen van 'rommelkredieten' bij financiele instellingen. Volgens Geithner kan dit door wetgeving die gebaseerd is op de huidige regelgeving voor het toezicht op de financiele sector. Ben Bernanke, president van de FED, steunt Geithner hierin. 

 Lees verder...  Reageer

Kabinet en sociale partners akkoord over crisismaatregelen

25 maart 2009 - Gisteravond laat hebben het kabinet en de sociale partners een akkoord bereikt over de te nemen crisismaatregelen. De AOW-leeftijd wordt niet, zoals eerder voorgenomen, verhoogd van 65 naar 67 jaar. De overheid zal de komende drie jaren respectievelijk 4,8 en 4 miljard euro in de economie pompen, onder meer door een sloopregeling voor auto's, een verdubbeling van de investering in duurzame ontwikkelingen en het afschaffen van de zogenoemde 'vliegtaks'.

 Lees verder...  Reageer

Plan Geithner slaat aan onder beleggers

25 maart 2009 - Het door de Amerikaanse minister van Financien, Timothy Geithner, gepresenteerde plan om met zowel publiek als privaat geld de zogenoemde 'toxic assets' uit de markt te halen, kan reken op veel animo onder beleggers. Grote investeerders als Pimco en Blackrock, maar ook Nederlandse partijen als Mn Services, denken middels het plan rendementen van zo'n 25 procent te kunnen realiseren wanneer de economie weer aantrekt. Grote voordeel is dat de Amerikaanse overheid een garantie afgeeft op de beleggingen.

 Lees verder...  Reageer

Damrak eindigt hoger ondanks financials

24 maart 2009 - De AEX is vandaag 0,35 procent hoger geëindigd op 221,68 punten. De financials Aegon en ING drukten de index nadat beleggers in de middag besloten tot winstnemingen, de graadmeter wist echter onder aanvoering van zwaargewicht Arcelor Mittal in de plus te eindigen. De Midkap moest 1,15 procent terug.

 Lees verder...  Reageer

Bos was tegen tekengeld Flynn

24 maart 2009 - Minister Wouter Bos van Financiën heeft vandaag in de Tweede Kamer gezegd dat hij geen verantwoordelijkheid neemt voor de bonus die de nieuwe CFO van ING Patrick Flynn krijgt. Flynn krijgt van ING 100.000 aandelen 'tekengeld', die geïnd kunnen worden na een dienstverband van minimaal drie jaar. Toen ING dit voorstel deed heeft Bos zich naar eigen zeggen uitgesproken tegen het tekengeld. “Ik zei dat ik geen verantwoordelijkheid kon nemen voor deze bonus”. Bos staat echter wel achter de aanstelling. ING meent dat de bonus op voorhand van Flynn 'gerechtvaardigd is gezien zijn huidige beloningsniveau'.

 Lees verder...  Reageer

'Huizenprijzen VS bijna 10 procent van de top'

24 maart 2009 - De Amerikaanse huizenprijzen zijn in januari jongstleden gestegen. Tegenover december klom de gemiddelde prijs van een eengezinswoning 1,7 procent. In verhouding tot januari vorig jaar (-6,3%) en de absolute top in 2006 (-9,6%) liggen de huizenprijzen echter nog fors lager, zo...

 Lees verder...  Reageer

Bernanke: faillissement AIG had geleid tot jaren '30-crisis

24 maart 2009 - Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve en Timothy Geithner, minister van Financiën, hebben de overheidsinterventies bij verzekeraar AIG vandaag toegelicht. Sinds september vorig jaar heeft de Amerikaanse overheid voor circa 180 miljard dollar staatssteun gegeven aan AIG, dat onlangs zijn imago wist te verwoesten door met dat geld bonussen uit te delen aan werknemers. Bernkane en Geithner spraken in een hoorzitting van de financiële commissie van het Huis van Afgevaardigden met name over de noodzaak van het ingrijpen bij AIG. Volgens Bernanke stond AIG voor 50 miljard dollar in het rood bij diverse banken en had het 20 miljard dollar schuld in obligaties. “Zonder staatssteun was zodoende niet enkel AIG failliet gegaan, maar had het andere financials in zijn val meegesleurd. Dit had in onze ogen geleid tot een crisis vergelijkbaar met de economische crisis in de jaren '30.

 Lees verder...  Reageer

GE raakt hoogste rating kwijt na 42 jaar

24 maart 2009 - Het Amerikaanse General Electric (GE), na bank HSBC het grootste bedrijf van de wereld, is door kredietbeoordelaar Moody's ontdaan van zijn 'triple-A rating'. Na 42 jaar zag Moody's zich genoodzaakt de hoogst mogelijke rating niet langer aan GE toe te kennen.

 Lees verder...  Reageer

Amerikaanse detailhandelaren verkopen 1,4 procent minder

24 maart 2009 - Uit onderzoek van International Council of Shopping Centers (ICSC) en Goldman Sachs blijkt dat er in de week die eindigde op 21 maart, 1,4 procent minder is verkocht door detailhandelaren dan in dezelfde periode een jaar eerder. De verkoop ten opzichte...

 Lees verder...  Reageer

Vraag naar koopwoningen gestegen

24 maart 2009 - Uit onderzoek van de website woonnieuws.nl blijkt dat de vraag naar koopwoningen stijgt. In februari lag de vraag 26 procent lager dan normaal, in maart is de vraag gestegen tot 13 procent onder het normale niveau. Woonnieuws.nl meet...

 Lees verder...  Reageer

AEX verder omhoog na euforie over Amerikaans plan

24 maart 2009 - Na de forse winst van gisteren zal de Amsterdamse beurs ook vandaag naar verwachting hoger openen. Beleggers wereldwijd reageerden positief op het nieuwe plan van de Amerikaanse overheid om vergiftigde leningen op te kopen. 

 Lees verder...  Reageer

Verzekeraars met staatssteun beschuldigd van prijsdumping

24 maart 2009 - Diverse verzekeraars, die worden gesteund door een overheid, worden beschuldigd van het aanbieden van verzekeringen onder de kostprijs. Hierdoor verliezen concurrenten hun klanten aan de 'staatsverzekeraars'. Fortis Corporate Insurance, De Amersfoortse (ook Fortis) en AIG Europe worden beschuldigd van prijsdumping. Reden voor de dumping is dat de ondernemingen op de nominatielijst staan om verkocht te worden. Om een zo hoog mogelijke prijs te kunnen bewerkstelligen, willen de partijen zo veel mogelijk klanten kunnen aanbieden aan de kopende partij.

 Lees verder...  Reageer

Wall Street wint 500 punten op nieuwe opkoopplan

24 maart 2009 - De Amerikaanse regering zal voor een maximum bedrag van 1.000 miljard dollar vergiftigde kredieten (toxic assets) opkopen. In tegenstelling tot het eerdere plan werkt de overheid samen met private partijen. Pimco, 's werelds grootste obligatiebelegger, en BlackRock hebben al positief gereageerd op het plan. De overheid verdubbelt elke dollar die private partijen inleggen. Hierna wordt de inleg verzesvoudigd middels het aantrekken van schuldkapitaal in de markt waarbij de overheid garant staat voor de aflossing.

 Lees verder...  Reageer

Definitief herstel ingezet?

23 maart 2009 - Het zomerse weer mag dan wellicht even voorbij zijn, op Beursplein 5 scheen de zon vandaag onophoudelijk. Eerst was er al de aankondiging van de Amerikaanse minister van Financien dat er een fonds wordt opgericht om de zogenoemde 'toxic assets' op te kopen, daarna volgden er ook nog eens meevallende macro-economische cijfers. Vrijwel alle fondsen wisten vandaag de weg naar boven te vinden en onder de grootst stijgers bevonden zich veel financials. De Amsterdamse hoofdindex (AEX) won uiteindelijk 3,85 procent en sloot daarmee net boven de 220 punten (220,9). De AMX won 2 procent en sloot op 293,42 procent.

 Lees verder...  Reageer
< vorige 3289 3290 3291 3292 3305 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10