zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
beurs
 

Meer Nederlanders lossen hypotheek af

24 april 2013 - Nederlanders zijn dit jaar in een hoger tempo hun hypotheekschuld aan het aflossen. Dit meldt NOS Nieuws op basis van een rondgang bij de grootste drie banken. Uit de navraag bij Rabobank, ING en ABN AMRO blijkt volgens NOS dat dit jaar 40 tot 50 procent extra is afgelost vergeleken met 2012. In 2011 werd er voor 20 tot 50 procent meer aan aflossingen gedaan ten opzichte van 2011. Veel huizenbezitters lossen hun hypotheek af vanwege het toegenomen schuldbewustzijn en om van een restschuld af te komen. Daarnaast is aflossen vanwege de lage rente voordeliger dan sparen, dat een zeer lage rente biedt, meldt het NOS. Vorige week meldde de Autoriteit Consument & Markt dat de hypotheekrente in Nederland is gestegen vanwege de strengere kapitaaleisen voor banken. Gemiddeld stegen de winstmarges op hypotheken sinds 2008 met 0,24 tot 0,74 procent. In absolute getallen betekent dit voor een consument die een hypotheek ter waarde van 200.000 euro afsluit een hogere brutolast van 40 tot 123 euro per maand, meldde de ACM.
Bron: ABM Financial News
 
 Doorsturen   2 reacties  
 

 
 
reacties
 
Maximale hypotheek  |   | 
25-04-2019
 | 
22:19 uur
hoe zit dit in 2019? is deze trend doorgezet?
Peter Brink zzp boekhouder  |   | 
3-05-2019
 | 
19:29 uur
Inderdaad een interessant item anno 2019. lossen de Nederlanders nu nog steeds af of stijgt de schuldenlast juist door de hoge aankoopprijzen van huizen. En als je hypotheekrente 1.7 procent is wat is dan het nut nog van aflossen. Kan je elders dan niet meer rendement behalen en zo ja waar.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10