zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
auteurs
 

René Jongen

René Jongen is partner en medeoprichter van RevelX | the value of growth (2014). RevelX wordt door veel bedrijven gevraagd ze te ondersteunen bij het realiseren van omzetgroei en doet dit bij voorkeur op basis van resultaatafhankelijke beloning. René heeft ruim 21 jaar commerciële ervaring waarvan 10 jaar bij Boer & Croon als adviseur op marketing en sales vraagstukken en 10 jaar in diverse commerciële rollen bij diverse (internationale) bedrijven. René is tevens gastdocent bij het European Institute for Brand Management en de Rotterdam School of Management.
René Jongenrene@revelx.nl
 
 
 

Artikelen van René Jongen:

 

Ben ik verloren zonder Big Data?

Door: René Jongen , 18 september 2016
Data is informatie. Informatie is kennis. Kennis is macht. Dat is zo ongeveer de redenering die door velen wordt gehanteerd om Big Data in te zetten of het belang ervan aan te prijzen. Op alle drie de beweringen valt wel wat af te dingen maar dat neemt niet weg dat Big Data grote mogelijkheden biedt voor bedrijven. Maar, zegt René Jongen, begin eerst eens met Medium of Small data!
  Lees verder...
 

Hoe word je een Über, AirBnB of DropBox?

Door: René Jongen , 03 april 2016
Growth Hacking. Je hebt deze term waarschijnlijk sinds de introductie ervan in 2011 - door Sean Ellis - verantwoordelijk voor de groei van DropBox – al wel eens gehoord. De kans is groot dat je dit associeert met tech start ups en online marketing, of dat je niet precies weet wat Growth Hacking is. Logisch en terecht. Wil je weten wat Growth Hacking is en waarom het voor ieder bedrijf extreem waardevol is, lees dan verder.
  Lees verder...
 

De drie beste manieren om met lastige klanten om te gaan

Door: René Jongen , 13 maart 2016
… die overigens veel te weinig worden gebruikt en een vierde die veel te vaak wordt ingezet.
Lastige klanten vormen een groot probleem, want aan lastige klanten ga je kapot. Zakelijk, omdat ze je vaak meer vragen dan je waar kunt maken of waar ze je voor willen betalen, en daar ga je uiteindelijk failliet aan. Of persoonlijk, omdat ze je energie kosten, je lol uit je werk halen en uiteindelijk in het ergste geval leiden tot een burn out.
  Lees verder...
 

Negen innovatietips van de top die echt werken

Door: René Jongen , 24 januari 2016
Innoveren is lastig, helemaal in grote bedrijven waar het businessmodel vaak al jaren ongewijzigd is. Mislukkingen worden vaak aan het innovatie-idee toegewezen en leiden daarmee tot een eindeloze zoektocht naar steeds weer nieuwe ideeën. Ervaren innovators weten dat niet de ideeën-generatie maar de implementatie het knelpunt vormt. Er zijn vrij eenvoudige manieren om innovatie wel te laten slagen, maar deze vergen flinke volharding en lef.
  Lees verder...
 

Tips voor meer emotie in B2B-marketing

Door: René Jongen , 06 december 2015
Ook de zakelijke beslisser is meer een emotioneel dan een rationeel wezen. Dat in B2B-marketing nog nauwelijks emotie wordt gebruikt is daarom eigenlijk heel merkwaardig. René Jongen geeft praktische tips hoe je hier verandering in kunt brengen.
  Lees verder...
 

Tien tips voor veel beter scorende offertes

Door: René Jongen , 01 november 2015
In B2B bedrijven is de omzet sterk afhankelijk van de kwaliteit van de offertes die ze uitbrengen. Een hogere offertescore leidt meteen tot hogere omzet, zelfs tot 25 procent heb ik onlangs gemerkt. In dit artikel vind je de tien meest voorkomende misvattingen en fouten, én concrete tips voor echt véél betere offertes, die direct leiden tot aanzienlijke omzetgroei.
  Lees verder...
 

Drie gedurfde tips om uw verkoopdoelstellingen wél te halen

Door: René Jongen , 20 september 2015
Verkoopdoelstellingen worden vaker niet dan wel gehaald, met alle vervelende gevolgen van dien. Enkele psychologische mechanismen spelen hierin een belangrijke rol. Daar is goed mee om te gaan maar het vergt wel het overboord zetten van enkele heel stevig ingesleten gewoonten en gebruiken. En lef!
  Lees verder...
 

Belachelijk eenvoudige methode voor meer omzet

Door: René Jongen , 23 augustus 2015
In veel bedrijven wordt gedacht dat kosten te managen zijn, maar omzet vooral afhankelijk is van marktomstandigheden, concurrentiebewegingen en andere toevalligheden. Dat kan en moet anders, vindt René Jongen. Hij introduceert een "belachelijk eenvoudige methode voor veel meer omzet".
  Lees verder...
 
1
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten (1) 
top10
Papieren data vaak vergeten bij nieuwe privacywet
Bent u zelfstandig, een teamspeler, hands-on en omgevingssensitief?
GDPR: geen obstakel voor gepersonaliseerde klantervaringen
Cloud-expert is de nieuwste droombaan
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
Waardering draagt in grote mate bij aan bevlogenheid onder verpleegkundigen
Vijf tips om de juiste cloudprovider te vinden
Cyberveiligheid geen prioriteit bij hoger management
Vijf essentiële aandachtspunten voor IoT-analyse
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto
meer top 10
vacatures
meer vacatures