zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Zes adviezen voor een goed advies

Door: Frank van Marwijk
 
U bent een ervaren manager. In de jaren die u werkt hebt u een eigen manier ontwikkeld om vaak voorkomende problemen op te lossen. U weet hoe u mensen kunt overtuigen. En uiteraard kunnen anderen bij u terecht voor advies.  U hebt een aanpak die werkt en anderen kunnen leren van uw ervaring. Vandaag bent u gevraagd om een collega in te werken en van advies te voorzien. U hebt de kennis en de kunde, maar hoe draagt u die het best uit zonder belerend over te komen?

Het is een valkuil voor elke adviseur: de eigen kennis en vaardigheden onveranderd overdragen aan een ander alsof die de enige waarheid zijn. Maar hoe kan dat ook anders? Ú hebt ervoor geleerd. Ú hebt ermee gewerkt in de praktijk. Ú bent tegen zaken aangelopen die anders hadden gemoeten, en u hebt daarvan geleerd. En zo hebt u een methode ontwikkeld waarmee u elke situatie de baas kunt. U bent er ondertussen van overtuigd dat uw aanpak de enige juiste is en dat anderen dat dus ook zo zouden moeten doen. Als zij copy – past uw werkwijze overnemen, dan worden zij even succesvolle managers. Onze aanpak is evidence based, roept u uit. Dus zo doen we het hier altijd en niet anders!
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10