zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

De handdruk van de macht

Door: Frank van Marwijk
 
Het lijkt zo’n vanzelfsprekend gebaar: de handdruk. Het is een gebaar dat past bij elke (zakelijke) ontmoeting met mensen die u niet dagelijks ziet. Of het nu gaat om een selectiegesprek, een vergadering met aandeelhouders of een andere ontmoeting, een handdruk is een goede introductie. U kunt er iemand mee gelukwensen of medeleven tonen. U kunt er een zakelijke overeenkomst mee bekrachtigen. Tegelijkertijd geeft u er meer boodschappen mee dan u voor mogelijk had gehouden. De handdruk is een veelbesproken gebaar. Vooral de handdrukken van de wereldleiders zijn op dit moment volop in het nieuws. Door middel van de handdruk wordt vaak een machtsspel uitgevochten. Wat kan dat u leren over de manier waarop u zelf een hand geeft?

Hot news!
Het zal u niet zijn ontgaan. Sinds de komst van Donald Trump in het Witte Huis is zijn handdruk regelmatig hot news. Dat is vooral omdat de manier waarop Trump mensen begroet zo afwijkend is van hoe we dat in de sociale omgang gewend zijn. De vreemde handdrukken van Trump gingen voor het eerst viral bij de nominatie van  Neil Gorsuch als kandidaat voor de Amerikaanse hoge rechtbank, waarbij Trump de verbijsterde man bijna onderuit trok.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10