zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Vijf tips om vitaliteit in uw organisatie te krijgen

Door: Sheila Neijman
 
Leiderschap is een thema van alle tijden. Het boeit en ieder mens in de organisatie heeft er mee te maken, als leider of medewerker. In welke hoedanigheid dan ook het vraagt om een bewustzijn van de situatie. Laten we eens op zoek gaan naar de essentie van het bevorderen van actuele thema’s waarmee organisaties worden geconfronteerd. Vitaliteit, gezondheid en geluk in organisaties zijn veel besproken thema's van deze tijd. Een vitale organisatie is de basis voor een succesvolle organisatie.

De essentie van vitaliteit
Het bevorderen van vitaliteit van medewerkers is een thema dat steeds actueler wordt, zeker met het oog op de toekomst. De verhoging van de pensioenleeftijd, het terugdringen van het langdurig verzuim en stressreductie. Het gaat om vitaliteit, om de vraag hoe vitaliteit gedragen wordt en hoe je managers begeleidt bij de implementatie hiervan.
Wat medewerkers als ziek of gezond beleven, komt niet eenvoudigweg voort uit  alleen fysieke verschijnselen. De beleving is gevormd door mentale, sociale en culturele denkkaders, de samenwerking tussen mentale, cognitieve en emotionele processen  en de fysieke gezondheid.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10