zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Kus, kus, kus. Een gelukkig nieuwjaar!

Door: Frank van Marwijk
 
Het nieuwe jaar is weer begonnen en traditioneel wensen wij elkaar weer het beste toe voor de komende twaalf maanden. We begonnen daarmee op 1 januari om klokslag 00:00 uur met onze partner, kinderen, huisgenoten en vrienden, onder het genot van een glaasje champagne. Vervolgens begaven we ons – al dan niet met vuurwerk – op straat, alwaar we ook onze buren en toevallige passanten een Gelukkig Nieuwjaar toewensten. Maar na nieuwjaarsdag is dit allemaal nog niet voorbij. De volgende dag ontmoet u uw collega’s op het werk. En de relaties die u in het nieuwe jaar nog niet gezien hebt, komt u binnenkort tegen op de nieuwjaarsreceptie. Zo zorgen we ervoor dat we niemand overslaan. Of toch? Wat als ze gaan zoenen?! De rituelen rondom de jaarwisseling houden mensen bezig. Verschillende jaren achtereen ben ik benaderd door de media met vragen omtrent de juiste nieuwjaarsgebruiken.


De vragen die telkens terugkomen, gaan vooral over het al dan niet zoenen met Nieuwjaar. Mag/moet je je collega’s zoenen met Nieuwjaar? Hoe vaak moet je dan zoenen, één, twee of drie keer? En als je zoent, begin je dan links of rechts? De vraag die de laatste jaren het meest gesteld wordt is: hoe kun je voorkomen dat je op je werk door collega’s gezoend wordt? Blijkbaar zoenen we nog steeds massaal, maar heeft niet iedereen daar evenveel trek in.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10