zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Uw geheugen is onbetrouwbaar; doe er wat aan!

Door: Frank van Marwijk
 
Binnen uw organisatie wordt er gestart met een nieuw project in opdracht van een klant. Vandaag krijgt u daar nadere informatie over. Zodra u echter verneemt waar het precies over gaat en wat de bedoeling is, krijgt u een déjà vu: "Zoiets hebben we toch al eens eerder gedaan?". Tegelijkertijd bekruipen u weinig hoopvolle gevoelens. U kunt zich namelijk vaag herinneren dat het project zoals u dat destijds had uitgevoerd weinig succesvol uitpakte. U besluit eens te graven in het verleden om na te gaan wat er toen precies aan schortte. Wellicht dat de informatie over dat oude project u helpt het er deze keer beter vanaf te brengen.

Een succes op papier
Na enig speurwerk in uw agenda, rapportages en notulen van vergaderingen, vindt u inderdaad informatie over het project dat u in gedachten had. Toch vindt u niet meer dan de platte feiten. In alle documentatie ontbreekt juist de informatie die u verduidelijkt waarom het destijds zo fout liep. Uit alleen de stukken zou u zelfs kunnen concluderen dat het ging om een zeer geslaagd project. Wat u hier leest is een sociaal wenselijk succesverhaal.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10