zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Waarom ik altijd gelijk heb (en u ook)

Door: Michel Hoetmer
 
Een tijdje geleden maakte deze site in een nieuwsbericht bekend dat medewerkers zich dood ergeren aan het feit dat collega's hun fouten niet willen toegeven. Het is de grootste steen des aanstoots op de werkvloer. Natuurlijk niet alleen op het werk. Ook in het gewone dagelijkse leven kom je lamzakken tegen die hun fouten of onbehoorlijk gedrag weigeren toe te geven. Terug naar de werkvloer. Het is allemaal nog veel ernstiger. De gemiddelde manager lijdt aan een ergerlijke vorm van zelfoverschatting die zich zelfs door een pittige 360 graden feedback niet laat corrigeren. Overigens kunnen wij dit ook weer breder trekken. Uw gemiddelde medemens (u uiteraard niet) lijdt aan hetzelfde euvel.

De proef op de som
Geheel in lijn met de talloze wetenschappelijke onderzoeken heb ik tijdens spreekbeurten ook wel eens een duit in het zakje gedaan. A propos wanneer je het lef hebt om voor een groep te gaan staan, is dat zo'n beetje de ultieme vorm van zelfoverschatting. Het idee alleen al om te denken dat ik iets zinnigs te vertellen heb is volkomen belachelijk. Maar dat ter zijde. Ik slingerde de volgende vragen de groep in: 
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10