zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Waarom lukt het mij niet een zware managementfunctie te krijgen?

Door: Asha Kalijan
 
Vraag
"Onlangs heb gesolliciteerd als bestuurssecretaris van de Raad van Bestuur. Het selectiebureau legde zware nadruk op de Belbin-test, die mij werd afgenomen. Mijn belangrijkste groepsrol is die van "Bedrijfsman". Doch men zocht meer een "Monitor". Later werd het functieprofiel echter aangepast, waardoor ik als "Bedrijfsman" wel perfect paste op de functie. Toch werd ik het niet, want ik werd niet zwaar genoeg bevonden. Ik ben vrouwelijke vrouw, hoog opgeleid (farmacie en rechten) en word voor veel managementfuncties als "te zwaar" getypeerd. Hoe komt het dat ik misgrijp op zware managementfuncties?"

Antwoord van Asha Kalijan
Ik wil terugkomen op de procedure van het werving en selectiebureau. Die zijn tegenstrijdig en ik zou het er niet bij laten zitten. In jouw verhaal staat verder de Belbintest centraal. Met de Belbintest onderzoek je welke teamrol je kunt vervullen bij een teamsamenstelling. De gestelde functie-eisen komen verder niet aan bod. Hoe scoorde je daarop? En hoe komt het dat profiel werd bijgesteld naar die van Bedrijfsman? Ik ben geen grote voorstander van allerlei testen, omdat men zich daar ook achter kan verschuilen. Het totaalplaatje is leidend.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10